fbq
Matti Leino

Rantabaari-tähti Matti Leino tietää, kuinka todellisuus ja fiktio menevät katsojilta sekaisin: ”Rouvat arvostelivat varallisuuttani”

Uusi päivä- ja Rantabaari-sarjoista tuttu näyttelijä Matti Leino aikoo pyhittää joulun ystävilleen ja hiljattain hankkimansa omistusasunnon sisustamiselle.

- Minulla on käynnissä muutto uuteen kotiin. Minulle on ehtinyt kerääntyä ylimääräistä tavaraa, jota olen muuton yhteydessä heittänyt menemään, Matti Leino kertoi Seiskalle helsinkiläisen Tripla-kauppakeskukseen avatun Cinemon-elokuvateatterin avajaisissa.

Matin viime kesä vierähti Sub-kanavalla parhaillaan pyörivän Rantabaari-sarjan kuvauksissa. Hän ei tiedä vielä itsekkään, tuleeko sarja saamaan jatkoa.

- Kaikki on aina mahdollista, mutta meille näyttelijöillekään ei ole vielä kerrottu jatkosta! Rantabaaria oli sen verran miellyttävä tehdä viime kesänä, etten panisi pahitteeksi, jos jatkoa olisi luvassa, Matti naurahtaa.

Matti on huomannut näyttelijäuransa aikana, kuinka televisiokatsojilla menee todellisuus ja fiktio helposti sekaisin. Hän muistaa tilanteen, joka tapahtui pian sen jälkeen, kun hänen roolihahmonsa kamppaili Uusi päivä -sarjassa talousvaikeuksien kanssa.

- Kaksi rouvaa keskusteli junassa, kuinka minulla on varaa matkustaa junalla tyytyväisenä, vaikka ei ole varaa pitää huolta perheenjäsenistäni. Minulla meni hetki ennen kuin tajusin, että mistä naiset puhuvat. Tuohon aikaan roolihahmoni pikkuveli oli huostaanotettu, koska roolihahmollani oli huono rahatilanne.

Matti nähdään ensi keväänä Messukeskus Amfi -teatterissa ensi-iltaan tulevassa We Will Rock You -musikaalissa. Matin lisäksi musikaalia tähdittävät Saara Aalto, Laura Voutilainen, Mikael Saari ja Lauri Mikkola.

- Harjoitukset alkavat helmikuun alussa ja esitykset huhtikuussa. Luvassa on aikamoinen rypistys, Matti kertoo.