fbq
Piriteininä elänyt räppäri Mercedes Bentso: Näin hankin rahat huumeisiin!
Piriteininä elänyt räppäri Mercedes Bentso: Näin hankin rahat huumeisiin!

Piriteininä elänyt räppäri Mercedes Bentso: Näin hankin rahat huumeisiin!

Räppäri Mercedes Bentso eli helsinkiläinen Linda-Maria Roine on tällä hetkellä Suomen ainoa gangstaräppäri. Hän ammentaa musiikkiinsa piriteinin arkea entisestä elämästään.

Suomalaisräppäri huumenuoruudestaan: Minulle tehtiin kaikki sadistiset asiat!

Linda-Maria on ollut raittiina jo viisi vuotta, mutta aiemmin hänen päiviään hallitsi huumausaineiden koko kirjo.

Subutex oli pääaineeni. Sen lisäksi käytin piriä, ekstaasia, pameja sekä bentsoja, jotka olivat suuri rakkauteni, Linda-Maria selvittää.

 

Linda-Maria vietti teininä kaiken aikansa Helsingin Itäkeskuksessa. Hänen mukaansa Tallinnanaukiolle muodostuneessa elämänmuodossa rahat hankittiin yleensä näpistyksillä tai muilla vastaavilla veivauksilla.

– Itäkeskuksessa on edelleen samoja puhelinliikkeitä, joista olen ollut hakemassa tavaraa. Toinen kaveri puhutti myyjää ja toinen irrotti luureja mukaan. Niitä sitten myytiin eteenpäin. Samalla tavalla veimme myös foliokassien avulla vaatteita kaupoista, Linda-Maria sanoo.

Helsingin Itäkeskuksesta tuli Linda-Marian koti 15-vuotiaana. – Täällä oli koko elämän kiertokulku. Täällä kului käytännössä koko päivä. Söimme euron juustoja, mutta ei näillä elämäntavoilla päässyt lihomaan.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Huumeidenkäyttöä oli myös aineiden myyminen eteenpäin. Hän kertoo joskus huijanneensa vanhoja koulukavereitaan huumekaupalla.

– Myin joskus ”kamaa” eli esimerkiksi oreganoa tai muuta pulveria. Huijasin myös poikakaverini kanssa suuren summan rahaa läheiseltä ystävältäni. Poden siitä edelleen huonoa omatuntoa.

Linda-Marian kaveripiiri koostui huumevuosina aikuisista miehistä. Hän tapasi ikätovereitaan vain sattumalta.

Mercedes Bentso pääsi eroon huumeista ilman katkaisuhoitoa. - En olisi varmaan pystynyt lopettamaan ellen olisi ensin käynyt riittävän pohjalla.

– Porukassamme ei ollut muita tyttöjä. Kerran tapasin yhdellä kämpällä toisen tytön, joka kysyi hakataanko minua. Vastasin kieltävästi, koska ei jätkäni vielä lyönyt minua. Tyttö kertoi, että hänen miehensä lyö. Vastasin siihen: ”Ei se mitään, mulla on piriä”. Vedimme sitä, ja tyttö sai aineista paniikkikohtauksen. Sen jälkeen etsin hänelle purkkaa, koska se oli ainoa asia, mikä auttoi paniikkikohtaukseen, Linda-Maria muistelee.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

15-vuotiaana huumeidenkäytön aloittanut Linda-Maria kertoo myös hankkineensa rahaa muilla keinoilla. Hän saattoi esimerkiksi iskeä jonkun miehen myydäkseen tälle seksiä - vain paetakseen rahojen kanssa ennen varsinaista seksisuoritusta.

- Yksi harrastukseni oli prostituutio ilman seksiä. Kerran olin liikkeellä miespuolisen kaverin kanssa baarissa ja ehdotin jollekin miehelle yhteistä iltaa. Kerroin, että minulla olisi parittaja odottamassa, ja että aika maksaa koko ajan. Hän antoi minulle heti 50 euroa. Lähdimme miehen kämpälle, hän maksoi ovella ja lähdin siitä menemään, Linda-Maria selvittää.

Räppäri Mercedes Bentso aloitti musiikkiuransa Helsingissä toimintakeskus Hapessa. – Täti lähetti minut tänne räppikouluun, että olisin edes kerran kuussa hetken aikaa ilman huumeita.

- Siinä syntyi aikamoinen välikohtaus, josta tuli poliisijuttu. Tämä asiakkaani suihkutti kaveriani pippurisumutteella silmään, koska oli ilmeisesti varautunut huijaukseen. Pääsin kuitenkin rahojen kanssa pakoon. Minulle irtosi ihan hyvät rahat, eikä siitä aiheutunut muuta kuin asiakkaalle syyte törkeästä pahoinpitelystä. Ei hän kehdannut kertoa, mitä siellä kämpällä oli oikeasti tapahtunut.

Linda-Marian ura narkomaanina päättyi, kun hänen silloinen poikaystävänsä pahoinpiteli hänet vuoden 2011 ensimmäisinä päivinä.

Hieman turpasaunan jälkeen räppäri Pyhimys otti yhteyttä 17-vuotiaaseen tyttöön ja tarjosi mahdollisuutta tehdä musiikkia. Yhteistyöstä syntyi räppäri Mercedes Bentso, jonka riimit kumpuavat kokemuksista piriteininä. Alkuvuonna julkaistavalle esikoislevylle on koottu Linda-Marian koko tarina karussa huumemaailmassa.

Hän on julkaissut jo useamman musiikkivideon Youtubessa. Niistä tunnetuimpia ovat Personal Raineri, Munaton mies ja Verikosto.

Lue Mercedes Bentson koko tarina Seiskasta!