fbq
Sofia Belorf

Podcast: Karhuryhmä yllätti Sofia Belórfin ja Niko Ranta-ahon sängystä - poliisi vahti Sofian virtsaamista ja pakkasi pikkuhousut

Sofia Belórf kertoo Podimon tuoreessa Alaston - Sofia Belórf -podcastissa yksityiskohtaisesti kauhunhetkistään, kun hänet ja ex-miesystävänsä Niko Ranta-aho pidätettiin heinäkuussa 2019.

Poliisin Karhuryhmä teki aamulla iskun Sofian ja Nikon kotiin Helsingin Uudenmaankadulla. Valmiusyksikkö Karhu on Suomen poliisin erityiskoulutettu ja -varustettu operatiivinen yksikkö.

Karhuryhmän iskuun herännyt Sofia kertoo podcastissa luulleensa ensin, että asuntoon oli tunkeutunut ryöstäjiä. Ajatus tuli hänelle mieleen, sillä Niko oli pelotellut häntä aiemmin varkaista, sillä heillä oli Espanjan Marbellassa hulppea kartano ja Ferrari pihassa.

Sofia Belórf julkaisi juhlavan kuvasarjan - seuraajan huomio kiinnittyi tiettyyn yksityiskohtaan: "Katsoin ekasta kuvasta, että sulla on..."

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Sofia muistaa havahtuneensa märkien maihinnousukenkien ja juoksuaskelten ääneen, joka kantautui Helsingin-kodin alakerrasta.

- Sisään tuli ainakin kahdeksan tällaista Karhuryhmä-tyyppiä. Erittäin raskaasti varustautuneita... kypärät, kilvet, jotkut jäätävät aseet, Sofia muistelee karmeaa herätystään.

Poliisit käskyttivät Sofiaa ja Nikoa nostamaan kädet ylös.

- Seuraavaksi aseet oli meidän naamassa, Sofia kertoo.

Juontaja Kristiina Komulainen kysyy jaksossa Sofialta, mitä hän tunsi tuolla hetkellä.

Yllättävä yhteys! Ex-kohupoliisi Kristiina Komulainen ja Sofia Belórf poseeraavat yhdessä - "Kuka on Sofia?"

- Toisaalta haluaisin nähdä miltä olen näyttänyt tai mitä olen tennyt siinä hetkessä. En muista mitään. Olen ollut aivan jossain... en ole ikinä mennyt sellaiseen shokkitilaan. Sen muistan, että katsoin Nikoa siinä vieressä ja sanoin: "Mitä v*ttua Niko?!", Sofia kertoo.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Sofia muistaa poliisiin vetäneen Nikon pois sängystä ja laittaneen miehen käsirautoihin. Poliisit eivät käyttäneet nimiä vaan puhuivat Nikosta numerona yksi ja Sofiasta numerona kaksi.

- Ykkönen ylös, kakkonen pysy hiljaa, Sofia muistaa poliisin käskyttäneen.

Niko ja Sofia eivät saaneet puhua toisilleen mitään. Niko vietiin pois.

Uudenmaankatu oli suljettu ja ulkona oli panssariajoneuvoja. Sofia koki tilanteen epätodellisena, kuin häntä ja Nikoa pidettäisiin amerikkalaisena rikollisparivaljakko Bonniena ja Clydena. Sofian mukaan poliisin isku oli ylimitoitettu, mutta hän ymmärtää, että todennäköisesti poliisi piti huumepomo-Nikoa vaarallisena. Sofian mukaan poliisi olisi voinut rynnäkön sijaan vain pimputtaa ovikelloa. Sofia olisi sanojensa mukaan päästänyt poliisin sisälle.

Sofia seurasi, kuinka kotiin tuotiin huumekoiria. 

- Siellä vedettiin sohvat auki. Etsittiin rahaa ja huumeita joka helvetin ilmastointikanavasta, Sofia muistelee.

Sofia istui keittiössä eikä saanut liikkua. Vessahädän yllättäessä poliisi seurasi häntä vessaan eikä ovea saanut sulkea.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

- Poliisi tuli sinne ja oli vieressä, kun olin pissalla, Sofia kertoo.

Asuntoon asteli virkamerkkinen mies, joka esitttäytyi Sofian tutkijaksi ja kertoi, että Sofiaa epäillään törkeästä rahanpesusta. Sofia oli ällistyneenä kysynyt, että mitä rahanpesu edes on. Poliisi oli kehottanut Sofiaa lopettamaan selittelyn.

Tutkija kertoi Sofian siirtyvän tutkintavankeuteen ja käskytti häntä pakkaamaan. Sofia oli ihmetellyt, miten kauan häntä pidettäisiin vangittuna ja mitä hän tarvitsisi mukaan. Poliisi oli Sofian mukaan tokaissut, että "sanotaanko näin, ei mitään bilemekkoja kannata ottaa". Sofian mukaan poliisi piruili hänelle tosi paljon.

Sofia ei myöskään saanut pakata tutkintavankeuteen tarvittavaa tarpeistoaan itse, vaan hän näytti poliiseille mitä otetaan mukaan.

- Jopa pikkuhousuja myöten he pakkas, Sofia summaa.

Sofia tuomittiin huumausainerikoksesta ja rahanpesusta Katiska-huumevyyhdissä 80 päivän ehdolliseen vankeuteen.

Sofia Belórfille ehdollista vankeutta - tuomittiin rahanpesusta ja huumausainerikoksesta