sabu haber. Kuva Panu Hörkkö

Samu Haberin nimissä on petkutettu faneilta tuhansia euroja! Rokkitähti varoittaa seuraajiaan somehuijauksista: ”On hyvä käyttää hieman aivoja”

Kotimaa | 21.02.2021 19:31

Saksassa suurta suosiota saavuttanut suomalainen rokkitähti Samu Haber, 44, varoittaa fanejaan nettihuijauksista sosiaalisessa mediassa. Laulajan faneilta on huijattu kymmeniä tuhansia euroja, kun huijarit ovat luvanneet heille tapaamisia artistin kanssa. 

- Olkaa varovaisia. Älkää uskokoko mihinkään, mikä kuulostaa jollain tavalla oudolta. Samu kertoo Instagramissa englanniksi. 

Rokkari sai tietää asiasta, kun eräs hänen faneistaan oli ottanut yhteyttä laulajan managereihin varoittaakseen huijarista. Varoitusviestissä fani kertoi, että oli maksanut huijarille yli 40 000 euroa tavatakseen laulajan. Samu jakoi saamansa tiedot huijarista omalla Instagram-tilillään. 

Lue myös: Kotimaan kovatuloisimmat artistit – rokkimusiikki ylitse muiden: Samu Haber massipäällikkönä 

Päivityksestä päätellen huijaukset on tehty sosiaalisessa mediassa Samun nimeä käyttäen, ja artisti toivookin huijaukseen langenneiden ottavan yhteyttä viranomaisiin. Laulaja huomauttaa Instagram-tilillään, että hänellä on vain yksi tili sovelluksessa, eikä hänellä ole minkäänlaista Twitter-tiliä.

Hulluimpana asiana rokkari pitää kuitenkin sitä, että hänen nimissään on myyty myös koronavirusrokotteita. 

- Mitä hittoa. Tämä ei ole minun vastuullani, enkä ikinä pysty auttamaan ketään vastaavien tilanteiden kanssa mutta muistakaa, ettei kaikki internetissä ole välttämättä totta. Tiedän, että olen aina sanonut, kuinka tärkeää on seurata oman sydämenääntä, mutta on hyvä käyttää hieman aivoja välillä. Teidän huijareiden sietäisi hävetä tekojanne! En ole myymässä Meet & greet -tapaamisia, enkä todellakaan yritä myydä rokotteita. En ole menossa salaisille treffeille. Olen tietysti todella pahoillani kaikkien puolesta, joita on huijattu. 

Katiskassa

Haberin osuutta Suomea kohauttaneessa Katiska-huumevyyhdissä käsiteltiin syyskuussa Helsingin käräjäoikeudessa. 

Lue lisää: Samu Haberille tiedossa merkittävä lovi lompakkoon? Hankitun kokaiinin grammahinnaksi voi tulla yli 6 500 euroa!

Syyttäjän mukaan Haber hankki Niko Ranta-aholta kesän 2019 Ruisrockissa viisi grammaa kokaiinia ja myös käytti ainetta. Haber on myöntänyt käytön, mutta arvioi hallussaan olleen määrän 0,2 grammaksi.

Syyttäjä vaatii Haberille kolmen kuukauden ehdollista vankeusrangaistusta tai 90-100 päiväsakon suuruista tuntuvaa sakkorangaistusta.

Samu Haber syyskuussa 2020. Kuva Panu Hörkkö
Artisti vastasi Helsingin käräjäoikeustalon tiloissa median kysymyksiin muutaman metrin turvavälin etäisyydeltä. Kuva Panu Hörkkö.


 

Teksti:Niki Miettinen
Kuvat:Panu Hörkkö, Instagram
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!