fbq
Kotimaa
10.03.2021 08:23
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Seiskan arkisto ja All Over Press
Mikko Alatalo ja Nikki Sixx
Mikko Alatalo yllätti maailmantähden kalsariostoksilla tukholmalaisessa tavaratalossa - sitten Mötley Crüen Nikki Sixx katsoi suomalaista ja lausui legendaariset sanat: ”Ei voi olla totta!”
Kotimaa
10.03.2021 08:23
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Seiskan arkisto ja All Over Press

Yli 40-vuotinen ura televisiossa on vienyt Mikko Alataloa, 69, myös kotimaan rajojen ulkopuolelle. 1980-luvun alussa innokas tamperelaisreportteri lähetettiin Yhdysvaltoihin tekemään Suomessa supersuositun Iltatähti-viihdeohjelman erikoisjaksoja.

Iltatähti California Special sisälsi nimensä mukaisesti maailmantähtien haastatteluja suoraan Kalifornian auringon alta. Kaukana koti-Suomessa tv-katsojat saivat ihmeteltäväkseen Toton, The Beach Boysin ja The Doobie Brothersin juttutuokioita.

– He kaikki olivat helkkarin hienoja ja mukavia ukkoja. Varsinkin The Doobie Brothersin tapaaminen oli itselleni iso juttu, sillä pidin bändistä kovasti. Sillä reissulla sattui kyllä kaikenlaista, Mikko muistelee Seiskalle.

Lue lisää: Mikko Alatalolle sattui nolo kömmähdys Los Angelesissa – David Hasselhoff kuittaili vielä vuosia myöhemmin

Mötley Crüeta Mikko ei tunnistanut, sillä tähdet tulivat haastatteluun siisteissä vaatteissa tässä nähdyn lookin sijaan.
Mötley Crüeta Mikko ei tunnistanut, sillä tähdet tulivat haastatteluun siisteissä vaatteissa tässä nähdyn lookin sijaan.

Rokkari kalsariostoksilla

Enkelten kaupungissa sattui ja tapahtui muutenkin. Mikko muistaa, miten häntä pyydettiin losangelesilaiseen levy-yhtiöön jututtamaan tuolloin vielä puolituntematonta rockyhtyettä nimeltä Mötley Crüe.

– Marssin paikalle, eikä niitä meikattuja rokkareita näkynyt missään. Oven eteen oli kylläkin parkkeerattu muutama upea urheiluauto, mutta niiden edustalla pyöri vain siistin näköisiä sällejä, Mikko muistelee.

– Kysyin sitten, että ”Where is Mötley Crüe?" Ja ne kuoropojat ilmoittivat, että ”We are!” Sitten kundit meikkasivat ja pukivat ylleen niittiä ja nahkaa haastatteluun. Vasta sitten he alkoivat näyttää todelliselta bändiltä.

– Kaikista uskomattomin juttu on se, että kun kymmenisen vuotta myöhemmin kaivelin kalsareita tukholmalaisessa tavaratalossa, niin viereistä alelaaria penkoi saman bändin supertähtilaulaja Nikki Sixx. Huudahdin hänelle, ettei voi olla totta, muistatko vielä minut? Ja hän vastasi, että ”Of course, Mikko!” Eli hän muisti minut! He olivat Tukholmassa keikalla, Mikko äimistelee.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »