Seiska testasi Arttu Wiskarin "viimeisen aterian” – espoolaiset hyvin harmissaan

Seiska testasi Arttu Wiskarin 'viimeisen aterian” – espoolaiset hyvin harmissaan

Laulaja Arttu Wiskarin luotsaama ravintola Wiskarila oli torstaina viimeistä kertaa auki.

Mainos
Mainos päättyy

Ravintola Wiskarilan tarina tuli tänään torstaina päätökseensä. Arttu Wiskarin osaomistama ravintola ehti toimia Espoon Kivenlahdessa viiden vuoden ajan. Yritystä pyörittivät myös Pauliina Wiskari sekä Jari ja Kata Halonen.

Seiska piipahti päätöspäivän kunniaksi Espoossa testaamassa Wiskarilan kehutun lounaan. Muuta ei olisi voinut testatakaan, sillä ravintola on tarjoillut viimeisenä viikkonaan pelkkää lounasta.

Wiskarilan löytäminen vaatii ensikertalaiselta Jukolan viestin tasoisia suunnistustaitoja. Paikalle ei meinaa löytää millään, mutta lopulta kompakti kiinteistö löytyy keskeltä karua kerrostalolähiötä, piilosta sisäpihalta.

Mainos
Mainos päättyy
Wiskarila sijaitsee erikoisessa lokaatiossa keskellä kivenlahtelaista kerrostalolähiötä.
Wiskarila sijaitsee erikoisessa lokaatiossa keskellä kivenlahtelaista kerrostalolähiötä.

Suomen paras lounas?

Haastava sijainti ei ainakaan päätöspäivänä tunnu vaikuttavan asiakasmäärään, sillä asiakkaita lappaa sisään kiihtyvällä tahdilla. Johtuneeko sitten siitä, että moni on halunnut tulla vielä Wiskarin "viimeiselle aterialle."

Mutta lounas on kuulemma kehuttu. Ravintolan ikkunassa komeileekin useampi noteeraus Suomen paras lounas -äänestyksessä. Ne ovat vuosilta 2019, 2020 ja 2021.

Sisään astuessa tulijaa tervehtii tuttu hahmo: pahvinen Arttu Wiskari. Tähtimuusikkoa on muutenkin hyödynnetty ravintolan sisustuksessa, jopa logossa.

Tältä näytti Wiskarilan viimeinen lounas: salaattia, kanaa ja Koskenlaskijakalaa.
Tältä näytti Wiskarilan viimeinen lounas: salaattia, kanaa ja Koskenlaskijakalaa.
Mainos
Mainos päättyy

Toimittaja testasi

Wiskarilan viimeisenä päivänä koko ravintola on lähes täynnä. Ruokaa ja jälkiruokaa saa hetken jonottaa, mutta odotus palkitaan: tämähän on oikein maistuvaa murkinaa.

"Wiskarin viimeinen ateria" koostuu Koskenlaskijan uunikalasta, kuorrutetusta kanasta, spagetti bolognesesta, lohikeitosta sekä monipuolisesta salaattipöydästä. Jälkkäriksi on pannaria, hilloa ja kermavaahtoa.

Pitkän uutisviikon painaneet toimittaja ja kuvaaja lappaavat lounasta hyvällä ruokahalulla. Näin kattavassa buffetissa saa tosin olla tarkkana, ettei ähky pääse yllättämään.

Reportteri testasi 'Wiskarin viimeisen aterian' ja hyvää oli!
Reportteri testasi "Wiskarin viimeisen aterian" ja hyvää oli!

Asiakkaat harmissaan

Kun suupielet on pyyhitty, Seiska tekee pikaisen kyselykierroksen ravintolan asiakkaille. Kaikilla tuntuu olevan sama mielipide: harmittaa, kun hyvä paikallisravintola lopettaa.

Mainos
Mainos päättyy

– Onhan tämä tosi harmi. Tämä on ollut oikein ihana lounaspaikka ja vieläpä lähellä omaa kotia. Toki ymmärrämme nykyistä maailmantilannetta ja bisneksen haastavuutta, Miira Vehviläinen ja Jenna Eloranta surkuttelevat Seiskalle.

– Täällä on ollut hyvä ja monipuolinen ruoka. Nyt täytyy sitten katsoa joku toinen ruokapaikka. Eihän tässä muukaan auta, viereisen pöydän Vesa Lehtoranta harmittelee.

Vesa Lehtoranta jää kaipaamaan erityisesti Wiskarilan monipuolista lounasta.
Vesa Lehtoranta jää kaipaamaan erityisesti Wiskarilan monipuolista lounasta.

”Menetys koko Kivenlahdelle”

Kanta-asiakkaaksi tunnustautuvat Marko ja Johanna Stranden menevät arviossaan vielä pidemmälle. Pariskunta pitävää Wiskarilan sulkemista merkittävänä menetyksenä koko Kivenlahdelle.

Tämän jälkeen tänne jää vain lähiöpizzerioita.

– On tämä paikalliselle väestölle aikamoinen menetys. Tämä ravintola on ollut alueelle todellinen maamerkki. Eihän tämän jälkeen tänne jää kuin lähiöpizzerioita.

– Wiskarilan sulkeminen on kaikin puolin ikävä homma. Ainakin meidän mielestämme ruoka on ollut koko ajan oikein hyvää. Olemme käyneet täällä viikonloppuisin syömässä ja tilanneet ihan listalta.

Marko ja Johanna Stranden olisivat mieluusti ateroineet Wiskarilassa myös tulevaisuudessa.
Marko ja Johanna Stranden olisivat mieluusti ateroineet Wiskarilassa myös tulevaisuudessa.

Seiska tavoitti Artun

Ravintolan voisi kuvitella jatkavan toimintaansa, jos asiakkaita olisi riittänyt tasaisena virtana koko sen olemassaolon ajan. Nimettömänä pysyttelevän tarjoilijan mukaan Wiskarilassa on ollut toisinaan hyvinkin hiljaista.

Mutta vielä viimeisenäkin päivänä henkilökunta huhkii hommia hyvällä sykkeellä ja hymy huulilla. Sen sijaan herra Wiskaria ei paikalla näy, paitsi pahviukon muodossa.

Olemme jättäneet konkurssihakemuksen ja suljemme ravintolamme ovet.

Myöhemmin Seiska tavoittaa Artun, joka ei kuitenkaan halua sen kummemmin kommentoida ravintolansa sulkemista. Muusikko avasi tuntojaan aiemmin viikolla julkisessa Facebook-kirjoituksessaan:

Tämä on yrittäjälle aina se kaikista kovin paikka, kun joutuu päästämään irti unelmastaan. Olemme jättäneet konkurssihakemuksen ja suljemme ravintolan ovet pysyvästi torstaina. Olen todella kiitollinen upealle henkilökunnalle, jonka kanssa olemme saaneet jakaa nämä viisi yhteistä vuotta, Arttu kirjoitti.

Haluan kiittää myös rakkaita asiakkaitamme yhteisestä matkasta. Tämä päätös ottaa koville, mutta yrittäjänä on myönnettävä sen olevan tällä hetkellä kaikista paras ratkaisu. En kommentoi asiaa enempää. Hyvää alkavaa syksyä kaikille.

Mainos
Mainos päättyy
Ladataan