fbq
Kari Tapio, Matti Nykänen ja Joona Jalkanen

Matti Nykänen -musikaalia tuottava Joona Jalkanen: Kari Tapio oli suuri Masa-fani – ”Alastuloissa faija oli tarkka”

Mäkikotka Matti Nykäsestä (1963–2019) kertova musiikkinäytelmä Elämä on laiffii saa ensi-iltansa Jyväskylän Ränssin Kievarissa perjantaina 28. heinäkuuta.

– Toivottavasti tämä nyt vihdoin toteutuu. Olemme tosi toiveikkaita sen suhteen, sillä liput ovat käyneet tosi hyvin kaupaksi. Yleisöä pitäisi olla tulossa esityksiin bussilasteittain, jo kertaalleen siirrettyä musiikkinäytelmää tuottava Joona Jalkanen ennakoi Seiskalle.

Kari Tapion poika Joona Jalkanen tutustui Matti Nykäseen kuuluisan isänsä kautta. – Faijalla oli sama keikkamyyjä kuin Masalla, jota tapasin satunnaisesti,  musikaalin tuottava Joona kertoo.
Kari Tapion poika Joona Jalkanen tutustui Matti Nykäseen kuuluisan isänsä kautta. – Faijalla oli sama keikkamyyjä kuin Masalla, jota tapasin satunnaisesti,  musikaalin tuottava Joona kertoo.

Sehän on ihan Matti! Elämä on laiffii -musikaalin pääosan nappasi nuori ja vaalea Jussi-Petteri – Huomaatko yhdennäköisyyden?

Joonalle, 43, musiikkinäytelmällä on myös syvempi, henkilökohtainen merkitys. Hän sai henkilökohtaisesti tutustua Matti Nykäseen edesmenneen isänsä Kari Tapion kautta: suurilla suomalaisilla sankareilla oli näet sama keikkamyyjä.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Tunsin jonkin verran Masaa, ja tapasin häntä satunnaisesti.

Suuri suomalainen iskelmälegenda Kari Tapio (1945–2010) kuului veteraanimäkihyppääjien kiltaan. – Faijan ennätys oli 44,5 metriä. Sen hän hyppäsi vieläpä lankut jalassa, Joona tietää.
Suuri suomalainen iskelmälegenda Kari Tapio (1945–2010) kuului veteraanimäkihyppääjien kiltaan. – Faijan ennätys oli 44,5 metriä. Sen hän hyppäsi vieläpä lankut jalassa, Joona tietää.

– Faija-vainaa oli armoton mäkimies, ja laji oli aina läsnä perheessämme. Mäkihyppy oli isälle paljon musiikkiuraa tärkeämpää, Joona pamauttaa.

Yllätyspaljastus! Tiesitkö tätä Kari Tapiosta? Mäkihyppy oli musiikkia tärkeämpää - tähän seikkaan iskelmätähden lupaava ura mäkikotkana tyssäsi

Joona muistaa elävästi 1980-luvun, jolloin koko Suomi saattoi luottaa siihen, että Matti Nykänen tuo kultalastin kotiin.

Vaikka Joona oli silloin vielä pikkupoika, sumussa hypänneen sankarin hyppy Holmenkollenilla (1982) ja sitä seurannut temppu Sarajevossa (1984) ovat jääneet hyvin mieleen. Silti Calgaryn olympialaiset (1988) olivat ne kisat, joita oli erityisen hienoa katsella isän kanssa.

– Hän huusi aina innoissaan telkkarin vieressä, että ”PITKÄLLE, PITKÄLLE!” kun Matti venytti kultaan. Ja alastuloissa faija oli tarkka: vaikkei Masa olisi edes hypännyt pitkälle, niin alastulon piti olla tyylikäs telemark, Joona naurahtaa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy