fbq

Raskaus ei hidasta sometusta! Anniina Valtonen paljastaa: "Yksi yleisimmistä kysymyksistä, joita meteorologi kohtaa..."

Suosikkimeteorologi kertoi elokuun alussa odottavansa esikoislastaan.

Suosikkimeteorologi Anniina Valtonen on jo jonkin aikaa ihastuttanut someseuraajiaan jakamalla asiantuntevia sääfaktoja ja -tietoiskuja videomuodossa.

Arkistovideo: Anniina Valtonen on ylpeä Nastolasta:

Anniina paljasti elokuun alussa odottavansa esikoislastaan, mutta raskaus ei ole hidastanut hänen sääsometusvauhtiaan. Tänään (18.9.) Anniina julkaisi jälleen uuden videon, jossa vastaa seuraajansa polttavaan sääkysymykseen. 

Tällä kertaa aiheena on lentokoneen inhottava tärinä, eli turbulenssi. Seuraaja onkin tiedustellut, mistä turbulenssi johtuu ja onko se vaarallista. Anniina on ilmeisesti kuullut vastaavia kysymyksiä aiemminkin.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

- Jos unohdetaan kysymykset lähipäivien säästä jossainpäin maata, niin yksi yleisimmistä kysymyksistä, joita meteorologi kohtaa (tai ainakin minä olen kohdannut) liittyy turbulenssiin eli ilmakuoppiin. Näitä varmasti monet ovat kokeneet matkustaessaan lentokoneella, Anniina kirjoittaa julkaisunsa alla olevassa tekstissä.

Oho! Anniina Valtoselta poikkeuksellinen asuvalinta

Videollaan Anniina selittää juurta jaksaen, mistä ilmakuopat johtuvat.

- Kaikki ovat varmasti olleet auton kyydissä, kun ajellaan roudan rikkomalla tiellä ja matkanteko tuntuu kauhean epätasaiselta ja kuoppaiselta, jollekin voi tulla jopa huono olo, hän alustaa.

- Taitava kuski osaa ajaa tällaisella tiellä, auto säilyy ehjänä ja kaikki pääsevät turvallisesti perille. Turbulenssissa eli ilmakuopissa on kyse vähän vastaavasta.

Anniina selittää, että kyseessä on täysin normaali ilmiö. 

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

- Tällöin lentoalustassa eli ilmakehässä esiintyy jotain, joka aiheuttaa epätasaisuutta eli sen kuoppaisen matkanteon.

Meteorologin mukaan kuoppaisuutta aiheuttavat ilmakehän virtaukset, jotka eivät koskaan ole tasaisia.

- Sivusuuntaisen liikkeen lisäksi esiintyy pystysuuntaista liikettä, ja näiden nopeudet voi vaihdella lyhyellä matkalla todella rajusti, hän selittää.

Anniina kertoo turbulenssin olevan tuntuvinta kesällä auringon lämmittäessä maata ja lämpimän ilman kohotessa ylös.

- Turbulenssi tuntu myöksin selkeämmin, jos lentokone joutuu lentämään aika matalalla. Tällöin maanpinnan muodot, lämpötilaerot aiheuttavat sitä kuoppaisuutta. 

Anniina Valtonen tykittää jälleen sääfaktoja: "Tää video ei ota mitään kantaa termiin seksihelle"

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Raskaana oleva Anniina on yhä myös työn touhussa.

Anniina kertonut tavanneensa puolisonsa jo 16-vuotiaana. Meteorologi vieraili elokuun lopussa julkaistussa Gogin kantabaari  -podcastin neljännessä jaksossa, jossa hän paljasti pariskunnan yrittäneen lasta jo vuosia.

Anniina kertoi käyneensä läpi lapsettomuushoitoja, jotka aiheuttivat rankkoja sivuoireita hänelle.

Meteorologi myös kertoi äitiyden olevan hänen suurin haaveensa.

Podcast: Lapsettomuushoidot aiheuttivat Anniina Valtoselle rajuja sivuoireita: "Henkisesti ja fyysisesti yhtä helvettiä"