fbq
Sara Forsberg

Sara Forsberg otti kantaa Ellen DeGeneresin ympärillä kuohuvaan kohuun - avautuu kokemuksestaan ohjelman vieraana: "Todella epäammattimaista ja kamalaa!"

Suomalainen sometähti ja laulaja Sara Forsberg, 26, julkaisi YouTube-kanavallaan videon, jossa hän kertoo omasta kokemuksestaan Ellen DeGeneres Show'ssa. 

Lempinimen Kielinainen saanut Sara kutsuttiin keskusteluohjelman vieraaksi vuonna 2014, pian sen jälkeen kun hänen jättisuosion saavuttanut kielivideo nousi viraaliksi. Huippusuositulla videollaan Sara imitoi muita kieliä, puhuen kuitenkin täyttä siansaksaa. 

Sara kertoo vierailun olleen pääosin mukava kokemus, vaikka hän vertaa keskusteluohjelmaa liukuhihnatuotantoon. Hän sanoo ohjelman juontajan Ellen DeGeneresin, 62, vastaanottaneen aina uuden vieraan heti edellisen perään, ja samoin tapahtui Sarankin kohdalla.

Sara ei ollut edes varma siitä, oliko juontaja nähnyt hänen videotaan tai edes kuullut hänestä ennen hänen vierailuaan ohjelmassa.

- Ellenin ohjelmassa vierailee päivittäin niin monta ihmistä, se on vähän kuin kassanhoitajan työ, Sara sanoo videolla.

Hän kertoo myös järkyttävästä tilanteesta kuvausten aikana.

- Jäädyin totaalisesti kesken lauseen, Sara paljastaa.

Häntä kauhistutti koko tilanne, mutta Sara kertoo Ellenin olleen siinä kohtaa todella rauhallinen ja ymmärtäväinen häntä kohtaan.

- Ellenistä huomaa, että hän työskentelee paljon lasten kanssa. Hän on todella ammattimainen, Sara toteaa.

Sara kertoo olleensa haltioissaan siitä, että hän pääsi ohjelman vieraaksi. 

Saran mukaan meikkaushuoneessa keskusteluohjelman työntekijät juoruilivat suosikkijuontajasta. 

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

- Kaikki puhuivat hänestä! Ihan kuin jotkut lukion ilkeät tytöt, Sara kertoo järkyttyneenä.

- Meikkihuoneessa oli muitakin vieraita. Se oli todella epäammattimaista ja kamalaa. Ja kuulin tuon juuri ennen kuin olin astumassa kameroiden eteen! Siinä tilanteessa jännittynyt ihminen ei halua kuulla puhetta siitä, miten kamala juontaja voi olla, Sara sanoo. 

Saran mielestä on muistettava, että juontajan työ voi olla haastavaa. Kameran edessä pitää aina olla hyvällä tuulella, vaikka on huonompiakin päiviä. 

- Luonnollisesti en voi tietää muiden ihmisten kokemuksista, mutta omalta osaltani voin vain sanoa, että vierailu oli onnistunut.

Viime aikoina Ellenistä ja ohjelmasta on keskusteltu ahkerasti, sillä väitteiden mukaan ohjelman tuotanto ei ole mennyt aivan putkeen viime vuosina.

Kohu sai alkunsa maaliskuussa, kun koomikko Kevin T. Porter pyysi ihmisiä jakamaan ikävimpiä tositarinoita tähtijuontajasta Twitterissä. Kevin sanoi lahjoittavansa jokaisesta tositarinasta kaksi dollaria Los Angelesin ruoka-apuun. Koomikon twiitti sai melkein kolme tuhatta vastausta.

Eräs Ellenin entinen työntekijä kertoi Buzzfeed -sivustolle Ellenin olevan aivan eri henkilö aina kuvausten päätyttyä. Monet muut entiset työntekijät kertoivat myös saaneensa potkut ohjelman tuotannosta mitä erikoisempien syiden takia.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Yksi Buzzfeedin haastattelemista työntekijöistä kertoi yrittäneensä itsemurhaa ja jääneensä sen jälkeen pois töistä muutamaksi viikoksi lääkärin määräyksestä. Tämän jälkeen työntekijä irtisanottiin. 

Ohjelman tuottajat ovat sanoneet suhtautuvansa työntekijöiden palautteisiin hyvin vakavasti, mutta jatkotoimenpiteisiin ei ole toistaiseksi kuitenkaan ryhdytty.

Kohu paisuu edelleenkin tänä päivänä. Kolme ohjelman tuottajaa irtisanoutuivat tällä viikolla.