fbq
Kotimaa
26.11.2021 09:01
Teksti: Olli Suominen|Kuvat: Seiskan toimitus & Sara Sieppi Instagram & Jutta Larm Instagram
sieppi ja jutta
Mitä ihmettä? Sara Siepin ja Jutta Larmin sisustusliike katosi mystisesti! – Jutta Seiskalle: ”Päätös kiinni laittamisesta oli helppo”
Kotimaa
26.11.2021 09:01
Teksti: Olli Suominen|Kuvat: Seiskan toimitus & Sara Sieppi Instagram & Jutta Larm Instagram

Heinäkuussa 2020 yrittäjä Jutta Larm ja somevaikuttaja Sara Sieppi ilmoittivat Instagram-tileillään perustaneensa Raffia Living -nimisen sisustusliikkeen. Niin Jutta kuin Sara eivät ole enää toviin hypettäneet sisustuskaupan tuotteita somessaan. Syy hiljaisuuteen selvisi, sillä koko verkkokauppa on lopettanut toimintansa kaikessa hiljaisuudessa. Seiska tavoitti Jutan kommentoimaan asioita.

- Raffian verkkokauppa laitettiin loppukesällä kiinni ajanpuutteen vuoksi, Jutta viestitti Seiskalle.

Lue myös:  Sara Sieppi ja Jutta Larm perustivat yhteisen yrityksen!

Rakkaus sisustamiseen innoitti avaamaan

Niin sanottuun bohotyyliin erikoistunut nettikauppa ehti toimia vain alle vuoden. Sekä Jutta että Sara jakoivat runsaasti sisustuskuvia someseuraajileen koko viime vuoden. Jutta on jakanut uudesta kodistaan myös runsaasti samanhenkisiä kuvia. Sara puolestaan on somekuvien perusteella muuttanut asuntonsa tyyliä toistuvasti.

- Rakkaus sisustamiseen ja bohotyyliä kohtaan innosti avaamaan verkkokaupan riskittömyytensä vuoksi, Jutta kertoo.

Jutan mukaan kyseinen liiketoiminta perustui niin sanottuun drop shipping -liiketoimintamalliin, missä yrittäjän ei tarvitse sijoittaa omaan varastoon tai henkilöstöön rahaa, vaan tuotteet toimitetaan suoraan valmistajan varastolta asiakkaalle.

- Tällä hetkellä on niin isoja hankkeita menossa, joihin pandemia on tuonut omat haasteensa, että yrittäjänä pitää tarkkaan miettiä, mihin aikaansa käyttää. Päätös verkkokaupan kiinni laittamisesta oli siis helppo, Jutta kirjoittaa. 

Lue myös: ”Tehkää perässä!” Jutta ja Juha Larm eivät piilottele varallisuuttaan – ”Olen omalla työlläni ansainnut!”

Nettisivut ohjaavat muualle

Seiskan selvittäessä asiaa kävi ilmi, että sisustuskaupan suomalaisille nettisivuille on ilmestynyt teksti, jossa kerrotaan sivujen siirtyneen uuteen osoitteeseen. Linkin takaa löytyvät sivut ovat englanninkieliset, eikä nettikaupalla ole mitään tekemistä alkuperäisen Raffialiving-sisustuskaupan kanssa.

Almatalent-yrityspalvelun tiedoista ei myöskään löydy tietoja, että kumpikaan Sarasta tai Jutasta olisi ollut osakkaana vastaavan nimisissä yrityksissä Suomessa.

Seiska ei lukuisista yrityksistä huolimatta tavoittanut Saraa kommentoimaan asiaa.