fbq
Vesala

Paula Vesalalta dramaattinen päivitys: "Vaikeaa aikaa"

Laulaja-lauluntekijä Paula Vesala julkaisi torstaina (27.1.) dramaattisen Instagram-päivityksen, jossa hän ottaa kantaa kulttuuri- ja tapahtuma-alan hankalaan nykytilanteeseen.

Koronapandemian aikana Vesala on tehnyt useita julkisia ulostuloja sen puolesta, että alan työntekijät pääsisivät takaisin töihin ja yleisötapahtumat tulisivat jälleen mahdollisiksi. Tällä hetkellä esiintyvät taiteilijat ja tapahtuma-alan työntekijät joutuvat kuitenkin odottamaan koronatilanteen parantumista ja hallituksen toimia alan eduksi.

"Mulla on surullinen uutinen" - Paula Vesalalta pysäyttävä Instagram-tiedote: "Haluan kertoa tästä"

Torstainen päivitys on Vesalalta pitkä avautuminen nykytilanteesta.

Vaikeaa aikaa. On puhetta ”matalan riskin tapahtumien” avaamisesta, mutta klubikiertue kun on tulossa niin en tiedä milloin isolla joukolla meidän alan ihmisiä aukeaa nämä työt jotka on määritelty korkeaksi riskiksi - valitettavasti tämä termistö on vakiintunut median ja poliitikkojen käyttöön vaikka riskipisteytys on todella vain verkkosivu vailla taustadataa, ja tällä hetkellä alamme sulku ei ole juridisesti perusteltavissa, Vesala kirjoittaa.

Vesala miettii kirjoituksessaan, milloin hänellä itsellään ja hänen kollegoillaan on mahdollisuus palata työn ääreen. Kaikki on auki.

- Uskallanko edes toivoa että päästään töihin, kun meitä joka käänteessä on pidetty kiinni näytösluonteisesti, ei näyttöön perustuen. Ekana kiinni, vikana auki. Puhutaan että kesällä sitten - meillä on ensin koko kevät edessä, osa kiertueista ja tapahtumista jo jouduttu perumaan tai siirtämään, ei niitä saa siirreltyä takaisin. Jotkut siirrettiin syksyyn ja niiden tieltä peruttiin joku muu esitys. Sulkujen vaikutukset kantavat kauas tulevaan vaikka ovet aukeaisivat nyt heti.

- Loput jotka vielä uskovat että vaikkapa maaliskuussa ollaan auki (ei vain oudosti osittain vaan kokonaan), valmistelevat, rakentavat ja harjoittelevat lähestyviä esityksiä epävarmana siitä miten taas käy - varoitusaikaa tai ennakoitavuutta ei saada vaikka kaksi vuotta on pyydetty.

Paula Vesala poseeraa polvet veressä dramaattisessa kuvassa: "Ei kirkkoon vaan kapakkaan"

Vesala korostaa kirjoituksessaan myös, ettei kirjoita vain itsensä, vaan koko alan puolesta.

- Eihän sillä ole väliä esiinnynkö juuri minä missään enää ikinä - sillä on väliä että tapahtuma- ja kulttuurialalla on noin 200 000 ihmistä joiden pitää pysyä hengissä vaikka oikeus oman työn tekemiseen on kielletty, ja yrittää jaksaa henkisesti vieläkin tätä samaa loputonta epäoikeudenmukaisuutta.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

- 3.2. On kulttuuri- ja tapahtuma-alan mielenosoitus Senaatintorilla kello 12. Jos haluat tukea meidän alojen ihmisiä toiveessaan tulla kohdelluksi tasa-arvoisesti, päästä töihinsä sekä tulla kuulluksi, tule sinäkin sinne. Ei tarvitse kuin seistä kanssamme, Vesala päättää kirjoituksensa.

Paula Vesalan salasuhde paljastui: uusi rakas on tunnettu elokuvatekijä!