fbq
Kotimaa
14.05.2021 18:04
Teksti: Antero Alhonen|Kuvat: Seiskan arkisto
Susanna Indren
Rattijuoppo anasti Salkkarit-tähden auton ja pyöri rajusti ympäri – Susanna Indrén joutui ajelemaan taksilla
Kotimaa
14.05.2021 18:04
Teksti: Antero Alhonen|Kuvat: Seiskan arkisto

Helsingin käräjäoikeus antoi päätöksensä tapauksessa, jossa Salatut elämät -sarjastakin tunnettu näyttelijä Susanna Indrén vaati korvauksia 47-vuotiaalta mieheltä. Miestä syytettiin moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta, törkeästä rattijuopumuksesta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta sekä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Syyte moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta hylättiin lopulta.

Käräjäoikeuden papereista selviää, että Indrén on kertonut, että hän oli juuri muuttanut ja syytetty mies oli luvannut tulla purkamaan muuttolaatikoita. Indrén oli herännyt yöllä ja katsonut vierashuoneeseen. Vierashuoneessa ollut patja oli ollut tyhjä. Myös parkkiruutu oli ollut tyhjä. Auton avaimet olivat olleet siivouskaapissa koukussa, mutta nyt avainta ei ollut siellä. Hänen huomatessaan, että auto on kadonnut, hänen miehensä oli ollut nukkumassa. Tämä oli nukkunut hänen vieressään. Hän oli soittanut hätäkeskukseen. Auto oli löytynyt.

Syytetty mies on kertonut, että hän oli lähtenyt Indrenin ja tämän miehen asunnolta kysymyksessä olevalla autolla Lohjalle Indrénin miehen kanssa. Indréniltä oli saatu lupa auton käyttöön. Indrén oli tiennyt hänen kuljettaneen kyseistä autoa jo aiemmin. Indrénin mies oli lähtenyt käymään jossakin heidän ollessaan Lohjalla, ja syytetty mies oli ajatellut, että hän ajaisi auton Lohjalta takaisin sinne, missä Indrén ja tämän mies asuivat.

 

1,5 promillea veressä

Käräjäoikeuden papereista selviää, että syytetyllä miehellä oli näytteenottohetkellä veressään alkoholia 1,5 promillea.

Mies on tienkäyttäjänä tahallaan tai törkeästä huolimattomuudesta rikkonut tieliikennelakia ja sen nojalla annettuja säännöksiä ja määräyksiä siten, että hän on kuljettaessaan Indrénin omistamaa henkilöautoa päihtyneenä jättänyt sovittamatta ajoneuvonsa nopeuden olosuhteiden edellyttämällä tasolle ja sellaiseksi, että kykenee hallitsemaan ajoneuvonsa kaikissa liikennetilanteissa. 

Mies on menettänyt ajoneuvon hallinnan suoralla tiellä ja ajautunut reunakivetysten ja kapean viheralueen yli kevyen liikenteen väylälle. Tämän jälkeen mies on lähestynyt kiertoliittymää osittain sivuttain luisuen ja osunut kiertoliittymän keskellä olevaan kiveen sillä seurauksella, että ajoneuvo on alkanut pyörimään sivuttaissuunnassa ja päätynyt lopulta kiertoliittymän jälkeen takaisin kevyen liikenteen väylälle. 
 

Kertomuksen luotettavuus epäilytti

Käräjäoikeuden papereiden mukaan Indrénin kertomuksessa on ollut joitain seikkoja, jotka ovat jääneet vaille selitystä. Sen myötä kertomuksen luotettavuus on horjunut. Indrén ei ole kertonut, miksi hän oli herätessään keskellä yötä mennyt tarkistamaan, onko syytetty mies vierashuoneessa nukkumassa. Toiseksi, huomattuaan tämän puuttuvan, mennyt tarkistamaan, onko auto parkkiruudussa.

Indrénin kertomuksesta ei ole myöskään ilmennyt hänen keskustelleen miehensä kanssa syytetyn miehen ja auton katoamisesta. Käräjäoikeuden papereiden mukaan on melko epäuskottavaa, ettei Indrén olisi ennen hätäkeskukseen soittamista keskustellut miehensä kanssa syytetyn miehen ja auton katoamisesta, jos hänen miehensä olisi ollut paikalla kuten hän on kertonut.

Indrén vaati korvauksia 2 000 euroa. Hän kertoi joutuneensa käyttämään taksia, koska hänellä ei ollut autoa käytössään. Lopulta käräjäoikeus määräsi syytetyn miehen maksamaan Indrénille 500 euron korvauksen taksimatkoista.

Lisäksi mies sai 70 päivää vankeutta. Tuomio ei ole lainvoimainen.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »