fbq
Kotimaa
04.11.2021 07:08
Teksti: Henryk Björkström|Kuvat: Matti Matikainen
Oona Komi
Miss Helsinki Oona Komi järkyttyi: Poikaystäväni syöpä uusiutui
Kotimaa
04.11.2021 07:08
Teksti: Henryk Björkström|Kuvat: Matti Matikainen

Puolitoista vuotta sitten kesällä tuore Miss Helsinki Oona Komi, 22, asui vielä yksin Turussa. Hän törmäsi tuolloin jokilaivalle jonottaessaan mieheen, joka lainasi häneltä puhelimeen matkalaturia. Kaksikon juttu alkoi luistaa, ja miehestä tuli myöhemmin Oonan poikaystävä.

– Olimme aluksi etäsuhteessa, koska hän asui Helsingissä. Koulu kuitenkin hoitui etänä, ja työtkin olivat Helsingissä, joten päädyin lopulta muuttamaan hänen luokseen pääkaupunkiin.

Vain viikko yhteen muuton jälkeen pariskunnan arki koki pysäyttävän mullistuksen.

– Tuli epäily, että mieheni syöpä olisi uusiutunut, ja niin se sitten olikin. Hän joutui leikkaukseen tammikuussa samana päivänä, kun minulla oli työhaastattelu uuteen työpaikkaan.

Lue myös: Miss Helsinki Oona Komilla on uskomaton harrastustausta: ”Minusta piti tulla sirkusartisti!”

Kaksin kotona

Missi myöntää viime kevään olleen haastava. Poikaystävä jäi yhdeksän kuukauden sairauslomalle, kun Oona aloitti uuden päivätyön somemainonnan asiantuntijana.

– En ollut ehtinyt tutustumaan juuri kehenkään Helsingissä, joten jäimme kahdestaan koronasulkuun hänen kanssaan. Olimme neljän seinän sisällä, ja saatoimme vain muutaman viikon välein käydä kaupassa.

Oona otti enemmän vastuuta taloudenhoidossa ja oli muutenkin rakkaansa tukena.

– Kuskasin häntä myös säde- ja sytostaattihoitoihin. Oli aika rankkaa ja uuvuttavaakin, kun tiesi toisen käyvän läpi vaikeita asioita. Lisäksi korona vaikeutti asioita entisestään.

Onneksi sairaalajaksot olivat melko lyhyitä, kolmen päivän pituisia.

Lue myös: Miss Helsinki Oona Komi paljastaa: Sointu Borg on esikuvani!

Hänen kultansa on nyt saanut terveen paperit. Oona iloitseekin, että kaksikko voi nyt keskittyä täysillä yhteisen arjen pyörittämiseen.

– Päiviämme piristää koiranpentumme Leona. On tämä Miss Helsinki -kilpailun voittokin unelmien täyttymys, Oona hymyilee.

Lue lisää Oonasta torstaina ilmestyneestä Seiskasta!

TILAA SEISKA TÄSTÄ!

Tilaa Seiskan uutiskirje! »