fbq
adelaide botty van den bruele wille rydman

Sanasota yltyy! Missi-Adele syyttää Wille Rydmania ahdistavasta käytöksestä - kansanedustaja julkaisi viestejä suhteesta

Seiska uutisoi joulukuun alussa Miss Suomi -kisassa toiseksi perintöprinsessaksi valitun Adelaide ”Adele” Botty van den Bruelen, 26, ja kansanedustaja Wille Rydmanin, 36, salasuhteesta.

Missikaunotar tapaili kansanedustajaa vuonna 2018. 

Viime keväänä Adele antoi Willestä haastattelun Helsingin Sanomien skandaalijuttuun, jossa useat naiset väittivät kansanedustajan käyttäytyneen heitä kohtaan sopimattomasti. Adele esiintyi jutussa Oona-salanimellä.

Kansanedustaja myönsi tapailusuhteen Seiskalle.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Kyllä pitää paikkaansa, että tapailimme Adelen kanssa romanttisessa mielessä muutama vuosi sitten. Kaikki meni silloin ihan hyvin. Olemme vielä keväällä tavanneet toisiamme kavereina, joten hänen Hesarille sepittämänsä valheet olivat minulle iso järkytys, Wille Rydman totesi.

Wille Rydmanin viestit käräyttivät kohumissin – näin Adelaide Botty van den Bruele vastasi Seiskan kysymyksiin

Kansanedustajalla on tallessa kaikki hänen ja Adelen väliset viestit, jotka myös Seiskan toimittaja näki. Viestien perusteella Adelen väitteet Hesarissa ovat ristiriidassa hänen kirjoittamiensa flirttailevien viestien kanssa.

Seiskan uutisoinnin jälkeen Adele on ottanut aiheeseen kantaa Instagram-tilillään.

Häirinnästä. Tämä on keskustelu, jota en olisi koskaan halunnut käydä. Olen kuitenkin joutunut tilanteeseen, jossa minut pakotetaan puimaan kokemaani julkisesti. Tämä ei ole minun valintani, mutta tässä vaiheessa en voi muutakaan, Adele kirjoittaa eilen tiistaina (13.12.) julkaistussa Instagram-päivityksessään.

Seiska selvitti! Viranomaiset kumoavat missi-Adelen sukutaustan: Et ole aatelinen

Adele myöntää julkaisussaan tapailusuhteen ja väittää, että Wille on kertonut heidän välisestä viestittelystä virheellisesti. 

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Esitetyt tulkinnat välisistämme viesteistä ovat virheellisiä. Todellisuudessa viesteistäni käy ilmi, kuinka tämän politiikon kotona olleen tapaamisen jälkeen kieltäydyin enää menemästä hänen luokseen. Hän ehdotti uutta tapaamista kotonaan, mutta halusin tavata julkisella paikalla. Päätin itse tapailumme tämän jälkeen. Nämä päätökset johtuivat hänen ahdistavasta käytöksestä. Siitä en kuitenkaan voi vielä puhua tämän tarkemmin käynnissä olevan tutkinnan vuoksi, vaikka haluaisinkin.

Lisäksi Adele sanoo edelleen, ettei Belgian viranomaisen lausunto Adelen perhetaustasta pidä paikkansa. Seiska kertoi marraskuussa, että Adele on toistuvasti väittänyt kuuluvansa belgialaiseen aatelissukuun, mutta Belgian aatelistosta vastaavat viranomaiset kumosivat missin puheet.

Missi ei kirjoituksensa perusteella hyväksy Willen puheita heidän välisestä tapailusuhteesta.

Tuntuu siltä, että minut pyritään esittämään valehtelijana, jotta häneen kohdistettuja syytöksiä alettaisiin epäillä. Olisi tietysti loogista, että jos päättää aloittaa lokakampanjan minua kohtaan, niin yksi peliliike on pyrkiä muovaamaan julkisuuskuvaa jonkinlaisena valehtelevana onnenonkijana. Tällaisten mustamaalauskampanjoiden tarkoitus on myös hiljentää niitä, jotka uskaltavat puhua kokemuksistaan.

En voi sanoin kuvailla, miten ahdistavia viime päivät ovat olleet, kun julkisuudessa puidaan sellaisia asioita, joihin en ikinä olisi halunnut palata, Adele päätti kirjoituksensa.

Oho! Kohumissi Adele on kokeillut siipiään myös laulajana - näin häneltä sujui lurittelu Idolsin koelauluissa!

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Adelen dramaattisen ulostulon jälkeen Wille on päättänyt julkaista kohutut viestit blogissaan. Hän avasi tapausta pitkässä kirjoituksessaan.

Voit lukea blogipostauksen kokonaisuudessaan tästä linkistä.

Hesarin jutussa salanimi "Oona" on väittänyt tutustuneensa Willeen alaikäisenä. Kansanedustaja on kiistänyt asian.

