fbq
Kotimaa
28.11.2021 07:01
Teksti: Kalle Kangas|Kuvat: Seiskan arkisto
Antti Jokinen
Paljastus Antti Jokisen käytöksestä Omerta 6/12 -kuvauksissa: ”Päihteet olivat vahvasti läsnä”
Kotimaa
28.11.2021 07:01
Teksti: Kalle Kangas|Kuvat: Seiskan arkisto

Julkisuudessa on kohistu Antti J. Jokisen, 53, Omerta 6/12 -elokuvan vaikeuksista, kun hän sai lähtöpassit omasta elokuvastaan kesken kuvausten vuosi sitten.

Elokuvan tekemiseen osallistuneet henkilöt ovat kertoneet jopa vaarallisista tilanteista kuvauksissa.

Seiskan tietojen mukaan ongelmien taustalla on ollut Antin vuosia kestänyt päihdeongelma, joka lopulta uuvutti arvostetun ohjaajan niin pahasti, että hän hakeutui hoitoon.

Antti on Suomen arvostetuimpia elokuvaohjaajia. Seiskan saamien tietojen mukaan hän on yhä sairauslomalla, mutta suunnittelee palaavansa töihin keväällä.
Antti on Suomen arvostetuimpia elokuvaohjaajia. Seiskan saamien tietojen mukaan hän on yhä sairauslomalla, mutta suunnittelee palaavansa töihin keväällä.

Lue lisää: Kohuohjaaja Antti Jokinen katosi: vaiettu päihdekierre paljastui – ongelmat alkoivat jo vuosia sitten

Lukittautui rekka-autoon

Antti ei kauaa ehtinyt olla Omertan kuvauksissa. Hänet korvasi menestysohjaaja Aku Louhimies. Seiskan haastattelemat elokuvanteossa mukana olleet henkilöt kertovat Jokisen käyttäytyneen oudosti – ja jälleen mukana olivat päihteet.

– Hän lukittautui käytössään olleeseen rekkaan. Kenellekään ei jäänyt epäselväksi, että päihteet olivat vahvasti läsnä, Seiskalle kerrotaan.

SEISKA 52/2020Viime vuonna Seiska paljasti Antin ja Kristan hankkineen huvilan kohutusta Airiston Helmestä. Antti on kertonut ystävilleen vetäytyneensä tänne toipumaan. Naapuritalon osti Omerta-leffan päätähti Jasper Pääkkönen.
SEISKA 52/2020 Viime vuonna Seiska paljasti Antin ja Kristan hankkineen huvilan kohutusta Airiston Helmestä. Antti on kertonut ystävilleen vetäytyneensä tänne toipumaan. Naapuritalon osti Omerta-leffan päätähti Jasper Pääkkönen.

Lue myös: Supercell-pohatta Mikko Kodisoja taustapiruna: Antti Jokinen poltti Omerta 6/12 -elokuvaan 5 miljoonaa euroa ennen potkujaan?

Kun Antti lopulta poistui kuvauksista, hän katosi täydellisesti myös ystäviltään.

– Kukaan ei saanut häneen yhteyttä, emmekä tienneet, minne hän katosi. Vasta kuukausia myöhemmin Antti palasi Helsinkiin ja kertoi olleensa yksin kesämökillään Turun saaristossa Nauvossa.

Antti on kertonut julkisuudessa hakeutuneensa hoitoon työuupumuksen takia. Seiska ei tavoittanut häntä kommentoimaan vointiaan.

Ilkka Remeksen, 58, menestyskirjaan perustuva Omerta 6/12 tuli ensi-iltaan viime viikolla.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »