fbq
Anssi Kela

Rikosilmoitus tehty! Anssi Kelaksi tekeytynyt huijari pumppasi fanilta kymmeniätuhansia euroja

Laulaja Anssi Kela, 49, julkaisi tänään maanantaina (28.3.) vakavan tekstin sometilillään.

Artisti varoittaa seuraajiaan Anssi Kelaksi tekeytyneestä huijarista, joka on onnistunut viemään eräältä henkilöltä kymmeniätuhansia euroja.

- Tärkeää tietoa feikkitilihuijauksista, Anssi ilmoittaa heti alkuun.

- Saan jatkuvasti yhteydenottoja ihmisiltä, joille "Anssi Kela" on lähettänyt viestin, jossa kiittää musiikkinsa kuuntelusta ja pyytää lähettämään yksityisviestin. Minulta kysytään, olenko se todella minä?

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

- Ei, se en ole minä. Nämä ovat ammattimaisia huijareita, jotka yrittävät päästä viestittelemään, ja luomaan sitä kautta suhteen uhriinsa. Jossain vaiheessa alkaa sitten tulla pyyntöjä lähettää rahaa, milloin milläkin verukkeella.

Yllätyshäät! Anssi Kela meni naimisiin

Anssi pyytää julkaisussaan seuraajiaan olemaan syyllistämättä uhria. 

- Keskustelujemme perusteella hän vaikuttaa fiksulta ja tavalliselta ihmiseltä, joka vain on vaikeassa elämäntilanteessaan tullut hyväksikäytetyksi. Syyllinen tapahtuneeseen on vain ja ainoastaan minun nimissäni esiintynyt rikollinen, hän painottaa.

Tekstiä pääset lukemaan klikkaamalla oletuskuvan oikealla puolella näkyvää nuolta.

Anssi kertoo viestitelleensä äskettäin henkilön kanssa, joka on joutunut huijauksen uhriksi. Uhri oli viestitellyt huijarin kautta Whatsapissa, ja lähettänyt kuvatodisteita jotta uhri uskoisi hänen olevan oikea Anssi Kela. Myöhemmin selvisi, että "kuvatodisteet" olivatkin kuvia, jotka oltiin otettu netistä.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

- Huijatuksi joutuneella henkilöllä oli tuolloin vaikeuksia elämässään. Hän ei tilanteessaan kyennyt ajattelemaan rationaalisesti, ja tätä huijari käytti taitavasti hyväkseen. 

- Huijari esitti rakastuneensa uhriinsa, ja sai manipuloitua uhrinsa tuntemaan samoin. Tämä luuli kaiken aikaa viestittelevänsä Anssi Kelan kanssa. Sitten alkoi rahan pumppaus. "Anssi Kela" oli keikkamatkalla USA:ssa, eikä siksi pystynyt lunastamaan hänelle Suomeen lähetettyä arvotavaraa. Hän oli vaarassa menettää koko omaisuutensa. Muitakin laskuja piti hoitaa. Pystyisikö hänen rakkaansa auttamaan? Kaikki maksettaisiin tietenkin takaisin, Anssi mainitsee Instagram-julkaisussaan.

Laulaja kirjoittaa, että uhri oli päätynyt ottamaan pankista lainan. Uhrin mukaan huijari sai lypsettyä häneltä kymmeniätuhansia euroja. 

- Huijauksesta on tehty rikosilmoitus, mutta on melko todennäköistä, ettei huijaria saada koskaan kiinni.

Näin Anssi Kela puhui suunsa puhtaaksi mielenosoituksessa - mukana myös Pertti Kurikan Nimipäivät, Erin ja Maija Vilkkumaa

Anssi julkaisi myös kuvakaappauksia uhrin ja huijarin välisistä viesteistä. Voit katsoa niitä klikkaamalla Instagram-julkaisussa olevaa nuolta.

- Pankki kysyi, että olenko joutunut huijauksen kohteeksi? Kun niin paljon rahaa olen nostanut tililtäni, uhri kirjoitti.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

- Niin mitä sanoit heille? En ole koskaan huijannut sinua, pyydän sinua auttamaan minua, jotta autat minua, en puhu rahojasi pois sinusta, maksan sinulle takaisin, huijari vastasi uhrille.

Anssi mainitsee tekstissään olevansa järkyttynyt tapauksesta. Uhrin hälytyskellot olivat alkaneet soimaan vasta silloin, kun laulajan häistä uutisoitiin.

Hän varoittaa fanejaan samanlaisista huijausyrityksistä. 

- Jos saatte minulta, tai keneltä tahansa muulta julkisuuden henkilöltä yksityisviestin, älkää vastatko. Minä en koskaan lähettele suoria viestejä someseuraajilleni. Facebookissa ja Instagramissa virallisen tilini tunnistaa nimeni perässä olevasta sinisestä merkistä. Jos se puuttuu, niin tili on huijausta. Twitteriä en nykyisin käytä lainkaan, Anssi selventää omista sometileistään.

Anssi Kela kohtasi somessa ikävän yllätyksen - yritys käytti muusikon kuvaa luvatta mainoskampanjassaan