fbq
Kotimaa
04.11.2021 21:35
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Matti Matikainen
manuela bosco, tuure kilpeläinen
Manuela Boscon pysäyttävä päivitys - ensimmäinen kuva julkkiksena 16-vuotiaana: "Otos herättää ristiriitaisia tunteita"
Kotimaa
04.11.2021 21:35
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Matti Matikainen

Entinen yleisurheilija Manuela Bosco esittelee Instagramissa kuvaa teinivuosiltaan. Kuvassa hymyilee 16-vuotias Manuela urheilutopissa. Manuela kertoo, että kyseinen kuva on napattu hänen ensimmäisissä valtakunnan median kuvauksissaan. Kuva tuli artikkeliin, joka kertoi erilaisista naisvartalotyypeistä.

- Tämä otos herättää minussa ristiriitaisia tunteita. Olin juuri päässyt aikuisten maajoukkueeseen aitajuoksijana. Harjoittelin, kilpailin ja vietin aikaani hyvin eri ikäisten ihmisten kanssa, tehden sitä mitä eniten silloin rakastin. Se mitä en vielä tuolloin ymmärtänyt oli ulkoapäin tulevien energioiden: vaateiden, vertailun, paineen, odotusten, kilpailun ja ”hyväksytyksi tulemisen” dynamiikkaa. Olin hyvin herkkä sporttisen kuoreni alla ja imin itseeni kaikki ympäröivät vibat. Jossain vaiheessa menin solmuun ja sekaisin siinä ristiaallokossa, jossa oma ääneni oli vielä hauras lapsen ääni. Se johti polulle, joka kohdallani oli kaikista mutkista matkoista ja vaikeuksista huolimatta siunauksellinen ja toi hiljalleen oman ääneni äärelle, Manuela kirjoittaa.

Lue myös: "Sydän suree" Tuure Kilpeläinen ja Manuela Bosco laittoivat tv:stä tutun unelmiensa kodin myyntiin painavasta syystä - katso kuvat ja hintapyyntö

Hän on jakanut nuoruuskuvansa aihetunnisteella #Lasten puolella, sillä lapsen oikeuksien viikkoa vietetään 15-21.11. Manuela yllyttää someseuraajiaan osallistumaan kampanjaan jakamalla omia kuvia alle 18-vuotiaana.

- Olen #Lastenpuolella jotta kaikilla nuorilla ja vanhoilla sieluilla, jotka lapsen vartalossa nyt vaeltavat, olisi heidän ainutlaatuista sieluaan ja autenttista polkuaan tukeva ympäristö. Jotta ymmärtäisimme ettei meidän kuulukaan olla samanlaisia. Vaikka usein sitä nuorena haluamme, ettemme erottuisi väärällä tavalla joukosta. Tai päinvastoin. Haemme kaikin tavoin ”erilaisuutta” jotta erottuisimme edes jotenkin ja tulisimme huomatuiksi, Manuela kirjoittaa.

- Tähän kaikkeen me voimme aikuisina luoda ”tilan” ja ylläpitää sitä astumalla itse sivuun, tunnistamalla omat tarpeemme ja erottamalla ne lapsen tarpeista. Omien asioidemme ja oman maailmamme projisointi lastemme ”parhaaksi” kun on niin tavattoman helppoa, yleistä ja tiedostamatonta hommaa. Jotta emme kaataisi omaa kuraamme lastemme päälle vaan puhuisimme, kuulisimme ja toimisimme aidosti sydämestämme käsin, Manuela vinkkaa.

- Jotta meillä olisi herkkyyttä, kärsivällisyyttä ja viisautta luoda kasvualusta, joka arvostaa, kunnioittaa ja kuuntelee sitä mikä jokaisen lapsen sisällä on poikkeuksetta maailman kauneinta, Manuela päättää.

Manuelan päivitys on kerännyt paljon kehuja Instagramissa. Moni someseuraaja on sitä mieltä, että Manuela on jakanut viisaita sanoja.

- Upea teksti, kommenteissa kehutaan.

- Upea tarina ja niin viisaita sanoja! Kiitos, toinen kommentoija kehuu.

- Upeasti kerrottu tuntemuksista ja oikeuksista, kolmas sanoo.

Manuela Bosco odottaa parhaillaan neljättä lastaan. Lapsi on hänen ja muusikkopuoliso Tuure Kilpeläisen toinen yhteinen.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »