Raitistunut huippukokki Teemu Laurell: ”Elämä oli töitä ja juhlimista”
Alkoholista luopunut huippukokki on tehnyt paljon työtä saavuttaakseen nykyisen olotilansa.
Huippukokki ja Top Chef -voittaja Teemu Laurell, 38, jätti alkoholin lähes kolme ja puoli vuotta sitten.
– En ole varmaan koskaan elämässäni voinut näin hyvin. Olen tehnyt isoa elämäntapamuutosta muutenkin viime aikoina.
Raitistuminen, itseensä tutustuminen ja kaikki hyvinvoinnin eteen tehty työ on tuottanut Teemun mukaan hedelmää. Kokki jaksaa myös urheilla.
– Olen ottanut treenaamisen tavaksi, koska siitä tulee hyvä fiilis. Urheilunkin nälkä kasvaa syödessä.
Juhliminen vaihtui lenkkeilyyn
Nuorempana hiki päässä töitä painanut kokki varaa nyt enemmän aikaa itselleen. Työtahti oli vääränlainen, kuten myös tavat rentoutumiseen terveyden kannalta.
– Elämä oli töitä ja juhlimista. En todellakaan priorisoinut itseäni. Nyt kaikki on toisin.
Juhlimisen sijaan Teemu kuluttaa vapaa-aikaansa luonnossa liikkumiseen ja esimerkiksi äänikirjojen kuunteluun. Hän pitää etenkin kirjallisuudesta, jonka kautta voi kehittää itseään.
– Ne kuulostavat höpöhöpö-jutuilta, mutta kun ne asiat on kokenut itse vahvasti suuren elämänmuutoksen kautta, ne käyvät järkeen. Raitistuminen on avannut aivan uudenlaisia ovia, ja se on kasvattanut minua ihmisenä valtavasti.
Huippukokki Teemu Laurellin neuvo kotikokkien haasteeseen: Suosittelen ehdottomasti hankkimaan…
Vakaampia tunteita
Teemu jaksaa töissä monikertaisesti paremmin. Myös tunnetilat ovat vakaampia, eivätkä jatkuvia aallonharjoja ja -pohjia.
– Saattaa kuulostaa tylsältä, mutta viihdyn tässä tilanteessa tosi hyvin. Tämä on sellaista hyvää arkea.
Häneltä löytyy innostusta tehdä uusia asioita. Kokki nimittäin aikoo avata tammikuussa uuden ravintolan Helsingin keskustaan.
Hiljattain Teemun ravintola Shelter pääsi Michelin Guiden suosituslistoille.
– Se on kivaa, ja olen ylpeä. Toisaalta se pistää tahtomaan vielä lisää.