fbq
Ernest Lawson

Podcast: Ernest Lawson avoimena perhettään kohdanneesta menetyksestä: ”Valitettavasti lapsi ei ole elossa” – Roope Salminen murtuu kyyneliin

Näyttelijä Ernest Lawson kertoo avoimesti perhettään kohdanneesta surusta.

Ernestillä ja hänen vaimollaan on kaksi lasta, vuonna 2017 ja 2020 syntyneet tyttäret. Ernest kertoo Roope Salmisen Kolme käännekohtaa -podcastissa surun vuodesta 2019.

- Vuonna 2019, en muista vuodenaikaa, vaimoni hakeutui lääkärin tai terveyskeskukseen vatsakipujen takia. Hän epäili vatsatautia. Lääkärin vastaanotolla paljastui ilahduttavasti ja meidän yllätykseksemme, että hän oli raskaana. Se ei ollut suunniteltua. Meillä oli yksi lapsi siinä vaiheessa, emmekä olleet ajatelleet, että vielä olisi välttämättä aika toiselle lapselle. Se oli kuitenkin ihana yllätys, Ernest aloittaa.

Näyttelijä kertoi, että varhaisultrassa kaikki oli hyvin ja sydämen syke löytyi.

- Olimme todella onnellisia. Vaikka yleensä suhtaudun kaikkeen pessimistisesti ja olen varuillani, en malttanut olla jakamatta asiaa lähimpien ihmisten kanssa. Vaikka viikkoja ei ollut monta siinä vaiheessa, olin kertonut siitä vanhemmilleni, sisarilleni ja parille ystävällenikin. Fiilistelimme sitä, että meidän jo olemassa olevasta lapsestamme tulee isosisko.

Muutaman viikon kuluttua Ernestin vaimo kertoi omituisista tuntemuksistaan, ja hän halusi käydä lääkärissä. Ernest ei ollut huolissaan, koska heidän ensimmäisensä lapsen kohdalla outoja tuntemuksia oli usein, eikä koskaan mikään ollut huonosti.

- Kaikki ei ollutkaan hyvin. Ultraäänessä ei löytynyt sydämen sykettä. Lääkäri ilmoitti, että valitettavasti lapsi ei ole elossa. Se tilanne on todella pelottava, koska siihen on suhtautunut niin, että kun vaimo on pelännyt ja sanonut pelkonsa ääneen, ja itse on ollut niin, että kohta kuulet kaiken olevan hyvin. Sitten tulee salamannopea muutos, ja kaikki hänen sanomansa pelot ovatkin totta. Minulla ei ollut enää mitään mitä olisin voinut sanoa. Meille on sanottu ääneen, että kaikki pelot pitivät paikkansa. 

Ernest kertoo, ettei hän muista tilannetta täysin.

- En osaa palata kunnolla siihen hetkeen. Kaikki äänet ja kuvat katoavat mielestä. Muistan, etten uskonut asiaa ja kysyin monta kertaa, voisiko lääkäri toistaa. Kun mietin sitä jälkeenpäin, pääsen edelleen pelon ja surun tunteisiin, koska ne olivat niin vahvoja siinä hetkessä.

Podcastin juontaja Roope Salminen ei pysty pidättelemään kyyneliään ystävänsä tarinaa kuunnellessaan. Lopuksi hän saa koottua itsensä.

- Kiitos, kun jaat.. Tämä on sellainen maailma, josta pitäisi puhua enemmän. Minusta on hienoa, että puhut, Roope saa sanottua.

Kolme käännekohtaa -podcast PodMe-palvelussa ja Spotifyssa.