fbq

Nadia Ammourin sydäntäsärkevä päivitys - näin lapset käsittelevät kuolemaa

Amin Asikaisen äiti menehtyi elokuussa.

Ex-nyrkkeilijä Amin Asikainen ja hänen puolisonsa Nadia Ammouri kokivat vastikään suuren menetyksen.

Arkistovideo: Amin ja Nadia kaksostyttöjensä kanssa:

Aminin Maila-äiti menehtyi noin kuukausi sitten, 15. elokuuta. Amin ja Nadia ovat jakaneet sosiaalisessa mediassa runsaasti julkaisuja, joissa kertovat avoimesti menetyksestään ja surutyöstään.

Suurperhettä pyörittäville vanhemmille myös se, miten lapset käsittelevät surua ja kuolemaa, on luonnollisesti ajankohtainen asia.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Amin Asikaisen äiti on kuollut – "Ikinä ei ole valmis luopumaan"

Nadia julkaisi Instagram-sivullaan koskettavia kuvia Mailan hautajaisista. Valokuvissa perheen lapset ovat pukeutuneet siisteihin vaatteisiin ja käyvät hauta-arkulla sanomassa mummilleen hyvästit. Yhdessä otoksessa myös Nadia käy arkulla. 

Kuvatekstissä Nadia kertoo huomanneensa lapsissaan uusia puolia suuren surun myötä.

- Olen miettinyt sinua. Miettinyt lapsia. Miten suru koskettaa ja miten pieni lapsi sen osaa käsitellä. Katsoin hautajais kuvia ja jäin miettimään sinua eritoten Antton. Näin sinusta uusia asioita surun koskettaessa meitä, Nadia kirjoittaa koskettavasti.

Pojalla on ollut liikuttava tapa osoittaa välittämisensä.

- Me vielä viimeiseen saakka rukoiltiin, että Maila mummi tulee terveeksi ja veit kaikki ”kalleimmat” unilelutkin, joka vierailuilla hänelle antamaan lohtua ja turvaa. Halusit tehdä niin, me tehtiin. 

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Amin Asikainen esittelee isänsä: "Silloin kun menettää jotain arvokasta"

Nadia kertoo, että perhe on puhunut ja käsitellyt asiaa sen mukaan, millainen tarve lapsilla on ollut puhua. Hän muistuttaa, että on tärkeää saada puhua ääneen sekä tulla syliin ja halata.

Lasten läsnäolo on myös antanut voimaa.

- Onneksi lapsilla on mahtava kyky kuitenkin elää hetkessä. Nauttia elämästä ja nauttia jokaisesta päivästä. Se energia ja elämän jano, kun me aikuisetkin osattaisiin säilyttää. Kuitenkin täällä me ollaan vain hetki, se aika koittaa meillä kaikilla, Nadia kuvailee.

- Suru kulkee mukana läpi elämän, muuttaen muotoaan. Maila mummi, olis halunnut meidän elää täysillä ja nauttien näistä päivistä. Kun vielä voidaan.

Nadia Ammourin rehellinen kirjoitus perheen pikkuisten kuivaksi opettelusta

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy