fbq
Kotimaa
21.11.2021 18:43
Teksti: Jari Peltomäki|Kuvat: Instagram
Portion Boys Veera
Portion Boys -tähdet pelastivat rattijuopon uhriksi joutuneen Veeran: "Olet uskomaton taistelija" – Veeran poikaystävä menehtyi rajussa kolarissa
Kotimaa
21.11.2021 18:43
Teksti: Jari Peltomäki|Kuvat: Instagram

Portion Boys -bilebändin muusikot Mikael ja Tiina Forsby eivät ikinä unohda maaliskuista yötä vuonna 2020 Keski-Pohjanmaalla. Aviopari todisti lohdutonta näkyä, kun he osuivat ensimmäisinä rajulle kuolonkolaripaikalle.

Itsetuhoinen rattijuoppo oli Kaustisen ja Kokkolan välisellä tieosuudella ajanut tarkoituksella kovalla vauhdilla päin Veera Uusitalon, 17, ja hänen Ilmari-poikaystävänsä, 18, autoa. Nuoripari oli tulossa luokkakaverin syntymäpäiväjuhlista.

Ilmari ja rattijuoppo menehtyivät rysäyksessä, Veera loukkaantui hengenvaarallisesti.

Pelastavina enkeleinä toimivat Mikael, 37, ja Tiina, 42, jotka tunnetaan Portion Boys -yhtyeessä taiteilijanimillä El Meissel ja JaloTiina. Mikael on bilepumpun dj ja tuottaja, Tiina energinen tanssija. 

Yhtye on nousut valtavaan suosioon kesähitillään Vauhti kiihtyy (feat. Matti ja Teppo), jossa dance-yhtye versioi legendaaristen turkulaisveljesten kasarikappaletta. Kappaleesta tuli hellekesän 2021 jättimenestys Suomessa.

Veera: Sain aivovamman

Onnettomuuspaikalla Mikael ja Tiina soittivat hätäkeskukseen. Mikael on kertonut Ilta-Sanomissa, että hän pysyi vakavasti loukkaantuneen Veeran rinnalla siihen saakka, kunnes pelastuslaitos kiirehti paikalle.

– Olimme kolaripaikalla monta tuntia. Siinä muodostui tietynlainen side ihmiseen, jota ei oikeasti edes tunne. Hän tuntuu tutulta ja on meille tosi rakas. Haluamme olla tukena ja läsnä Veeran kuntoutumisessa, Tiina Forsby sanoi Ilta-Sanomissa syyskuussa 2020.

Veera on kertonut tilanteestaan ja kuntoutumisestaan avoimesti Instagramissa.

– Loukkaannuin vakavasti liikenneonnettomuudessa viime vuonna maaliskuussa 2020. Sain aivovamman ja lukuisia murtumia ympäri kehoa, nyt 19-vuotias Veera on avannut loukkaantumistaan.

Portion Boys: "Veera on esimerkki sisusta"

Mikael ja Tiina ovat seuranneet Veeran sinnikästä toipumista kolarista lähtien. He kävivät tervehtimässä tätä sairaalassakin viime vuoden syksynä. 

– Veera itse taisteli tässä kohtaa hengestään. Onnettomuus oli niin raju, ettei Veeralle annettu mitään mahdollisuuksia selvitä tästä hirvittävästä tapahtumasta, mutta vastoin ihan kaikkia epäilyksiä ja lääkäreiden lausuntoja hän on näyttänyt niin uskomatonta taistelutahtoa, ettei mitään järkeä, Portion Boys kertoo sosiaalisessa mediassa.

– Veera on esimerkki taistelijasta, sisusta ja positiivisesta asenteesta elämää kohtaan. Kuntoutus jatkuu ja edistystä tapahtuu koko ajan, mistä me ollaan todella onnellisia.

 

Veera pääsi Portion Boysin keikalle

Lauantaina (20.11.) Portion Boys esiintyi Nivalan Tuiskulassa, ja yleisössä läsnä oli yksi hyvin erityinen henkilö: Veera.

– Ollaan pitkään toivottu, että Veera pääsisi meidän keikalle ja eilen se vihdoin onnistui toteuttaa. Olet uskomaton ihminen ja kiitos kun olit jakamassa iltaa meidän kanssa, Portion Boys kiittää.

Yhtye julkaisi somessa lämminhenkisen yhteiskuvan pyörätuolissa istuvan Veeran kanssa.

– Eilisen illan teki hyvin erityiseksi myös tämä henkilö kuvassa.

Mikael ja Tiina Forsby ovat kuvassa takana, Veeran molemmin puolin.

 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »