fbq
Emojit joutuvat sensuurin kohteeksi.

Oletko käyttänyt munakoiso-emojia "tuhmassa" tarkoituksessa? Se on nyt kielletty!

Sosiaalinen media on käynnistänyt sodan seksuaalisesti vihjailevia hymiöitä kohtaan. Heinäkuussa Facebook ja Instagram päivittivät ehtojaan siitä, millaista sisältöä alustoilla sallitaan. Uudet ehdot otettiin käyttöön syyskuussa ja ne kieltävät esimerkiksi munakoiso- ja persikkaemojien käytön tavalla, jota voidaan pitää "seksuaalisena ehdotteluna". 

Facebook ei suoraan nimennyt, mitkä emojit joutuvat pannaan, mutta kielto koskee ”[yleisesti käytettyjä] seksuaalisia hymiöitä tai merkkijonoja”. Pelkän emojin julkaisusta käyttäjiä ei kuitenkaan rankaista

– Sisältö poistetaan Facebookista ja Instagramista, jos seksuaalinen hymiö esiintyy implisiittisen tai epäsuoran alastonkuva-, seksi- tai seksikumppanipyynnön yhteydessä. Emme ryhdy toimiin pelkän hymiön takia, tarkentaa Instagramin edustaja New York Postille.

Enää myöskään alastonkuvat, joissa sukuelimet, peppu tai naisen nännit on peitetty emojilla, eivät ole virallisesti sallittuja. Myös linkit pornografiseen tai muuten aikuisille tarkoitettuun sisältöön, ovat kiellettyjä. Yksi poikkeus seksuaalisen ilmaisun kieltoon on "keskustelu ja tietoisuuden lisääminen seksuaalisesta väkivallasta ja hyväksikäytöstä".

Lähde: New York Post