fbq
Kotimaa
06.06.2021 14:31
Teksti: Jari Peltomäki|Kuvat: Seiskan arkisto, Instagram
Alex hytönen
Ohhoh, ihanan ökyä! Ex-Mr. Finland esittelee överihienoa Rolexiaan – ja ranteen takana pilkottaa vielä ökympi hybridihirviö
Kotimaa
06.06.2021 14:31
Teksti: Jari Peltomäki|Kuvat: Seiskan arkisto, Instagram

Alex Hytönen, 32, valittiin Suomen komeimmaksi mieheksi vuonna 2015. Jyväskyläläinen tumma hurmuri voitti tuolloin Mr. Finland -kilpailun, joka on yli 30 vuoden ajan ollut valtakunnan ykköskisa mieskomeudessa.

Mallimaailma jäi kuitenkin nopeasti taakse, sillä Alex on aina ollut ennemminkin bisnesmies kuin kiiltokuvapoika. Hän on ollut mukana useissa yrityksissä ja menestynyt liikemaailmassa.

Alex ei ole koskaan hävennyt tai peitellyt menestystään. Hän on avannut elämäänsä ja saavutuksiaan sosiaalisessa mediassa. Hyväkäytöksinen ja tyylikäs komistus on esitellyt komeaa kotiaan järvenrannalla ja myös menopelejään.

Lue myös: Jestas,  mikä merileijona: lihaksikas Mr. Finland poseeraa ilman paitaa

"Haaveilin pitkään Rolexista" 

Nyt Alex kertoo toteuttaneensa unelmansa ja hankkinut todellisen ökykellon: himoitun Sky-Dwelller -mallisen Rolexin, jonka listahinta on vaatimattomat 17 000 euroa.

– Valmistujaispäivänä pääsee ulkoiluttamaan uutta kelloa. Pitkään haaveilin Sky-Dwelleristä ja vihdoin se on siinä, Alex iloitsi Instagramissa. 

Liki 200 000 euron hybriditykki

Mister-Alexin menopelikin on komea: Instagramissa miehen ranteen takana pilkottaa villinvärinen BMW:n i8-mallinen urheiluauto. Alexin oranssi kaara on huipputehokas hybridisportti.

– Mietin pitkään ennen tämän auton hankintaa, että kuinka i8 pärjää Suomen talvessa? Hyvin on pärjännyt! Alex kiitteli reilu vuosi sitten.

Tulevaisuuden autoksi kehutun BMW i8:n valmistus lopetettiin yllättäen vuonna 2020, vain kuuden vuoden jälkeen tuotannon alkamisesta. Autoja ehdittiin myydä yli 20 000 kappaletta, ja katseita kääntävää hybridihirviötä pidetään nyt jo klassikkona.

Uutena BMW i8 maksoi noin 180 000 euroa.

alex hytönen malli
Coolina ja kuumana! Komeavartaloinen Alex poseerasi tyylikkäästi hotellin suihkussa Barcelonassa, minne hän pääsi Mr. Finland -palkintomatkalle syksyllä 2015. 

Puoliksi espanjalainen komistus

Alex Hytösen isä on espanjalainen, ja siksi hän viettikin lapsuutensa Espanjassa.

– Synnyin Malagassa, mutta asuimme perheen kanssa Fuengirolassa. Muutimme usein. Ikimuistoisin muutto oli pienelle maatilalle Konginkankaalle, missä ei ollut edes sisävessaa. Vastassa oli vain pimeys, ja koulumatka oli monta kilometriä, Alex kertoi Seiskan haastattelussa kesällä 2015.

Tuleva Mr. Finland reissasi Espanjan ja Suomen väliä. 

– Kävin Suomessa tavallista koulua, ja kesäisin opiskelin Espanjassa yksityiskoulussa 10-vuotiaaksi asti. Minulla ei ollut lomaa käytånnössä ollenkaan.

Alex muutti pysyvästi Keski-Suomeen suomalaisen äitinsä luokse 10-vuotiaana. Kotipaikka on pysynyt Jyväskylässä.

mr finland 2015
Mr. Finland 2015 -voittajakolmikko: vasemmalla ensimmäinen perintöprinssi Tommi Riihimäki, keskellä voittaja Alex Hytönen ja oikealla toinen perintöprinssi Kalle Wilén. 
alex martina
Martina Aitolehti haastatteli Alex Hytöstä Mr. Finland -finaalissa huhtikuussa 2015. Finaali käytiin Apollo Live -klubilla Helsingissä.

Alex kisasi myös Big Brotherissa

Mutta onpa Alex ennättänyt osallistua tosi-televisioonkin. Tumma hurmuri nimittäin asui Big Brother -talossa 2008. Tuona vuonna BB:ssä voiton vei Anniina Mustajärvi.

– Elämäni ei juurikaan muuttunut BB:n jälkeen. Olin siellä oma itseni enkä alkanut keulia mitenkään, Alex totesi tuolloin.

Lue myös: Muistatko kaikki Big Brother -voittajat? Näin paljon he tienasivat

alex big brother
Näin lapsenkasvoiselta Alex Hytönen näytti vuonna 2008, kun hän oli juuri pudonnut Big Brother -tosi-tv-kisasta. 

Tekee nyt bisnestä e-urheilussa

Alex työskentelee parhaillaan e-urheilun parissa. Hän kertoo miettineensä uutta uraansa pidempään.

– Viime vuoden marraskuussa tein päätöksen, että pidän sosiaalisesta mediasta 6 kk tauon. Tuo tauko oli osasuunnitelmaa sille, mitä haluan elämässäni seuraavaksi tehdä, sekä kirkastaa tuota päämäärää antamalla ajatuksilleni tarpeeksi aikaa ja tilaa arjesta. Aika, tuo kaikista resursseista kriittisin ja mitä ei saa lisää, Alex kirjoitti somessa.

"Läheiset tukivat vaikeissa päätöksissä"

– Nyt tuo puoli vuotta on kulunut. Läheiset ihmiset ja ystävät ovat olleet kullanarvoisia tukemaan vaikeissa päätöksissä eteenpäin. Aina kun elämä ja tavoitteet järjestetään oikeasti uudelleen, joutuu monesta asiasta, työstä ja ihmissuhteesta vastapainoisesti myös tinkimään, jopa luopumaan.  

Alex kertoo olleensa aina intohimoinen urheilija ja pelaamisen ystävä.

– Lajeja on ollut monia matkan varrella aina kilpauinnista jalkapalloon, mutta läpi elämän minua on kiinnostanut aina suuresti pelaaminen. Pelaamisella tarkoitan kaikkea shakista aina urheilu- ja ammuntapeleihin ja kaikki siltä väliltä. Suurin osa joskus pelanneista tietää sen, että touhu on vähintäänkin yhtä hauskaa tai vakavaa kuin perinteisessäkin urheilussa, entinen Mr. Finland kuvailee.

– E-urheilu on vienyt minut täysin lajina mukaansa, sekä sen ympärillä oleva aktiivinen yhteisö ja ihmiset kenen kanssa olen saanut olla tekemisissä. Se on antanut minulle niin paljon, että haluan antaa aikaani siihen jatkossa paljon enemmän.

Alex aloitti kesäkuussa toimitusjohtajana ja osakkaana Pelaajat.comissa.