fbq
Kotimaa
29.06.2021 23:23
Teksti: Henryk Björkström|Kuvat: Timo Korhonen
Miitta Sorvali
Miitta Sorvali viis veisaa lentomatkustamisesta - viettää päiviä tien päällä: Ajan mieheni kanssa Lappiin!
Kotimaa
29.06.2021 23:23
Teksti: Henryk Björkström|Kuvat: Timo Korhonen

Näyttelijä Miitta Sorvali, 65, sanoo pitävänsä vapaa-ajalla matkustelusta miehensä kanssa. Erityisesti hän nostaa esiin kotimaan matkailun.

Kun Miitta matkaa aviomiehensä kanssa pohjoiseen Kittilän seudulla sijaitsevalle maatalolleen, kilometrejä ei taiteta lentäen vaan autolla. Tienpäällä kuluu tavallisesta useampi päivä.

- Matka on noin 1100 kilometriä pitkä. Otamme jokaiselle reissullemme eri reitin joskus länsirannikon kautta ja joskus idän kautta. Ajelemme aina pienempiä sivuteitä, joilla pysähdellään ja kierrellään.

- Emme mene moottoriteitä, emmekä poikkea isojen ketjujen bensa-asemille. Pidän aivan sellaisista pikkuruisista paikoista, koska niissä on paljon mukavampaa kahvitella.

Lue myös: Näyttelijä Miitta Sorvalille satelee työtarjouksia: ”Maailma palkitsee minut” – eläkepäivät saavat odottaa!

Miitta Sorvali
Miitta sanoo ottavansa ilon irti ajomatkasta. - Reissussa kuluu pari yötäkin jossain päin Suomea.

MÖKKIUNELMA TOTEUTUU

Lapin-mökin lisäksi näyttelijä kertoo, että heillä on saaritontti Itä-Suomesta. Tontilla alkaa syksyn tullessa puiden kaatamisurakka. 

- Haaveilen, että projekti pääsisi syksyllä kunnolla käyntiin. Se on yksi unelmistani. Aiomme rakentaa sinne pienen mökin.

- Uskon ja toivon, että puidenkaato sujuu mallikkaasti.

KASVIT TUOVAT ILOA

Miitta sanoo haluavansa olla välillä Helsingissä, koska hänellä siellä huomiota vaativa puutarha. Näyttelijän pihalla on runsaasti kukkia ja kasvihuonekin.

- Saan puutarhanhoidosta iloa elämääni. Rakastan mennä ennen keskipäivän kuumuutta ulos ja nyppiä kukkien kuihtuneita nuppuja pois.

- Sellaiset aamuhetket ovat ihania. Minulla on niin orvokkeja kuin pelargonejakin hoivattavana. Lisäksi rikkaruohojen kitkeminen on mieleeni.