fbq
Sami Kuronen

Sami Kurosen hämmentävä päivitys sai Aki Tykin avautumaan: "Oikein harmitti..."

Juontaja Sami Kuronen, 49, sai hämmentävällä päivityksellään myös laulaja Aki Tykin, 47, avautumaan.

Sami Kurosen syntisen seksikäs yllätys suosikkibändin kanssa! "Kunniatehtävä"

Sami Kuronen jäi pohtimaan somessa sanaa hunsvotti. Juontaja kirjoitti somepäivityksen, jossa hän miettii sanan merkitystä.

– HUNSVOTTI! Sana lapsuudesta. Sana, jonka kuulin eilen toooodella pitkästä aikaa. Alunperin ryökälettä, hulttiota, huonosti käyttäytyvää ja/tai epäkelpoa ihmistä kuvaava termi tuli vastaan uudessa Risto Räppääjä elokuvassa. Hunsvotti kuulemma polveutuu ruotsinkielisestä sanasta hunds fitta, jota en käy tässä suomentamaan ja jonka tarkoitus karkaa jo aika kauas, Sami päivitti Instagram-tililleen.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Pitkästä aikaa kuultu sana jäi kuitenkin kummittelemaan Samin mieleen.

– Mutta miksi hunsvotti kuulosti nyt, vuonna 2023 jotenkin sympaattiselta? Kielenkäyttö ja se miten me muista puhutaan on somen myötä muuttunut niin brutaaliksi, että hunsvotti vaikuttaa jopa ihan hyvältä tyypiltä. Harmittoman kapinalliselta hahmolta. Rentulta, joka uskaltaa kyseenalaistaa asioita loukkaamatta muita. Oman elämänsä säheltäjältä. Ymmärrän jos joku kokee termin loukkaavana, mutta jotenkin tuli fiilis, että meille kaikille voisi tehdä ihan hyvää jos meissä asuisi sisällä myös pikku hunsvotti!

Sami Kuronen toteutti haaveensa New Yorkissa − harvinainen yhteiskuva tyttären kanssa

Samin päivitys herätti keskustelua kommenttiosiossa. Happoradio-yhtyeen perustajajäsen Aki Tykki myöntää, että vaikka hunsvotti-sana on hänen mieleensä, hän ei olisi halunnut kuulla sanan alkuperäistä tarkoitusta.

– Suosikkisanojani myös. Oikein harmitti kun opin mitä se alkujaan on meinannut… Aki kirjoittaa.

Eräs kommentoija kertoo muistavansa sanan tulevan alkujaan Saksasta.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Hunsvotti tulee alkujaan saksan kielisestä vastaavaa tarkoittavasta sanasta. Se oli myös aikoinaan erittäin paha loukkaus toista kohtaan, yksi pahimmista. Kieli kehittyy ja sanatkin saavat lisää merkityksiä. Mutta voi olla ihan freesiä muistaa mistä on alkujaan kyse, hän kommentoi.

– Huithapeli on myös kova! mietti toinen.

– Kamalaa. Ihan tuttu sana mutta koskaan en ole ennen alkuperää kuullut( enkä olis halunnut ehkä kuullakkaan), vaikka ikää jo on.
Itse kirjoitus on niin totta ja hyvä
, jatkoi kolmas.

Hunsvotti on Suomen kielitoimiston hyväksymä sana, joka virallisesti tarkoittaa muun muassa heittiötä, lurjusta ja roikaletta.

Eronnut Sami Kuronen purskahti kyyneliin tv-kuvausten jälkeen