fbq
Kotimaa
31.08.2021 20:00
Teksti: Anna Tenhu|Kuvat: NELONEN
Marko Paananen
Suomen kuuluisin sisustaja palaa ruutuihin ryminällä! Näin Marko Paananen törsää 80 000 euroa janakkalalaisen perhekodin remonttiin
Kotimaa
31.08.2021 20:00
Teksti: Anna Tenhu|Kuvat: NELONEN

Maailmalla suosittu tv-formaatti Remppa vai muutto alkoi tänä syksynä myös toivottuna suomalaisena versiona, jota luotsaavat kiinteistönvälittäjä Anne Ramsay ja sisustusarkkitehti Marko Paananen.

2000-luvun alkupuolella julkisuuteen ponnahtanut räväkkä Marko muistetaan Inno-ohjelmasta, jossa hän sisusti koteja vuosina 2004-2011.

Lue myös: Viikon Kääk!-juorut: Johanna Tukiainen vaihtoi kotimaata – kohukaunotar asuu vanhempiensa luona!

Tyyli säilyy

Ennen Remppa vai muutto Suomi -ohjelmaa Markon edellisestä tv-esiintymisestä oli kulunut jo kahdeksan vuotta. Sisustusarkkitehti Marko Paananen -nimistä ohjelmaa luotsannut Marko katosi sitten käytännössä julkisuudesta kokonaan, mutta tasaisin väliajoin miestä haikailtiin takaisin televisioon.

Marko on kertonut julkisuudessa tehneensä sisusturarkkitehdin töitä ja hän onkin useaan otteeseen todennut, että olisi valmis palaamaan televisioon, jos sopiva ohjelmaformaatti löytyisi.

Salainen haave

Vaikka Marko on ulkoisesti muuttunut charmantiksi herrasmieheksi, on miehen näyttävä sisustustyyli säilyny ennallaan, ellei peräti muuttunut entistä näyttävämmäksi.

Platinanvaaleilla hiuksillaan ja helmenhohtoisella hammasrivistöllään tyylikkäänä julkisuudessa edustanut pitkänhuiskea Marko tunnettiin jo uransa alussa myös pukeutumisen tyylitaiturina, ja hän toivoisi persoonallisuutta myös suomalaiseen sisustamiseen.

Kotisivuillaan Marko paljastaa myös ammatillisen haaveensa.

- Eräs unelmistani olisi tehdä kauneussalonki tai kampaamo, joka olisi vaaleanpunainen ja 40- ja 50 -luvun glamouria, Marko kirjoittaa.

Markon mielestä suomalaisissa kauneussalongeissa on nähtävillä vain kolmea sisustustyyliä, jotka ovat kaikki tylsiä ja ennalta-arvattavia.

- Yleisin on pelkistetty ja kirkas ja usein aika ylellinenkin nykyaikainen kauneussalonki. Muodot hyvin suorakulmaisia ja käytetyt huonekalut selkeitä ja kulmikkaita. Pinnat yksivärisiä ja usein pehmeän neutraaleja väritykseltään. Vähän mustaa ja valkoista mukana. Selkeää ja tehokasta. Harmi vain että monen oma vähän tasokkaampi ja suurempi kylpyhuone kotona näyttää aika samalta, Marko moittii kotisivuillaan.

Markon mielestä elämyksellisyys kärsii estetiikan puutteen takia.

- Salongissa tälle on tietysti myös perusteensa. Sisustus kertoo puhtaudesta ja tehokkuudesta, mahdollisesti myös luonnollisuudesta ja kuitenkin usein city-elämän tahdista glamourista, Marko kirjoittaa diplomaattisesti.

Jenkkityyliin

Pitkän uran sisustusarkkitehtina Amerikassa tehnyt Marko hyödyntää maailmalta saaneita oppejaan myös Remppa vai Muutto Suomessa, ja sen toisessa jaksossa torstaina nähdään, kuinka Janakkalassa sijaitseva omakotitalo saa Kanadan versiosta tutun valtavan keittiösaarekkeen ja "master bedroomin, sekä valtavan kylpyhuoneen.

Ylellisestä tyylistään tuttu Marko remontoi ja sisustaa lattiasta kattoon omakotitalon alakerran peräti 80 000 euron budjetilla. Uusiksi menevät käytännössä kaikki pinnat, ja entisestä lapsiperheen kodista tulee kahden aikuisen ja koiran unelmakeidas.

Kalusteet ovat massiivisia ja näyttäviä, ja Marko onkin listannut kotisivuilleen sisustusohjeensa, voita kuka tahansa voi kotia sisustaessaan noudattaa.

  1. Ratkaisut suunnitellaan ensisijaisesti käytännöllisiksi asiakkaan tilanteen huomioon ottaen
  2. Ratkaisujen tulisi olla esteettisesti miellyttäviä asiakkaan maun huomioon ottaen, mutta ei kohdan yksi kustannuksella.
  3. Ratkaisujen tulisi olla persoonallisia ja erikoisia, muttei kahden ensimmäisen kohdan kustannuksella.
  4. Jos kolmesta ensimmäisestä säännöstä poiketaan, tulisi aloitteen olla asiakkaasta lähtöisin.

Remppa vai muutto Suomi -sarjan toinen jakso esitetään nyt torstaina (2.9.), ja nähtäväksi jää, valitsevatko Turengissa asuvat Tanja ja Antti Markon rempan, vai Anne Ramsayn heille löytämän vaihtoehtoisen kodin, eli muuton.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »