fbq
Olivia Myllylä äitinsä kanssa Kohtaaminen-kirjan julkistamistilaisuudessa.

Näin Mika Myllylän traaginen alamäki alkoi - Olivia-tytär seurasi vierestä: Iskä ei kestänyt sitä häpeää

Hiihtolegenda Mika Myllylän tytär Olivia oli kaksivuotias, kun hänen isänsä kärysi dopingista Lahden MM-kisoissa 2001. Olivia seurasi koko lapsuutensa vierestä, miten entisen urheilusankarin alamäki kulki kohti vääjäämätöntä loppua.

Olivia avautuu kokemuksistaan Kaj Kunnaksen Kohtaaminen -kirjassa, joka on koostettu syvällisistä keskusteluista julkisuudesta tuttujen henkilöiden kanssa. Haastattelussaan missikisoissa menestynyt kaunotar pohtii kypsästi, miksi Mika vajosi alkoholismiin hiihtouran päätyttyä.

Mika Myllylän missitytär Olivia, 18, otti vartaloonsa tatuoinnin isästään - kuva!

Olen ajatellut, että hänellä oli yksinkertaisesti liian paha olla. Iskä ei kestänyt sitä häpeää, Olivia sanoo kirjassa.

Kun Mika löytyi kotoaan kuolleena 5. heinäkuuta 2011, Olivia oli 12-vuotias. Uutisen saapuessa perhe oli lomailemassa Powerpark-huvipuistossa Etelä-Pohjanmaalla.

Paluumatkalla autoradio pysyi suljettuna, mutta aloin saada suruviestejä puhelimeeni. Ajattelin, että nyt se on tapahtunut, mutta en halunnut päästää ajatusta läpi. En halunnut uskoa sitä. Kotiin päästyämme äiti kertoi, että iskä on kuollut, Olivia kertoo Kunnakselle.

Vaikka olin niin nuori, osasin odottaa, että jotain tapahtuu. Kun iskä kuoli, hain lohtua siitä, että meillä oli ollut ihana juhannus yhdessä. Silloin näimme toisemme viimeisen kerran. Sitten alkoi ryyppyputki.

Elämä alkoholismin varjossa ei ollut helppoa Mikan kolmelle lapselle, Olivialle, Benjamille ja Wiljamille. Vaikeuksista huolimatta Mika oli hyvä isä lapsilleen – silloin, kun pystyi.

Isyys oli aina pohjana hänen sanoissaan ja teoissaan. Hän oli tukenamme aina, kun se oli mahdollista. Kun minulle tuli vaihe, jossa kokeilin rajojani ja sain huonoja vaikutteita ympäriltäni, iskä opetti minulle esimerkkien kautta, mikä on oikein ja väärin. Siinä hän oli hyvä. Hän pysyi tyynenä, vaikka olisi ollut vihainen, Olivia toteaa kirjassa.

Ryyppyputkien aikana perheen lapset eivät halunneet olla isänsä kanssa tekemisissä.

Muistan, miten ne alkoivat. Huomasin usein koulusta palattuani, että kotona on ihmeellinen meininki. Iskä vaikutti kummalliselta ja pyöri ympyrää keittiössä. Hänen puhelimensa pärisi koko ajan. Kysyin iskältä, mihin olet menossa, jätätkö meidät taas? Sitten hän lähti.