fbq
Danny & Juhani Tamminen.

Pulahtavatko Danny ja Helmi suihkulähteeseen, jos Lukko voittaa mestaruuden? Iso D lähettää terveiset Raumalle sodan julistaneelle Juhani Tammiselle

Rauman Lukon ja Turun Palloseuran välinen liigafinaalisarja koskettaa myös Suomen viihde-elämän kovinta ydintä. Musiikkineuvos Ilkka ”Danny” Lipsanen oli 20-vuotias nuorukainen, kun Lukko juhli toistaiseksi ainoata mestaruuttaan keväällä 1963.

– On kyllä aikamoista ajatella, että siitä on jo 58 vuotta! Muistan sen mestarijoukkueen hyvin, sillä kävin sillä kaudella katsomassa otteluita. Matti ”Mölli” Keinonen ja Teppo Rastio olivat melkoisia veijareita ja suuria lätkäidoleitani, Danny paljastaa.

Hän on vankkumaton Lukko-fani, vaikka onkin syntynyt Porissa.

– Se on synnyinkaupunkini, mutta kesäkaupunki-Raumalla olen viettänyt jo monta kymmentä vuotta. Joten jollei Lukko, niin sitten Ässät.

Rauman Lukon entisiä kapteeneita vasemmalta oikealle: Seppo Vainio, Matti Keinonen, Jorma Vehmanen, Esa Isaksson, Matti Forss, Pasi Huura, Kalle Sahlstedt, Erik Hämäläinen, Tomi Pettinen, Otto Honkahei​mo, Ilkka Mikkola, Janne Niskala ja Tapio Laakso.
Rauman Lukon entisiä kapteeneita vasemmalta oikealle: Seppo Vainio, Matti Keinonen, Jorma Vehmanen, Esa Isaksson, Matti Forss, Pasi Huura, Kalle Sahlstedt, Erik Hämäläinen, Tomi Pettinen, Otto Honkahei​mo, Ilkka Mikkola, Janne Niskala ja Tapio Laakso.

Danny sanoo seuraavansa yhä tiivisti Lukon edesottamuksia. Viimeksi hän pöyristyi viime perjantain avausottelussa, kun ylivoimaisena ennakkosuosikkina finaalisarjaan lähtenyt Lukko hermoili voiton TPS:lle.

– Se oli kummallinen ottelu, kun Lukko sai niin pahasti turpaansa Tepsiltä. Onneksi lauantaina alkoi jo näyttää paremmalta, Danny myhäilee viitaten Lukon antamaan löylytykseen kotikaukalossaan.

Näin ollen finaalisarja on nyt tasatilanteessa 1–1.

– Minulla oli sellainen ajatus ystäväni Riku Räsäsen kanssa, että olisimme järjestäneet raumalaisessa elokuvateatterissa finaaliotteluiden seurannan. Haaveilimme siitä ennen finaaleita, mutta koronan vuoksi se ei onnistunut, Iso D harmittelee.

Kovaksi kiekkomieheksi tunnustautuva Danny on vankkumaton Rauman Lukon kannattaja.
Kovaksi kiekkomieheksi tunnustautuva Danny on vankkumaton Rauman Lukon kannattaja.

Liigan komeimmat viikset! Tuhoaako tämä mies turkulaisten unelman? Juhani Tammiselta harvinaisen kova tunnustus: ”Tuollaisia jätkiä tarvitaan lisää”

Vaikka puntit ovat tasan, Lukko on ollut pelillisesti selvästi niskan päällä. Kaikki housut kintuissa yllättäneen ja Raimo Helmisen luotsaaman Palloseuran olisikin pyristeltävä tänään voitto, kun finaalisarja siirtyy Turkuun.

TPS-legenda Juhani Tamminen on jo heittänyt oman lusikkansa kiekkosoppaan. Jääkiekkoleijona numero 79 sanoi Seiskan haastattelussa julistavansa sodan Raumalle.

Juhani Tamminen on valmis julistamaan sodan Raumalle – varoittelee ennätysnälkäisestä Turun Palloseurasta: ”Luvassa helvetinmoinen inferno!”

– Hehheh, siinä on kyllä värikäs mies! Tamminen on Tamminen. Tietysti hän on turkulaisena Tepsin kelkassa, mutta minä taas kuulun Satakunnan kannattajiin. Olen Lukon fäni, herrasmiesmäinen Danny kuittaa.

Danny, 78, ja Helmi, 20, viihtyvät mainiosti Raumalla Iso D:n kesähuvilalla.
Danny, 78, ja Helmi, 20, viihtyvät mainiosti Raumalla Iso D:n kesähuvilalla.

Et siis ole lyömässä vastapalloon ja haastamassa sotaa Turulle?

– En missään nimessä. Turku on hyvä paikka ja Tami tuttu mies, terveisiä vaan hänelle.

Ensijärkytyksestä selvittyään Lukko on ollut finaalisarjassa vahvasti kuskin paikalla. Vaikka TPS löi ilmiömäisiä gepardin-refleksejä osoittaneen Karri Rämön takaisin tolppien väliin, edes tulikuuma Heinolan mies ei välttämättä pysty pysäyttämään sinikeltaista vyöryä.

Mikään yllätys ei olisi, mikäli Raumalla polskittaisiin jo tiistai-iltana mestaruuskylvyissä. Tosin Danny ja Helmi eivät suihkulähteisiin eksy, vaikka Lukko voittaisikin.

– Siinäpä sitä vasta olisikin! Mutta ei, kyllä sitä varmaankin mieluummin korkkaisi jonkin juhlapullon ja kohottaisi maljan Lukolle. Ja kesän aikana varmasti vierailisin katsomassa poikia ja onnittelisin heitä mestaruudesta, Danny uumoilee.

Juhani Tammista varoitettiin koskemasta Gordie Hoween, mutta turkulainen kukkopoika ei kuunnellut – se oli hirvittävä virhe: ”Iski ihan s****nan kovaa kupoliin!”

Vanhana kettuna Iso D kuitenkin muistuttaa, ettei peli ole vielä pelattu.

– Kävi miten kävi, koko Lukon joukkue on joka tapauksessa erinomainen osoitus siitä, miten hienoja tuloksia ryhmähengellä ja paikallisella rahoituksella voidaan saada aikaan. Nostan kyllä hattua!

Liigan 3. loppuottelu TPS – Lukko maanantaina Turkuhallissa klo 16.