fbq
Alma Pöysti

Olisitko tiennyt? Tätä Jussi-palkinnon pokannut Alma Pöysti tekee vapaa-ajallaan: valovoimaisen tähden harrastus lyö ällikällä!

Näyttelijä Alma Pöysti, 40, kertoi Jussi-gaalan punaisella matolla torstaina (15.9.) innoissaan melko tuoreesta harrastuksestaan. Tove-elokuvan tähti on nimittäin kunnostautunut mehiläishoitajana.

- Löysin tämän harrastuksen, kun korona iski. Minulla olikin yhtäkkiä vapaat illat, mitä näyttelijällä ei hirveän usein tapahdu. 

Alma kertoo menneensä työväenopiston mehiläistarhauskurssille.

- Siitä se sitten lähti. Tuo oli minun pitkäaikainen unelmani, ja pääsin vihdoin toteuttamaan sen. Sekä minä että mehiläiset ovat elossa, eli aika hyvä tilanne, hän nauraa.

Pörriäiset pärjäsivät Alman mukaan hyvin pakkastalven yli.

- Olen saanut jo korjattua ensimmäisen hunajasadon. Sehän on maailman parhaan makuista, todella rikasta ja maussa on syvyyttä.

Alma Pöysti ja Zaida Bergroth
Alma Pöysti (oik.) valloitti lookillaan punaisen maton vieraat. Hänellä oli yllään Anne-Mari Pahkalan suunnittelema upea ja uniikki asu, sekä PIHKA-merkin laukku. Kuvassa myös Tove-elokuvan ohjaaja Zaida Bergroth (vas.).

Parhaan elokuvan Jussi-patsaan voittaneen Tove-elokuvan ohjaajalla Zaida Bergrothilla samat suunnitelmat Alma Pöystin kanssa: ”Nyt mä rentoudun ja juon samppanjaa!”

Yli 60 maahan levitetty Tove-elokuva saa kahden viikon päästä ensi-iltansa Japanissa. Alma kertoo vastaanottaneensa runsaasti viestejä ympäri maailmaa.

- Elokuva on kyllä löytänyt tiensä ihmisten sydämiin. Ei ole väliä, mistä kulttuurista tulee tai mitä kieltä puhuu.

Ihmisten palautteesta on Alman mukaan välittynyt halu tanssia ja riemuita. 

Linda Wassberg ja Alma Pöysti
Alma oli mielissään yhteistyöstään kuvaaja Linda Wassbergin kanssa. Kaksikko oli silminnähden onnessaan, kun Tove-elokuva voitti myös parhaan elokuvan Jussin.
Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

- Sellainen elämänilo on kantautunut elokuvasta selkeästi yleisölle.

Naispääosan Jussin saanut Alma Pöysti riehaantui: Juhlin Jallulla ja samppanjalla - ja tanssin!

Ilta huipentui, kun tähti nappasi gaalan päätteeksi Jussi-pystin parhaasta naispääosasta.

- Olen todella onnellinen elokuvan puolesta. Se on saanut niin suurta arvostusta tänään, mikä merkitsee minulle todella paljon.

Hän lupasi juhlistaa voittoaan jaloviinan ja samppanjan voimin, sekä tanssimalla aamuun saakka.

Nämä elokuvat ja tähdet palkittiin Jussi-gaalassa – yksi ylitse muiden!