fbq
Kotimaa
27.08.2021 13:01
Teksti: Elina Niemi|Kuvat: Matti Matikainen
Osmo's Cosmos
Rockyhtye Osmo’s Cosmos paljasti Seiskalle nestemäisen raiderinsa sisällön: ”Nuo olisi kiva saada!”
Kotimaa
27.08.2021 13:01
Teksti: Elina Niemi|Kuvat: Matti Matikainen

Jo vuodesta 1996 esiintynyt glamrock-yhtye Osmo’s Cosmos sai uuden Luokkakokous-elokuvan myötä uutta tuulta alleen. Bändin biisi Hauskaa valittiin nimittäin elokuvan tunnuskappaleeksi, ja koronarajoitusten myötä jopa elokuvan maailmanensi-ilta päätettiin järjestää bändiläisten kotikaupungissa Imatralla.

Jo yli 1 500 keikkaa vuosien saatossa vetänyt bändi haluaakin, että tulevaisuudessa heidät muistettaisiin erityisesti ikimuistoisista esityksistään.

– Bändimmehän on perustettu täysin jengiä viihdyttämään, yhtyeen toinen perustajajäsen Pete Kiisseli aloittaa.

– Se oli hyvä showbändi. Siellä sai laittaa aivot narikkaan ja pitää hauskaa, Pete haaveilee ihmisten muistelevan tulevaisuudessa.

Pete toivoo, että heidän keikoillaan ihmiset voisivat unohtaa arjen surut ja huolet.

– Ihmiset eivät ole siellä meitä varten, vaan me olemme niitä ihmisiä varten siellä, Ville Soininen, bändin toinen perustaja jatkaa.

 

Osmo's Cosmos -yhtyeen miehet rivissä. Pete Kiisseli valkoisessa kauluspaidassaan keskellä, Ville Soininen vieressään oikealla.
Osmo's Cosmos -yhtyeen miehet rivissä. Pete Kiisseli valkoisessa kauluspaidassaan keskellä, Ville Soininen vieressään oikealla.

Viinan huuruinen raideri

Ville paljastaa, että bändin takahuoneeseen tilattavien tuotteiden sisältö koostuu lähinnä alkoholipitoisista juomista.

– Normaalisti raideriimme kuuluu kori kaljaa, jallupullo ja jekkupullo, mutta kaikki otetaan mielellämme aina vastaan. Meillä ei ole vaatimuksia, mutta nuo olisi kiva saada.

Bändiläiset ovat olleet aikanaan kovia juhlimaan. Miten on asian laita tänä päivänä?

– Välillä tuntuu, että meno on jo vähän rauhoittunut, ja välillä taas, että paskat, Pete nauraa.

Juhlakunto ei ole siis vielä heikentynyt?

– Ei sitä niin rajusti ole koskaan menty. Tolkku ja maltti täytyy pitää. Ei tuollainen juhliminen ja viinan kanssa puljaaminen saa yliotetta ottaa, Pete muistuttaa.

– Harvemmin työpaikalla työnnetään olutta nenän eteen ja kysytään, että onko sinulla jokin ongelma kun et juo, Ville hymähtää.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »