fbq
Kotimaa
27.10.2021 14:12
Teksti: Poutanen Pauli|Kuvat: Seiskan toimitus
Renne Korppila
Podcast-tähti Renne Korppila sai tuomiot kolmesta pahoinpitelystä ja huumausainerikoksesta - edessä vankeusrangaistus
Kotimaa
27.10.2021 14:12
Teksti: Poutanen Pauli|Kuvat: Seiskan toimitus

Ex-radiojuontaja, nykyään podcast-isäntänä tunnettu kehonrakentaja Renne Korppila, 45, on tuomittu kolmen kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen Helsingin käräjäoikeudessa.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Kyse oli kesäaikaan 2019 sattuneista yhteentörmäyksistä Helsingissä. Pahoinpitelyistä kaksi tapahtui heinäkuussa 2019 ja kolmas Rennen syyksi luettu pahoinpitely ajoittuu samaisen vuoden syyskuun 1. päivään. Oikeuden tuomioista käy ilmi, että myös huumausainerikos tapahtui 1.9.2019.

Alepa-rähinä

Teonkuvauksen perusteella yhteenotot heinäkuussa 2019 sattuivat helsinkiläisen Alepa-marketin tuulikaapissa. Renne oli tuomion mukaan pahoinpidellyt kahta mieshenkilöä. Rennen kanssa  nujakointiin osallistui kolme muuta miestä. 

Kolme pahoinpitelytapausta

Kolmas pahoinpitelytapaus sattui iltaelämässä. 

Korppila on tehnyt ruumiillista väkivaltaa [nimi poistettu]lle lyömällä tätä lasituopilla päähän sillä seurauksella, että tuoppi on rikkoutunut ja [nimi poistettu] päähän on aiheutunut ompeleita vaatinut noin kahden senttimetrin pituinen haava, haastehakemus kertoo. 

Rähinässä oli osallisena useita muitakin henkilöitä. Oikeuden mukaan Renne toimi tilanteessa syytteessä kuvatulla tavalla.

Mies kertoi salissa, että hän puolusti tilanteessa silloista vaimoaan, joka tuli tönityksi ja sai tönimisestä ruhjeen. Nujakan laannuttua poliisi löysi Rennen hallusta pienen määrän (1.9 g) kokaiinia. 

Rennen ex-vaimo sai tönijältään korvauksena ruhjeesta 250 euroa.

On mahdollista, että tuomioista valitetaan vielä. Syyttäjä oli vaatinut Rennelle kuusi kuukautta ehdollista tuomiota.

Edit: Korjattu viimeisen kappaleen sana "ehdotonta" oikeaan muotoon "ehdollista" klo 14:21. 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »