Roope Salminen

Roope Salminen avoimena alkoholismistaan: "Juominen oli ihanaa, mä rakastin sitä" - eräs tapahtuma sai korkin kiinni pysyvästi

Kotimaa | 26.03.2021 08:24

Näyttelijä-laulaja-juontaja Roope Salminen, 31, paljasti perjantaina (26.3.) julkaistussa ”Kolme käännekohtaa” -podcast-sarjassa alkoholiongelmansa julkisesti. Hän kertoi ohjelmassa laittaneensa korkin kiinni 2019 elokuun alussa ja myös olleensa raitis siitä saakka. 

Näyttelijä kuvailee ja kertoo yllättävän avoimesti ongelmastaan ja sen seurauksistaa ja siitä pois pääsyn tuskasta. 

- Juominen turrutti ja oli ihanaa. Rakastin sitä. Muistan lämmöllä oloa, mikä siitä tuli. Minun ei tee mieli yhtä "bisseä", tekee mieli juoda viisitoista "bisseä". Samaan aikaan juomisen ohella alkoi tulla menestystä ja aloin saavuttaa unelmia, joita minulla oli ollut pienestä asti. Meidän biisit alkoi soida radioissa, minä pääsin televisioon ja aloin saada rooleja. Kaiken lisäksi meidän improkeikoilla alkoi käydä ihmisiä, Roope kertoo ohjelmassa menestyksen alkumetreistä ja juomisesta sen rinnalla.

Lue myös: Tällaisiin ohjelmiin Roope Salminen ei pyynnöistä huolimatta osallistu: En koe olevani erityinen

Roope Salminen

"Tajusin olevani alkoholisti"

Mies tietää mistä puhuu, ja se kuuluu myös podcast-ohjelmassa. Hän pitää välillä taukoa, ja äänestä kuuluu, miten mies herkistyy muistellessa asioita ja tapahtumia niiden takana.

- Tiesin monta vuotta, että juon liikaa. Minä yritin vähentää välillä, ja pidin myös taukoja. Kerran olin jopa vuoden juomatta, mutta ne kaikki olivat vain taukoja. Sitten päätin, että jätän kirkkaat pois, eli en juo enää kirkasta viinaa. Sitten join vain enemmän olutta, ja lopputulos oli ihan sama. Impulssi, mikä johti siihen, että loppujen lopuksi menin terapiaan. Puhuin siellä auki asioita, jotka oli ollut mielen päällä. Mulla oli stressitön fiilis. Rakastettu olo. Kävin moikkaamassa kavereita ravintolassa, ja join siinä samalla viis-kuus olutta, ja lähdin kotiin. Olin yksin kotona, ja tekstasin mun todella hyvälle ystävälle, että lähdettäisiinkö vielä yhdelle, vaikka tiesin, että seuraavana aamuna olisi lento Koirien keikalle. Menimme vielä yhdelle baariin, vaihdettiin pilkun tullessa toiseen baariin ja sieltä siirryttiin pilkun jälkeen mun luo, missä juotiin kirkasta viinaa siihen saakka, kun oli enää kaksi tuntia aikaa lähteä lentokentälle, Roope kertoo.

Lue myös: Roope Salmiselta paljastus Koirat-yhtyeestään: Ei ole mahdollista tarjota sellaista show’ta kuin itseltämme vaadimme!

Asiat eivät menneet, niin kuin piti.

- Menin nukkumaan ja missasin sen lennon. Bändin jätkät olivat soittaneet mun perheelle ja läheisille ja olivat hemmetin huolissaan. Mun puhelin oli täynnä viestejä ja puheluja. Silloin tajusin, että enää minulla ei olo mitään tekosyitä. Juon vain, koska se tuntuu niin hyvältä. Se oli ensimmäinen ja tärkein askel minulle, etten voinut enää syyttää mitään ulkopuolista asiasta vaan pelkästään itseäni. Mä tajusin olevani alkoholisti.

- Silloin päätin lopettaa, ja otin tasoittavan huikan jallua. Sen jälkeen latasin puhelimeen ohjelman, joka näyttää, kuinka paljon on aikaa viimeisestä juodusta juomasta. En silti ollut varma päätöksestäni, ja olin tosi surullinen. Ymmärsin, että juominen ei ole hallussa, vaan on pakko lopettaa, Roope kertoo juomisen lopettamiseen johtuvista syistään.

Video: Putous-tähti Roope Salminen sanaselittää Seiskan tentissä: Käsirautoja voi...

Teksti:Olli Suominen
Kuvat:Seiskan arkisto ja Jouni Ranta
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!