fbq
Sanna Kiiski: Syytin itseäni poikani sairastumisesta!
Sanna Kiiski: Syytin itseäni poikani sairastumisesta!

Sanna Kiiski: Syytin itseäni poikani sairastumisesta!

Sanna Kiiskelle viime viikon perjantai (22.11.) oli yksi hänen elämänsä raskaimmista päivistä.

Hän odotti Lastenklinikalla lääkäriä kuullakseen 2-vuotiaan Ben-poikansa ultraäänikuvien tuloksen. Pojalla epäiltiin virusta, mutta kahden syöpälääkärin saavuttua paikalle Sanna osasi aavistaa tulevan.

- Lääkärit kertoivat, että kyseessä on kasvain. En voinut reagoida oikein mitenkään, koska lapsi oli siinä vieressä. Oli pakko odottaa niin kauan kunnes poika pääsi magneettikuvaukseen, ja sen jälkeen sai reagoida asiaan niin kuin oikeasti halusi, Sanna muisteli.

Sannan mukaan olisi ollut helpompi kuulla sairastuneensa syöpään itse.

- Olen aina ajatellut, miten sairaiden lasten kanssa elävät vanhemmat selviävät elämässä. Minulla ja miehelläni on Benin lisäksi kaksi muutakin lasta, joten on pakko selviytyä ja olla läsnä myös heille.

- Syytin itseäni Benin sairastumisesta. Pohdin, olenko tehnyt jotain todella pahaa ja siksi lapseni sairastui. Kävin läpi kaikki syyllisyyden tuntemukset, herkistynyt Sanna kertoi.

Äiti menehtyi kesällä

Sannalle kulunut vuosi on ollut raskas: hänen viimeisin raskautensa oli vaikea, äiti menehtyi kesällä syöpään ja nyt oma poika sairastui Liv-kuopuksen syntymän kynnyksellä.

- On ollut todella vaikea vuosi, mutta ehkä Livin syntymä oli uusi käännekohta, kun saimme uuden elämän. Ben sai kunnon diagnoosin ja uuden alun elämälle. Koskaan ei voi tietenkään sanoa, etteivät asiat voi mennä enää huonompaan suuntaan. Todellakin voivat, Sanna pohti.

−Onneksi on paljon asioita, joista voimme olla kiitollisia. Nämä kaikki ovat asioita, joista on mahdollista selvitä ja toivottavasti myös selviämme.

LUE MYÖS:

Sanna Kiisken raskas perjantai: tytär syntyi, pojalta leikattiin syöpä!