Aatelisena esiintyneen kohumissi Adelen taustoista uutta tietoa: Pesi miljonääriporhon pyykkejä

Kuten Seiskan uutisessa kerrottiin on Willellä todisteita siitä, että Adele ja hän olivat käyneet treffeillä jo ennen kohuttua iltaa, josta Adele puhuu Hesarin artikkelissa.

wille rydman
Wille Rydman kiistää jälleen Adelen puheet.

Blogikirjoituksessaan Wille on julkaissut kuvakaappauksia Adelen ja hänen välisestä viestittelystä. Ensimmäisessä viestiketjussa Adele ja Wille keskustelevat ensimmäisistä treffeistään.

Adele kiittää Willeä kivasta illasta, ja kansanedustaja varmistaa missin päässeen turvallisesti kotiin. Wille toteaa, että "nähdään uudestaan sitten, kun se sinulle sopii", johon Adele vastaa ehdottamalla heti uutta ajankohtaa.

Wille alleviivaa blogikirjoituksessaan, että Adele on ollut tietoinen toisen tapaamisen luonteesta.

– Kuten viesteistämme käy ilmi, tapaamisista sovittaessa Adele itsekin puhuu nimenomaisesti treffeistä. Lisäksi viestit osoittavat, että tapailu on ollut luonteeltaan intiimiä – kyseisten treffien yhteydessä on jo suudeltu.

Wille kirjoittaa olevansa hämmentynyt Adelen väitteistä siitä, että hänen käytöksensä olisi missin mukaan ollut "ahdistava".

– Noista illallistreffiemme jälkeisistä viesteistä käy siis myös ilmi, että seuraavia treffejä sovitaan jo seuraavana päivänä. Sellainen lienisi epätodennäköistä, mikäli kokemus edellisistä treffeistä olisi ollut jotenkin ahdistava, kuten Adele eilisessä somepäivityksessään väitti.

Wille mainitsee blogikirjoituksessaan, että Adele ja hän tapasivat viimeisen kerran treffien merkeissä marraskuun 5. päivänä vuonna 2018.

Kansanedustajan mukaan Adele halusi päättää tapailusuhteen, sillä tilanteeseen liittyi Adelen puolelta kolmas osapuoli.

adelaide botty van den bruele
Adele esiintyi Hesarin kohuartikkelissä salanimellä Oona.

Wille paljastaa Adelen olleen häneen yhteydessä heti Hesarin toimittajan esittäessään hänelle haastattelupyynnön kohuartikkelia varten.

 Mitään draamaa tapailun päättymiseen ei kuitenkaan liittynyt, päinvastoin. Aika ajoin tapasimme ja pidimme yhteyttä tuon jälkeenkin ihan vain kavereina. Kun Helsingin Sanomien Paavo Teittinen oli Adeleen yhteydessä helmikuussa kärttäen tietoja neljän vuoden takaisesta tapailustamme, Adele raportoi asiasta heti minulle ja antoi minusta spontaanisti näin myönteisen luonnehdinnan, Wille kirjoittaa.

Työt menivät alta! Laivalla riehunut toimitusjohtaja pahoittelee jälleen käytöstään: "Esiintyminen jännitti"

Kuvakaappauksesta ilmenee Adelen sanoneen, ettei hän ollut kokenut Willen käytöstä outona tai erikoisena. Päinvastoin, hän suorastaan kehuu kansanedustajaa tapailukumppanina.

Adelen viesti on ristiriidassa siihen, mitä hän on kertonut Hesarin artikkelissa.

Vastasin vaan, että minulla on pelkästään positiivista sanottavaa sinusta ja olet ollut minulle varsin ystävällinen. Eli mitään sen enempää en lähtenyt sanomaan, ja vielä alleviivasin etten suostu haastatteluun, Adelen 8. helmikuuta lähettämässä viestissä mainitaan.

Halusin vaan ilmoittaa et joku ilmeisesti yrittää mustamaalata sua, joka on todella ikävää, Adele vielä pahoitteli.

Wille perustelee tuoretta ulostuloaan sillä, että Adele on esittänyt uusia valheellisia väitteitä, jotka hän itse haluaa kumota.

– Kun Adele kuitenkin itse lähti julkisuudessa esittämään uusia vääriä väitteitä jo aiempien HS-väitteiden päälle, katsoin tarpeelliseksi purkaa asian hänen osaltaan tässä kirjoituksessani jo nyt. Silti ei pidä kuvitella, että Adele olisi HS-juttuun liittyen mikään päätekijä tai edes sen härskein valehtelija, kansanedustaja totesi.

Wille Rydman on tehnyt Hesarin artikkelista tutkintapyynnön poliisille. Asian esitutkinta on kesken.

Wille Rydmanin seksuaalirikosepäily eteni syyttäjälle

Rydmania koskeva seksuaalirikosepäily vuodelta 2015 taas eteni syyteharkintaan marraskuussa. Asianomistaja ei ole Adele.

Edit: Juttua muokattu 14.12. klo 14:46: Jutussa tarkennettu tapailusuhteen loppumisen syy.