fbq
Kotimaa
24.11.2021 13:03
Teksti: Elina Niemi|Kuvat: Timo Korhonen, Jarno Kuusinen
Marina Aitolehti ja Bull Mentula
Martina Aitolehden ja Jari "Bull" Mentulan mainostamat ravintolisät vedettiin pois markkinoilta - sisältävät kiellettyjä aineita: "Tuotteiden käyttö on lopetettava välittömästi!"
Kotimaa
24.11.2021 13:03
Teksti: Elina Niemi|Kuvat: Timo Korhonen, Jarno Kuusinen

Ruokavirasto ilmoitti tiistaina (23.11.) tiedotteessaan, että Pro Nutrition Finland Oy:n nimissä valmistettavia ravintolisiä vedetään pois markkinoilta.

Ravinteet sisältävät tiedotteen mukaan "kiellettyjä ainesosia". Ruokaviraston mukaan tuotteiden käyttö onkin lopetettava välittömästi. Tuotteita on myyty muun muassa Rita Niemi-Mannisen ja Aki Mannisen yritysten verkkosivuilla.

Lue myös: Jyhkeässä kivitalossa 300 neliötä! Tällainen on Rita ja Aki Mannisen luksuslukaali – video!

 

 

BAO The ZMA -nimisiä kivennäiskapseleita on markkinoitu myös kehonrakentaja Jari "Bull" Mentulan nimissä. Ravintolisän hyväksymättömäksi ainesosaksi on merkattu magnesiumorotaatti.

Lue myös: Loppuun palanut Jari ”Bull” Mentula lastensa nimistä: ”On tietoinen valinta!”

Toinen myynnistä vedettävä tuote on kivennäisaine-kasviuutekapseli. Ravintolisä on ollut myynnissä M-Nutrition Before Sleep -nimellä. Purkin kyljessä komeileekin hyvinvointivalmentaja Martina Aitolehden kuva.

Ruokaviraston sivuilta selviää, että markkinoitu tuote sisältää 5-hydroksitryptofaania (5-HTP), joka on hyväksymätön uuselintarvike, jonka käyttö ei ole elintarvikkeissa sallittua.

Lue myös: Huhhuh, Martina Aitolehti pesi tuloillaan niin nyksänsä kuin eksänsä: kaunottarella poskettomat ansiot, mutta Eskokin yllättää!

Mwebstore.fi nimisillä verkkosivuilla myytävää ravintolisää on markkinoitu muun muassa seuraavasti:

M-NUTRITION x Martina Before Sleep on valmentaja Martina Aitolehden nimikkotuote, joka optimoi yöuniesi laadun palautumisen ja hyvinvoinnin maksimoimiseksi. Before Sleep-tuotteen jokaiseen kapseliin on pakattu lukuisia aminohappoja, kasviuutteita ja superfoodeja kuten L-teaniinia, kamomillauutetta, Macaa, Ashwagandhaa ja 5-HTP:ta, jotka rauhoittavat kehoa ja mieltä, helpottavat unen saantia ja parantavat unen laatua.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »