fbq
Kotimaa
25.11.2021 13:38
Teksti | Kuvat: Seiskan toimitus
SNK
Presidentti Sauli Niinistö: Linnan juhlat on peruttu kokonaan – kutsutut pääsevät juhlimaan ensi vuonna
Kotimaa
25.11.2021 13:38
Teksti | Kuvat: Seiskan toimitus

Koronavirustartunnat lisääntyvät vauhdilla hyvästä rokotekattavuudesta huolimatta. Asiantuntijoiden mukaan koronatartuntojen määrän kasvu on erittäin huolestuttavaa ja tilanne alkaa uhata terveydenhoitojärjestelmän kantokykyä. 

Rokote ja varotoimet suojaavat

Koronavirusepidemia on ennen muuta rokottamattomien epidemia. Ikävä kyllä tähän ryhmään kuuluvat myös alle 12-vuotiaat lapset. Valtiovalta todennäköisesti kiristää rajoituksia nopealla aikataululla, luultavasti jo ennen viikonloppua. Presidentti Sauli Niinistö ei kuitenkaan aikaile pahenevan koronakurimuksen edessä, vaan ryhtyi jo toimeen.

Sale
Presidenttipari Linnan juhlissa 2018. Tätä tunnelmaa on luvassa kenties ensi vuoden itsenäisyyspäivänä.

Uusi yritys ensi vuonna

Torstaina 25.11. presidentin kanslia nimittäin tiedottaa, että Linnan juhlien aiottu pienimuotoinen versio perutaan. Presidentti on tästä pahoillaan, mutta vaihtoehtoja ei ikävä kyllä tässä tilanteessa ole.

Koronavirustilanne on heikentynyt Suomessa nopeasti. Rajoitukset ovat tiukentuneet viime viikosta ja on ennakoitavissa, että ne tiukentuvat edelleen.

Koko pandemian ajan tasavallan presidentin kanslian toiminnassa on noudatettu erityistä varovaisuutta sekä voimassa olevia koronavirusrajoituksia ja -suosituksia. Valitettavasti laki jättää aukon, joka estää vaatimasta ja tarkastamasta koronapassia julkisyhteisön virallisissa tilaisuuksissa, jollainen itsenäisyyspäivän vastaanotto on.

Viime päivinä huonontuneen tautitilanteen ja koronapassisääntelyn yhteisvaikutuksen vuoksi joudumme valitettavasti peruuttamaan Presidentinlinnan juhlavastaanoton 6. joulukuuta 2021. Myös veteraanien ja lottien kutsuvierastilaisuus on terveysturvallisuussyistä peruttu.

Esitämme vastaanotolle ja veteraanitilaisuuteen kutsutuille mitä syvimmät pahoittelumme tilaisuuksien peruuntumisen johdosta. Tänä vuonna itsenäisyyspäivän vastaanotolle kutsutut tulevat saamaan kutsun myös 6. joulukuuta 2022 Presidentinlinnassa järjestettävälle juhlavastaanotolle. Veteraaneille ja lotille järjestetään erillinen tilaisuus pandemiatilanteen sen salliessa. Kaikille tämän vuoden juhlatilaisuuksiin kutsutuille tulemme lähettämään myös henkilökohtaiset pahoittelukirjeet.

Toivotan kaikille omassa työssään koronapandemiaa vastaan toimiville voimia ja peräänkuulutan yhteistä velvollisuuttamme huolehtia rokotusten ottamisesta ja vastuullisesta toiminnasta kaikissa arkielämän eri tilanteissa.

Lue myös: Sauli Niinistö kovan flunssan kourissa lehdistön edessä: köhi ja pyyhki tuskaisen oloisena otsaansa - kuvat

Tilaa Seiskan uutiskirje! »