fbq
Heli Palsanmäki

Rankat syöpähoidot veivät Heli Palsanmäen voimat: Laihduin 11 kiloa

Heli Palsanmäki, 44, paljasti maaliskuun alussa Seiskan tunteikkaassa haastattelussa sairastavansa syöpää. Suomen Huutokauppakeisari -tv-hitistä tutulla Helillä diagnosoitiin neljän sentin pahanlaatuinen kasvain kohdussa. Syöpä oli ehtinyt levitä.

– Varjoainekuvissa näkyi etäpesäke myös kohdun ulkopuolella ainakin yhdessä imusolmukkeessa, Heli kertoi.

– Syöpä tuli kuin kutsumaton vieras, salaa ja varoittamatta. Minulla ei ole ollut mitään oireita.

Oireeton Heli Palsanmäki syöpäshokistaan: Tuli kuin kutsumaton vieras, salaa ja varoittamatta

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Heli aloitti maaliskuussa rankan kemosädehoidon keskussairaalassa Jyväskylässä. Syöpää on taltutettu intensiivisellä, 25 päivän säde- ja sytostaattihoidolla. Heli sai joka päivä viisitoista minuuttia sädehoitoa ja kerran viikossa neljä tuntia sytostaattihoitoa.

– Se on nyt läpikäyty. Hoitojakso oli juuri niin raskas ja rankka kuin etukäteen kuvittelinkin, Heli päivittää vointiaan Seiskalle.

– Ihmisten tuki ja myötätunto on ollut ihanaa ja suorastaan itkettävää. Olen saanut valtavasti palautetta, Heli kiittää.
– Ihmisten tuki ja myötätunto on ollut ihanaa ja suorastaan itkettävää. Olen saanut valtavasti palautetta, Heli kiittää.

”Älä jätä minua yksin tänne” Aki Palsanmäki tukee syöpätaistelussa – Heli aloitti rankat hoidot

Syöpähoidot väsyttivät Heliä hirveästi.

– Kärsin ihmeellisestä aivosumusta. Viikkokausia tuntui, että voisin vain nukkua. En jaksanut keskittyä mihinkään muuhun, hän kuvailee.

– Voin huonosti. Ällöttävä pahoinvointi vaivasi koko säde- ja sytostaattihoitojen ajan. Painoni on pudonnut yksitoista kiloa. Lääkärit eivät laihtumisestani tykänneet, mutta itse olin siihen salaa vähän tyytyväinen! Hiukseni harvenivat ja katkeilivat mutta eivät lähteneet kokonaan.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Heli Palsanmäen syöpä löytyi vahingossa – sai tiedon sairastumisestaan kesken lomareissun

Helin hoidot venyivät kahdeksan viikon mittaisiksi ja päättyivät vasta vapun alla. Kasvaimeen annettiin myös kohdennettua sädehoitoa Kuopion yliopistollisessa keskussairaalassa, jossa syöpäosaaminen on huipussaan.

– Hoidot veivät voimani, mutta minulla ei ollut vaihtoehtoa. Se oli minun työtäni kahdeksan viikon ajan.

Seiskasta

TILAA SEISKA TÄSTÄ!