fbq
Matti Nykänen

Sehän on ihan Matti! Elämä on laiffii -musikaalin pääosan nappasi nuori ja vaalea Jussi-Petteri – Huomaatko yhdennäköisyyden?

Matti Nykänen -musikaalin päänäyttelijä Jussi-Petteri Peräinen, 28, on kotoisin Vilppulasta, ja opiskelee Teatterikorkeakoulussa kolmatta vuotta. Jussi-Petterin ja nuoren Matin yhdennäköisyys on selkeä – vaaleat hiukset, samantyyppiset kasvonpiirteet ja salaperäinen hymy. 

Jussi-Petteri
Jussi Petteri Peräinen. Kuva: Teatterikorkeakoulu

Iltalehden haastattelussa Jussi-Petteri kertoo harkinneensa roolia pitkään, sillä tämä on nuorelle näyttelijälle merkittävä askel julkisuuteen.

- Suostuin rooliin, vaikka sen herättämä mediahuomio mietitytti etukäteen. Jännittää, miten yleisö ottaa tämän näytelmän.

Jussi-Petteri on aloittanut valmistelut roolia varten katsomalla Matin vanhoja haastatteluja, ja näytelmäharjoitukset alkavat helmikuun lopulla. Nuori näyttelijä kertoo muistavansa Matin jopa hieman ristiriitaisenakin hahmona. 

- Hän oli lajinsa paras huippu-urheilija, mutta myös traaginenkin hahmo. Olen tuntenut sääliäkin siitä, miten vietävissä hän oli.

Roolin Jussi-Petteri kertoo saaneensa erikoisella tavalla, hän "sattui olemaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan." 

Näyttelijä tapasi näytelmän ohjaaja-käsikirjoittaja Juse Venäläiseen sattumalta, joka hän kertoi haluavansa Jussi-Petterin erään näytelmän päärooliin.

- Viikon päästä selvisi, että kyseessä onkin Matti Nykäsen elämästä kertova näytelmä.

Miehet tunsivat toisensa jo ennestään, sillä he ovat kotoisin samoilta kulmilta Jyväskylästä. 

Elämä on laiffii -musikaalinäytelmä nähdään ensi illassa Jyväskylän Ränssin Kievarissa heinäkuussa 2020.

Muissa rooleissa nähdään muun muassa mäkikotkan tytär Eveliina MäntykangasHelena Pöllänen, Kimmo Hannula, Jussi Niemi, Matin Samurai-yhtyeen jäsen Kristian Ijäs sekä kymmenvuotiasta Mattia näyttelevä Eikka Eronen.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy