fbq
Stefan Therman

Stefan Thermanin ja Puotilassa ammutun läheinen ystävyys: kohuliikemies majoitti murhauhrin luonaan

Liikemies Stefan ”Stefu” Therman, 35, katosi mystisesti julkisuudesta elokuun lopussa. Sitä oli edeltänyt erittäin railakas kesä, johon poliisitkin olivat joutuneet puuttumaan. Lisäksi armoton biletys johti avoeroon Sofia Belórfista.

Sekavia puheluita! Lähipiiri huolissaan Stefan Thermanista

Lokakuun alussa Stefu paljasti avoimessa Instagram-päivityksessään käyneensä Minnesota-päihdehoidossa. Hän kertoi harrastaneensa perusteellista itsetutkiskelua ja osallistuneensa terapiajaksoille.

Päihdekuntoutuksensa jälkeen Stefu oli kuin uudesti syntynyt. Hän kävi laitattamassa helsinkiläisellä klinikalla itselleen uudet hampaat ja elämä näytti hymyilevän.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Seiskan tietojen mukaan hyvä vaihe kuitenkin katkesi dramaattisesti, kun Helsingin Puotilassa tapahtui 23. marraskuuta koko maata kuohuttanut murha. Ampumisvälikohtauksessa kuollut 34-vuotias uhri oli näet Stefun läheinen ystävä.

Biletystä, rauhoittuminen, musertava suru-uutinen ja taas biletystä. Siinä Stefun raskaan vuoden 2022 kulku lyhyesti.
Biletystä, rauhoittuminen, musertava suru-uutinen ja taas biletystä. Siinä Stefun raskaan vuoden 2022 kulku lyhyesti.

Murha suisti Stefan Thermanin juomaan – Puotilan uhri oli läheinen ystävä

Julkisuudessa liikkuneiden tietojen mukaan Stefun ystävä oli ollut perimässä ampujalta velkoja kuukausia kestäneen kiristyksen ja uhkailun avulla. Lopulta 54-vuotias bodari ampui uhkailijansa ilmeisesti suunnitelmallisesti Puotilan venesatamaan vievällä kadulla.

2000-luvun loppupuolella Stefanin ystävä asui Turussa ja ansaitsi elantonsa mallina.
2000-luvun loppupuolella Stefanin ystävä asui Turussa ja ansaitsi elantonsa mallina.

Lukuisten vinkkien mukaan Stefulla ja ammutulla miehellä oli läheinen ystävyyssuhde. Lähipiirin mukaan mies toimi Stefun henkivartijana, autonkuljettajana ja asui myös vähän aikaa hänen luonaan.

Puotilan murhauhri oli Mr. Finland -prinssi – kisoja luotsaava Timo Salmesmaa: ”Vauhdikas ja mukava kaveri”

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Vuonna 1968 syntynyt ampuja on ansainnut elantonsa rakennusalalla ja menestynyt kehonrakentajana. Myös hänellä on kontollaan aiempia rikostuomi-oita. Vuonna 1968 syntynyt mies on tunnustanut tekonsa.

Alustavan rikosselvityksen mukaan kyseessä olisi ollut rahaan liittyvä välienselvittely keskellä päivää.

Ampumistapauksella oli lukuisia silminnäkijöitä. Uhrin pelastamiseksi ei kuitenkaan ollut mitään tehtävissä, ja hän menehtyi tapahtumapaikalle lähellä Puotilan venesatamaa.

Tilaa Seiska tästä!
 
Oletko jo tilaaja? Lue tuoreimman Seiskan digilehti lomakkeella.