fbq
Panu Larnos, Mitra Kaislaranta ja Anna Puu

Näin Idols-tähdet ovat pärjänneet urallaan: tuomio kuolemantuottamuksesta, laulava baarimikko, Vain elämää -tähti…

Idolsin kahdeksas tuotantokausi alkoi Nelosella viime viikolla. Suosittu laulukilpailu on ollut hyvä ponnistuslauta monelle suosikkiartistille, mutta kaikki eivät ole tienanneet leipäänsä pelkällä musiikilla.

Hanna Pakarinen

Hanna Pakarinen voitti Suomen ensimmäisen Idolsin vuonna 2004. Hanna on julkaissut voittonsa jälkeen seitsemän albumia, joista viimeisimmän vuosi sitten. Hanna aloitti uransa englanninkielisellä musiikilla, mutta vuonna 2010 hän vaihtoi laulukielensä suomeksi. Hanna edusti Suomea Euroviisuissa vuonna 2007. Hän sijoittui kilpailun finaalissa sijalle 17. Laulamisen lisäksi Hanna on luonut uraa radiojuontajana. Lisäksi hän selosti Allsång på Skansen -musiikkiohjelmaa YLE TV1:llä kesällä. Hanna avioitui pitkäaikaisen miesystävänsä, muusikko Risto Niinikosken kanssa syyskuun alussa.

Antti Tuisku

Antti Tuisku on suomalaisen popmusiikin supertähti, joka aiheutti hysteriaa jo vuonna 2003. Tuolloin Antti sijoittui Suomen ensimmäisen Idolsin kolmanneksi, voittajaksi kruunattiin Hanna Pakarinen. Antti julkaisi monta albumia vuoteen 2013 asti, kunnes hän piti tauon musiikista. Kahden vuoden jälkeen Antti palasi takaisin musiikin pariin rohkeampana kuin koskaan. Peto on irti -kappale ja sen musiikkivideo räjäyttivät pankin lopullisesti. Seuraavana vuonna Antti kahmi eniten palkintoja Emma-gaalassa. Antti julkaisi uusimman Anatude-albuminsa viime viikolla. Laulajan albumeja on myyty noin 300 000 kappaletta. Tällä hetkellä Antti nähdään uudistuneen Idolsin päätuomarina.

Ilkka Jääskeläinen

Ilkka Jääskeläinen voitti Idolsin vuonna 2005. Hänen debyyttialbuminsa Vuosisadan rakkaustarina äänitettiin viikossa, ja laulaja paljasti Ilta-Sanomille, että levystä piti tulla alun perin duettolevy hänen veljensä Heikin kanssa, mutta lopulta hän jäi kokonaan pois levyn tekijälistalla, vaikka Heikki lauloikin kappaleissa vahvasti mukana. Ilkan debyyttialbumi nousi albumilistalla toiseksi ja pysyi siellä 12 viikkoa. Albumin jälkeen Ilkka katosi julkisuudesta. IS:n mukaan hän työskentelee nykyään luokanopettajana.

Anna Abreu

Anna Abreu osallistui Idolsiin vuonna 2007 ollessaan vasta 17-vuotias. Finaalissa Anna sai 43 prosenttia annetuista äänistä, ja voittajaksi kruunattiin Ari Koivunen. Häviöstä huolimatta nuoren naisen laulu-ura lähti nousukiitoon. Anna levytti pitkän aikaa englanniksi, kunnes hän vaihtoi laulukielensä suomeksi vuonna 2015. Viime vuonna Anna julkaisi suomenkielisen albuminsa, ja tämän kesän hän on ollut keikkatauolla ja keskittynyt musiikin tekemiseen. Annalla on oma yritys Anna Abreu Music Oy, jonka vuoden 2015 tilinpäätöksestä selviää, että yhtiö teki tappiota 39 000 euroa vain 54 000 euron liikevaihdolla. Anna on naimisissa lumilautailija Lauri Heiskarin kanssa.

Panu Larnos

Panu Larnos osallistui Idolsiin vuonna 2007. Kilpailussa hän sijoittui viidenneksi. Samana kautena kisailemassa oli myös Anna Abreu, jonka kanssa hän alkoi seurustella myöhemmin. Pariskunta erosi vuonna 2009. Panun ainoa albumi Million Miles ei menestynyt kaupallisesti. Vuonna 2016 Panu tuomittiin Etelä-Savon käräjäoikeudessa kuolemantuottamuksesta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja rattijuopumuksesta. Tuomion taustalla oli mönkijätapaturma, jossa Idolsista tuttu Vesa Suonto menehtyi.

Anna Puu
Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Anna Puu vuoden 2008 Idolsissa toiseksi. Toinen sija ei kuitenkaan estänyt lahjakasta laulajaa menestymästä, sillä nykyään hän on yksi maamme tunnetuimmista naisartisteja. Anna nähtiin Vain elämää -ohjelmassa vuonna 2016, ja hän toimi The Voice of Finland -laulukilpailun tähtivalmentajana tämän vuoden alussa. Kesän aikana Anna teki parikymmentä keikkaa, joista hän laskutti noin 15 000 euroa illalta. Kesän aikana Anna on tienannut noin 300 000 euroa.

Pete Parkkonen

Pete Parkkonen osallistui Idolsin neljännelle tuotantokaudelle vuonna 2008. Kisassa hän sijoittui kolmanneksi. Kilpailun jälkeen Pete levytti kaksi englanninkielistä albumia vuosina 2009 ja 2010. Hän osallistui levyn ilmestymisvuonna Kuorosota-ohjelmaan, jossa hän johti Pihtiputaan kuoroa. Lisäksi hän on osallistunut Tähdet Tähdet- ja Tanssii tähtien kanssa -ohjelmiin, jotka hän voitti. Vuonna 2014 Peten musiikkiura lähti oikeaan nousukiitoon, kun hän alkoi fiitata suositun rapduo JVG:n biiseillä. Samana vuonna Pete julkaisi ensimmäisen suomenkielisen albuminsa. Loppuräjähdys tuli, kun Pete julkaisi viime joulukuussa Kohta sataa -biisinsä musiikkivideo, jossa hän leikittelee alastomuudella ja seksillä.

Mitra Kaislaranta

Mitra Kaislaranta voitti Idolsin vuonna 2013. Hän sai kilpailun myötä levytyssopimuksen, ja hänen ensimmäinen albuminsa Äkkisyvää julkaistiin vuonna 2015. Seiska bongasi viime vuonna Mitran Yökyöpeli-karaokebaarin baarimikkona. Hän ei internetin haun mukaan keikkaile tällä hetkellä suurilla lavoilla.

Idols Nelosella keskiviikkoisin ja torstaisin klo 20.