fbq
Sanna Marin

Päätoimittajan näkökulma: Sanna Marin, olette pääministeri ja perheenäiti – miksi haluatte olla osa kapakoissa sekoilevaa ”jauhojengiä”?

Arvoisa rouva pääministeri, olette taas bilekohun keskiössä. Suomen kansalaisena, äänestäjänä, perheenisänä ja Suomen suosituimman viihdemedian päätoimittajana olen sangen huolissani ja hämilläni teistä, Sanna Marin. En kummastele sitä, että juhlitte kaverin asunnolla tai moralisoi sitä, etteikö vajaa nelikymppinen perheenäiti saisi vapaa-ajallaan kiskoa kuohujuomaa ja käydä festivaaleilla.

Mutta hämmästelen kyllä suuresti sitä, mitä päässänne liikkuu. Ja miksi arvostelukykynne on noinkin puutteellinen. Olette valtakunnan arvovaltaisin poliittinen päättäjä ja pyöritte sekalaisen, ”jauhojengiksi” kutsutun some- ja julkkisporukan kanssa Helsingin yössä, ryyppäätte julkisella paikalla yökerhossa ja herätätte sekavalla voinnillanne huomiota. 

Kohua herättänyt somen biletysvideo on toissa viikonlopulta, jolloin Teillä oli bileputki päällä. Kotipippaloista lähdettiin kapakkaan sekoilemaan. Seiska paljastaa perjantaina ilmestyvässä lehdessä lisää skandaalitietoja juhlinnastanne.

Aamuyöstä Teatterin vippiin! Näin Sanna Marinin ja "jauhojengin" kohubileet etenivät

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Olette Suomen pääministeri. Onko mielestänne pääministerin arvovallan mukaista olla vahvassa humalassa kansan keskellä yökerhossa? 

Millaista esimerkkiä näytätte suomalaisille? Olette korostaneet juoneenne vain ”mietoja, ei vahvoja”. Mietoja on vedetty sitten kaksin käsin, koska silminnäkijöiden mukaan humalanne oli kerrassaan tuhti. Jopa niin, että paikallaolleet järkyttyivät juhlakunnostanne.

Olette joutunut erikseen kommentoimaan huumeidenkäyttöä, ensimmäisenä Suomen pääministerinä. Totesitte medialle, että ”itse ette ole käyttänyt huumeita” kyseisissä kohujuhlissa. Vakuutitte myös, ettette nähnyt ”kenenkään muunkaan käyttävän sellaisia”. Entä tuon kohuillan ulkopuolella? 

Sanna Marinin ja "jauhojengin" biletysvideo puhuttaa julkkiksia - "Onpa hänellä paskoja kavereita"

Miten suhtaudutte huumeisiin? Oletteko ikinä itse käyttänyt huumeita, pääministeri Marin? Oletteko koskaan ollut paikalla tilanteessa, jossa seurueessanne käytetään huumeita ja rikotaan lakia? Ovatko turvamiehenne joutuneet todistamaan tällaisia tilanteita? Miksi joudutte erikseen alleviivaamaan, että olette tehnyt ”laillisia asioita”?

”Jauhojengi”, johon ilmeisesti itsekin kuulutte, on bileporukka, johon kuuluu nuoria poppareita ja sometyyppejä. Mistä olette tämän nimen keksineet? Onko mielestänne hyväksyttävää, että perheenäitinä ja Suomen ykköspoliitikkona olette osa ”jauhojengiä”? 

Sanna Marinin kännisekoilu hämmästytti julkkiskapakassa - "Aivan järkyttävässä kunnossa"

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Mitä muuten mielessänne liikkui, kun kotibileissä kuvattiin kännykkävideoita? Miksi poseerasitte niin auliisti? Veikö viina arvostelukykynne, kun mieleenne ei juolahtanut, että nykypäivänä videot päätyvät somen kautta julki, ennemmin tai myöhemmin? 

Arvoisa rouva pääministeri, kun te viime joulukuussa olitte edellisen kerran ison bilekohun keskellä, selvisitte anteeksipyynnöllä. Silloin korona-altistumisesta huolimatta kapakka kutsui ja virkaluurikin jäi kotiin. Myönsitte, ettette olleet toiminut ”parhaalla mahdollisella tavalla”. 

Entäpä nyt? Sanna Marin, millaisen johtopäätöksen tästä kohusta vedätte? Nautitteko kansalaisten luottamusta? Aiotteko erota?

Jari Peltomäki
vastaava päätoimittaja
Seiska