Raitistunut huippukokki Teemu Laurell: ”Elämä oli töitä ja juhlimista”

Raitistunut huippukokki Teemu Laurell: ”Elämä oli töitä ja juhlimista”

Alkoholista luopunut huippukokki on tehnyt paljon työtä saavuttaakseen nykyisen olotilansa.

Mainos
Mainos päättyy

Huippukokki ja Top Chef -voittaja Teemu Laurell, 38, jätti alkoholin lähes kolme ja puoli vuotta sitten.

– En ole varmaan koskaan elämässäni voinut näin hyvin. Olen tehnyt isoa elämäntapamuutosta muutenkin viime aikoina.

Raitistuminen, itseensä tutustuminen ja kaikki hyvinvoinnin eteen tehty työ on tuottanut Teemun mukaan hedelmää. Kokki jaksaa myös urheilla.

– Olen ottanut treenaamisen tavaksi, koska siitä tulee hyvä fiilis. Urheilunkin nälkä kasvaa syödessä.

Mainos
Mainos päättyy
Kuluneena kesänä Teemu on ollut paljon vapaalla, koska keväällä hän oli Selviytyjien kuvauksissa ja viime vuonna Farmi Suomessa.
Kuluneena kesänä Teemu on ollut paljon vapaalla, koska keväällä hän oli Selviytyjien kuvauksissa ja viime vuonna Farmi Suomessa.

Raju ulosajo! Huippukokki Teemu Laurell julkaisi pysäyttävän päivityksen: Vauhtia oli 80 km/h - kuvat tapahtumapaikalta

Juhliminen vaihtui lenkkeilyyn

Nuorempana hiki päässä töitä painanut kokki varaa nyt enemmän aikaa itselleen. Työtahti oli vääränlainen, kuten myös tavat rentoutumiseen terveyden kannalta.

– Elämä oli töitä ja juhlimista. En todellakaan priorisoinut itseäni. Nyt kaikki on toisin.

Juhlimisen sijaan Teemu kuluttaa vapaa-aikaansa luonnossa liikkumiseen ja esimerkiksi äänikirjojen kuunteluun. Hän pitää etenkin kirjallisuudesta, jonka kautta voi kehittää itseään.

– Ne kuulostavat höpöhöpö-jutuilta, mutta kun ne asiat on kokenut itse vahvasti suuren elämänmuutoksen kautta, ne käyvät järkeen. Raitistuminen on avannut aivan uudenlaisia ovia, ja se on kasvattanut minua ihmisenä valtavasti.

Mainos
Mainos päättyy
Teemu on käynyt viime aikoina paljon salilla, sillä Selviytyjien jälkeen hän pääsi kuntoilun makuun.
Teemu on käynyt viime aikoina paljon salilla, sillä Selviytyjien jälkeen hän pääsi kuntoilun makuun.

Huippukokki Teemu Laurellin neuvo kotikokkien haasteeseen: Suosittelen ehdottomasti hankkimaan…

Vakaampia tunteita

Teemu jaksaa töissä monikertaisesti paremmin. Myös tunnetilat ovat vakaampia, eivätkä jatkuvia aallonharjoja ja -pohjia.

– Saattaa kuulostaa tylsältä, mutta viihdyn tässä tilanteessa tosi hyvin. Tämä on sellaista hyvää arkea.

Häneltä löytyy innostusta tehdä uusia asioita. Kokki nimittäin aikoo avata tammikuussa uuden ravintolan Helsingin keskustaan.

Hiljattain Teemun ravintola Shelter pääsi Michelin Guiden suosituslistoille.

Mainos
Mainos päättyy

– Se on kivaa, ja olen ylpeä. Toisaalta se pistää tahtomaan vielä lisää.

Mainos
Mainos päättyy
Ladataan