fbq
Lola Odusoga

Lola Odusogan voimakas viesti laihduttamisesta - paljastaa järkyttävät puheet painostaan: "Lola jättää nyt illallisen väliin"

Lola Odusoga, 44, on avannut sanaisen arkkunsa koskien ajatuksiaan laihdutuskulttuurista ja nuorena saamistaan ohjeista painonsa pudottamiseksi.

Instagram-tilillään julkaisemassa päivityksessä Lola kertoo saaneensa nuorempana järkyttäviä ohjeistuksia pitääkseen painonsa kurissa.

Hän kertoo juhlivansa tänään (6.5.) Älä laihduta -päivää. Juhlaa vietetään kansainvälisesti myös muualla maailmassa.

Mitataan Lolan reidet, Lola jättää nyt illallisen väliin, Lola menetti Miss Universum voiton reisiensä takia, hän muistelee saamiaan heittoja.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Tuttuja lauseita missiajoilta, heviä settiä 18-vuotiaalle, hän päivittelee.

Lola osallistui 18-vuotiaana Miss Suomi -kilpailuihin voittaen itselleen kisan kirkkaimman kruunun. Tämän jälkeen hän osallistui Miss Universum -kisaan sijoittuen kolmanneksi.

Hupsista! Lola Odusoga lähti iloisena ajelemaan – karu totuus paljastui myöhemmin

Lola kertoo olleensa arvostelun kohteena jatkuvasti. Erityisesti median toimesta.

Vartaloni, työkalu ja julkisen arvostelun kohde. Muiden silmissä aina vääränlainen. Kenenkään reidet ei oo tainneet Suomessa saada niin paljoa palstatilaa kuin mun.

Lolan mukaan hänen painonsa oli jokin aikaa sitten googlatuin asia itseensä liittyen. Hän keikkui listojen kärjessä myös silloin, kun painonpudotusohjelmiin etsittiin julkisuuden henkilöitä.

Oon saanut aina päin naamaa ehdotuksia tutuilta ja tuntemattomilta siitä, kuinka laihduttaa, kuinka syödä ”paremmin”, kuinka elää ”terveellisempää” elämää ja ”voida paremmin”. Neuvoja ja ohjeita on tullut ovista ja ikkunoista, vaikkei kukaan kysynyt tai tiennyt miten voin, tarvitsinko tai halusinko niitä, Lola laukoo.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Julkaisemansa tekstin lisäksi Lola on päivittänyt sometililleen kuvaparin, jossa hän poseeraa alusvaatteissa ensin nuorempana ja sen jälkeen tuoreessa kuvassa.

Lola Odusogalla kävi Helsingissä kalpaten - tuli kalliiksi

Lola kertoo saaneensa ihmisiltä vuosien saatossa jopa sairausdiagnooseja painonsa vuoksi.

Ketään ei kiinnostanut miten voin ollessani nuorempi ja hoikempi eikä nyt, kun olen vanhempi ja isompi. Edelleen oletetaan ulkonäön perusteella, etten voi hyvin ja ehdotetaan erilaisia diagnooseja aina kilpirauhasen vajaatoimintaa myöten, hän ihmettelee.

Lola kertoo voineensa nuorempana huonosti, vaikka ulkopuolisen silmiin missin elämä näyttikin monen mielestä hehkeältä.

Nykyään kaikki on toisin. Lola voi kertomansa mukaan mainiosti.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Elämäni ei pyöri painon eikä vaatteiden kokolappujen ympärillä. Olen sinut itseni kanssa ja ehkä juuri siksi elämäni onkin hyvää ja vapautunutta, enkä koe tarvetta puuttua muidenkaan elämään ja ulkonäköön.

Laihdutuspuheet saavat Lolassa aikaan kylmiä väristyksiä.

- Monet ajattelemattomat ilmaisut ovat jollekin lähes hengenvaarallisia. Syömishäiriöit ja itsetunto-ongelmat ovat yhä useamman taakkana, hän muistuttaa.

- Elämänlaatu ja onnellisuus ei löydy mittanauhasta, puntarista ja vaatekoosta.