Stefan Therman

Mökkien yksityiskohdista tarkkoja ohjeita! Tänne nousee Stefan Thermanin miljoonaprojekti – kuvat!

Kotimaa | 19.04.2021 06:39

Liikemies Stefan ”Stefu” Therman, 33, on rakentamassa mökkikylää Leville. Projekti on nytkähtänyt eteenpäin, ja alueen kaavamuutosehdotus on nyt nähtävillä Kittilän kunnassa.

Stefun hakema asemakaavamuutos ja asemakaavan laajennus koskevat hänen omistamiaan maita Levin etelärinteiden läheisyydessä.

Kittilän kunta on suhtautunut projektiin positiivisesti ja vienyt sitä vauhdilla eteenpäin. Kaavamuutos oli ensimmäisen kerran nähtävillä viime vuonna, ja silloin siihen tuli muutoksia.

– Levin mittakaavassa tällaiset asemakaavamuutokset ovat pikkuasioita, Kittilän maanmittauslaitokselta kerrotaan Seiskalle.

Jylhä Levi-tunturi on Suomen suosituimpia talvikohteita.
Jylhä Levi-tunturi on Suomen suosituimpia talvikohteita.

Lue myös: Stefan Thermanin miljoonaprojekti etenee – kohut eivät hidasta mökkikylähanketta

Sata majoituspaikkaa

Stefu kertoi vuolaasti Levi-projektistaan Seiskalle viime joulukuussa. Hän totesi, että alueelle on määrä tulla lähes sata majoituspaikkaa.

– Teemme yhden isomman päärakennuksen, jonka ympärille tulee pienempiä asuinyksiköitä. Projektin valmistuminen riippuu kaavan läpimenosta, Stefu muotoili.

Stefun mökkikylänolisi tarkoitus nousta kuvassa näkyvälle alueelle.
Stefun mökkikylänolisi tarkoitus nousta kuvassa näkyvälle alueelle.

Lue myös: Ulosotto Stefan Thermanin perässä! Kohuliikemiehelle uusia maksuhäiriömerkintöjä kiivaaseen tahtiin!

Seiskan tietojen mukaan rakentaminen olisi tarkoitus aloittaa jo tämän vuoden aikana. Suunnitelmien mukaan lomakylä olisi valmis talvikaudelle 2022.

Asemakaavaehdotuksesta selviää, että mökkikylällä on rakennusoikeutta 1 200 kerrosneliötä.

Rakennustapaohjeissa on määritelty tarkasti mökkien yksityiskohdat. Talojen julkisivut on rakennettava puusta sekä luonnonkivestä, ja niiden värisävyjen tulee olla hillittyjä ja tummia. Ohjeissa painotetaan, että ympäristö on säilytettävä mahdollisimman luonnonmukaisena.

Teksti:Olli Suominen
Kuvat:Seiskan arkisto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!