Saariston Martta vinkkaa: Näin teet edullisen ruoan kesäkurpitsasta
Tässä on Saariston Martan edullinen kesäkurpitsavuoka. Katso resepti!
Nyt suositaan kotimaisia kasviksia. Säilötään ja syödään niitä hyvin satokauden mukaan.
Kesäkurpitsavuoka on ollut suosikkini jo vuosia. Se on simppeliä loppukesän ruokaa, johon lisäsin hieman jauhelihaakin.
Edullinen ateria neljälle, olkaa hyvä!
Hinta 6,75 €
1 kg kesäkurpitsaa (1,00 €)
0,5 kg tomaatteja (1,00 €)
0,5 kg sipulia (1,25 €)
200 g nauta-sika jauhelihaa (1,95 €)
2 prk tomaattimurskaa (0,75 €)
2 dl täysjyväohraa (0,80 €)
Päälle: oliiviöljyä ja korppujauhoa
Tee näin:
Siivuta kesäkurpitsaa, tomaattia ja sipulia. Anna niiden odotella hetki pöydällä ison uunivuoan seurana.
Paista jauheliha, pilko sekaan sipulia sekä kesäkurpitsaa. Kypsyttele, lisää tomaattimurskat ja täysjyväohrat. Rouskuttele myllyistä sekaan suolaa ja mustapippuria sekä ropsuttele kaveriksi tuoretta tai kuivaa timjamia.
Maistele maut kohdalleen ja kaaputtele kastike pannulta uunivuokaan. Lado limittäin ja lomittain kastikkeen päälle aluksi siivutetut kesäkurpitsat, tomaatit ja sipulit. Kun vuoka on täytenään, lorauta päälle oliiviöljyä ja ripsuttele vielä halutessasi korppujauhojakin.
Paista vuokaa 200-asteisessa uunissa noin tunti, kunnes on väriä pinnassa ja kasvikset napakan kypsiä.