fbq
Kotimaa
19.04.2021 16:01
Teksti: Niki Miettinen|Kuvat: Seiskan arkisto, Instagram
Roope Salminen. Kuva Pasi Murto.
Roope Salminen vastaa törkykommentteihin: ”Minä en tarvitse henkilökohtaisesti yhtään tukieuroa” – tuo esiin tapahtuma-alaa koskevan kriisin suuruuden!
Kotimaa
19.04.2021 16:01
Teksti: Niki Miettinen|Kuvat: Seiskan arkisto, Instagram

Näyttelijä, juontaja ja räppäri Roope Salminen, 31, nostaa esiin tärkeän huomion tapahtuma-alasta. Tunnettu tv-kasvo tarkentaa Instagram-päivityksessään, miksi monet artistit puhuvat jatkuvasti kotimaisen kulttuurin kokemasta karusta kolhauksesta. 

Syynä ei Salmisen mukaan ole, etteivät artistit itse pärjäisi ainakaan hänen omalla kohdallaan. 

- Kun minä tai muut artistit puhutaan tapahtuma-alan ahdingosta, me ei puhuta ensisijaisesti omasta ahdingostamme. Mulla on kaikki hyvin. Tottakai keikkojen peruuntuminen on vaikuttanut elämään ja talouteen, mutta mulla on ollut mahdollisuus tehdä muita töitä, ja keskittyä pieneen lapseen ja elää säästöillä. Tapahtuma-ala on niin paljon suurempi kuin artistit. Meillä vaan sattuu olemaan se äänekkäin alusta, joten tekninen henkilökunta, keikkapaikat omistavat yrittäjät, kuskit ja niin edelleen. Kaikki ne, jotka ovat mahdollistaneet koko sirkuksen pyörimisen, ja jotka on nyt jätetty yksin. Minä en tarvitse henkilökohtaisesti yhtään tukieuroa, varsinkaan ennen kuin näitä ihmisiä on aidosti autettu, Roope muistuttaa. 

Lue myös: Roope Salminen raitistumisestaan: Lennolta myöhästyminen herätti 

Tapahtumien katoaminen jo yli vuodeksi koronaviruspandemian takia on aiheuttanut monille alalla työskenteleville vakavia taloudellisia ongelmia. Alan kriisistä on keskusteltu paljon mediassa kuluneen vuoden aikana, eikä apua kaipaavien ihmisten ahdinkoon näytä olevan helpotusta, kun Suomen suurimmat festaritkin ovat siirtyneet taas ensi vuodelle. 

Miksi nyt?

Räppäri halusi puhua aiheesta nyt, koska oli saanut viimeisimmän Kolme käännekohtaa -podcastinsa jälkeen paljon vihaista palautetta. Hänellä oli keskusteluohjelmassaan vieraana kollega Mikael Gabriel, 31, jonka kanssa Roope oli puhunut rakkaudesta ja vaatteista. 

Lue myös:  Ohhoh! Mikael Gabriel paljastaa podcastissa käyttäneensä satoja tuhansia euroja ökyvaatteisiin - nykyään räppäri ei siedä omaa vaatehuonettaan: "Mun oli pakko muuttaa yläkertaan"

Näyttelijän saamissa viesteissä oli pilkattu hänen podcast-vierastaan

- Miksei Mikael Gabriel myy niitä kenkiään? Sen sijaan marmattaa hallitukselle, että tarvis tukea, Roope kertoi saamistaan kommenteista. 

Roopen silmissä kriisin massiivinen kokonaisuus jää monilta huomaamatta. 

- Tässä ei nyt ole kysymys hänestä, minusta, eikä kenestäkään muusta yksittäisestä artistista. kysymys on siitä rakenteesta, joka mahdollistaa meidän keikkailun ja sen että saadaan ylipäätään nauttia kulttuurista ja tapahtumista tässä maassa. Mun on helpompi ”mennä oikeisiin töihin” kuin vaikkapa sen yrittäjän, joka on investoinut valtavasti keikkabusseihin, joiden liiketoimintamalli on kielletty valtion toimesta. Ilman monitorimiksaajia, kuskeja, ovihenkilöitä ei ole, eikä tule keikkoja. Tämän rakenteen on annettu romahtaa, ja se on epäreilua sekä koko kulttuurikentälle haitallista.

Alkoholismi

Juontaja paljasti podcast-ohjelmansa avausjaksossa 25. maaliskuuta, että kamppailee alkoholismiongelman kanssa. Korkin hän sulki kaksi vuotta sitten ja kertoi avoimesti alkoholivuosistaan Seiskalle. 

Lue lisää: Roope Salminen avautuu Seiskalle alkoholismistaan: Yksikin drinkki on liikaa!

- Yritin monta vuotta ottaa vain muutaman annoksen. En koskaan pystynyt siihen, enkä aio enää yrittääkään, Roope kertoi tuolloin. 

Roope Salminen paljasti pari viikkoa sitten olleensa pahasti alkoholisoitunut ja taistelevansa yhä alkoholiongelmaa vastaan.
Näyttelijä taistelee yhä alkoholiongelmaa vastaan.