fbq
riitta havukainen, roope salminen

Roope Salminen itkettää kasvattiäitiään Riitta Havukaista televisiossa: "Hän on äitini kaikilla muilla tavoilla, paitsi biologisesti"

Roope Salmisen vanhemmat ovat näyttelijät Eppu Salminen ja Minna Turunen. Vanhemmat erosivat Roopen ollessa vasta parivuotias. Minna lähti myöhemmin omille matkoilleen, eikä Roope äitiään juuri tavannut. Roope sai kuitenkin kasvattiäidin Epun silloisesta uudesta kumppanista, näyttelijä Riitta Havukaisesta. Myöhemmin Eppu perusti perheen käsikirjoittaja Kaisa Kuikkaniemen kanssa.

Juttu sisältää juonipaljastuksia.

Roope on pitänyt Riittaa äitinään neljävuotiaasta lähtien. Roope haluaa kiittää Riittaa siitä, että hän on saanut kasvaa aikuiseksi tämän siipien suojassa. Roope linjaa Riitan olevan yksi niistä ihmisistä, joita hän ihailee eniten.

Niinpä Roope esittää Laulu rakkaudelle: Secret Song Suomi -ohjelman uuden kauden avausjaksossa Riitalle kappaleen, jonka hän on tehnyt vartavasten hänelle.

- Riitta on ollut mun elämässä aikalailla niin pitkään kuin muistan. Hän on äitini kaikilla muilla tavoilla, paitsi biologisesti, Roope toteaa ohjelmassa.

Roope on iloinen siitä, että hän on aina voinut mennä Riitan luokse. Niin hän on tehnyt, jos parisuhteissa on mennyt huonosti tai kun hänellä on ollut synkkiä ajatuksia.

Yllätyksestä autuaan tietämätön Riitta istutetaan studion tuoliin.

- Moikka äiti. Mä kirjoitin tämmöisen biisin. Tämä kertoo sinusta, Roope sanoo spottivalossa seisten.

Riitta herkistyy itkuun samoin tein. Kappaleen lyriikoissa Roope muun muassa myöntää, että Riitan seurassa hän uskaltaa olla heikko ja että Riitan paikkaa ei täytä kukaan muu.

- Toisinaan puolet voi olla kokonaan. Mun sydän tietää, milloin se on kotona. Siinä olemalla oot niin paljon muuttanut, sillä sä teit musta mut, Roope laulaa itse tekemässään kappaleessa.

Riitta Havukainen, Roope Salminen
Riitta Havukainen kehuu Roopea liikutuksensa keskellä ohjelmassa.

Roope ei mainitse ohjelmassa biologista äitiään.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Seiska on vuosien saatossa uutisoinut Minnan elämän tapahtumista, joihin on kuulunut väkivaltainen parisuhde, asunnottomuutta, vakavia onnettomuuksia ja sairauksia. Välillä Minna on bongattu Thaimaasta ja toisinaan taas Espanjasta.

Roope kertoi viime syksynä Helsingin Sanomien haastattelussa, että kun Roope oli 12-vuotias, Minna sai potkut Kiss FM:n aamutiimistä. Lopulta 13-vuotiaana Roope pistit välit poikki äitiinsä kokonaan.

- Hän alkoi olla usein Seiskan kannessa. Olin huolissani. Googlailin, miten alkoholismia hoidetaan ja ehdotin, että menemme jonnekin juttelemaan. Mutta Minna valitsi päihteet. Tajusin, että ehkä maailma ei toimikaan niin kuin Eppu on opettanut, Roope kertoi HS:lle.

Traagiset perhetaustat: Roope Salminen lähettää koskettavat terveiset Minna-äidilleen - "Haluan viestittää, että sylini on aina auki"

Muutama vuosi myöhemmin Roope ja Minna löysivät taas hetkeksi toisensa kuppiloissa käydessään, mutta lopulta äiti ei enää tunnistanut poikaansa kadulla. Välirikoista ja tuuliajoista huolimatta, Roope kertoi syksyllä Seiskalle, että toivoo äidilleensä kaikkea hyvää.

– Tuntuu siltä, että olen tästä aiheesta sanonut kaiken mitä tarvitsee sanoa. Toivon Minnalle pelkästään hyvää ja haluan viestittää, että sylini on aina auki, jos hän on valmis apua ottamaan vastaan, Roope lähetti äidilleen terveisiä Seiskan kautta.

Laulu rakkaudelle: Secret Song Suomi -aloitusjakso katsottavissa mtv.fi-palvelussa 13. helmikuuta. Jakso esitetään MTV3-kanavalla 13. helmikuuta klo 19.30 alkaen.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy