fbq
Kotimaa
08.05.2021 14:42
Teksti: Niki Miettinen|Kuvat: Atte Kajova, Instagram
piritta Hagman.
Piritta Hagman toi pimpin ihmisten huulille – aloitti opettavaisen keskustelun kiihottumisesta: ”Vagina ei kostu automaattisesti”
Kotimaa
08.05.2021 14:42
Teksti: Niki Miettinen|Kuvat: Atte Kajova, Instagram

Vuoden 2003 Miss Suomen 1. perintöprinsessa Piritta Hagmania, 41, puhui naisten genitaalialueista Instagramissa. Fysioterapeuttina työskentelevä terveysalan ammattilainen halusi jakaa sosiaalisen median seuraajilleen faktatietoa pimpeistä, jonka takia hän aloitti oman viikoittaisen perinteensä. 

- Olisko hyvä idea aloittaa #pimppiperjantai, ja viikonloppu näin perjantaisin aina pimppifaktalla? Minusta kyllä! Hän hihkuu. 

Aluksi hän kertoi tarkasti, miten sukupuolielimestä puhutaan oikeilla termeillä. Fysioterapeutti selitti päivityksessään, että vulva on pimpin näkyvä osa, ja vagina, eli emätin taas elimen sisäinen osa. 

Lue myös: Piritta Hagmanin rohkea seksikeskustelun aloitus: Huora tai ”helppo” ovat edelleen termejä naiselle 

Terminologian korjaamisen lisäksi Piritta täsmensi, mitä elimelle tapahtuu kiihottumisen aikana. 

- Tiesitkö, että emätin laajenee naisen kiihottuessa? Eli kulttuurissamme (erityisesti aiemmin) vallinnut obsessio nuoren, seksuaalisesti kokemattoman tytön kehosta ihanteena. Vuosituhansien keskittyminen ainoastaan miehen nautintoon on luonut absurdin ihanteen, jossa emättimen pitäisi olla tiukka ja kireä.

Hänen mukaan naisen nautintoon ja terveyteen kuuluvat hyvin aktivoituvat lantiopohjan lihakset, hyvä verenkierto ja terveet limakalvot.  

- Naisen vagina ei kostu automaattisesti, kun nainen kiihottuu. Todellisuudessa naisen mielen kiihottumisella ja kropan reagoinnilla on mahdollisesti vain 10 prosentin korrelaatio. Eli nainen voi olla kiihottunut ja haluta seksiä, vaikka alapäässä ei tapahdu vielä mitään. Samoin naisen vagina voi kostua, vaikka nainen ei ole kiihottunut.

Pirittan päivityksen kauniit sänkykuvat on ottanut valokuvaaja Elina Manninen. 

Kannustusta

Pirittan idea joka perjantaisesta pimppifaktasta sai nopeasti suuren suosion hänen seuraajissaan, jotka kannustivat häntä pitämään perinteen yllä tulevaisuudessa, vaikka sillä voi olla ikäviäkin seurauksia.

- Voin vaan kuvitella sun yv-boksin sisällön.  Mutta niin asiaa. Taas. 

- Pizza perjantai, muuttui pimppi perjantaiksi.

- Aamen! Ja kaivan taas popcornit esiin samalla, kun jään odottelemaan kommenttiosion täyttymistä...

- Loistavaa! pimppiterveys framille vähintäänkin perjantaisin.

Lue myös: Tämä Piritta Hagmanin upea alastonkuva sai valtavan kommenttiryöpyn - myös Niklas Hagman ilmaisi mielipiteensä!

Lisäksi hän sai uuden lempinimen yhdeltä seuraajaltaan. 

- Pimppiritta, nämä on kyllä aivan hulvattomia kaikessa asiallisuudessaan. Nämä sun pimperojutut. Ihanaa vkonloppua!

Lue myös: Niklas Hagman yllätettiin tekemässä erikoisia ostoksia – valjastiko ex-vaimo Piritta kiekkomiljonäärin juoksupojakseen?!

Tilaa Seiskan uutiskirje! »