fbq
Jukka ja Sari Jalonen

Leijonien mestarivalmentaja Jukka Jalonen kiitollisena: Vaimoni on uhrannut paljon

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen, 58, nähdään jälleen tutun analyyttisena vaihtopenkin takana, kun hallitseva maailmanmestari Suomi lähtee puolustamaan kunniaansa Latvian MM-kisoihin. Se on kuitenkin vain toinen puoli mestarivalmentajasta.

– Jokaisella meillä on oma työ- ja siviiliminänsä. Vapaa-ajalla olen ihan tavallinen suomalainen keskivertoäijä, Jukka, 58, kuvailee itseään Seiskalle.

Kuin sanojensa vakuudeksi hän seisoo harava kädessä omakotitalonsa pihalla Riihimäellä.

– Totta puhuen meikäläinen ei ole mikään viherpeukalo, mutta nämä haravointihommat ja ruohonleikkuut onnistuvat kyllä. Muutoin pihanlaitto on enemmänkin vaimon heiniä.

Kultavalmentaja Jukka Jalosen Sari-vaimo: ”Kannan vastuun kodin pyörittämisestä!”

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Monien muiden kiekkovaimojen tapaan myös Sari Jalosella on suuri merkitys miehensä menestyksessä. Jukkaa pidetään kenties parhaana Euroopassa valmentavana kiekkovelhona, ja osakiitos siitä kuuluu pitkäaikaiselle puolisolle.

– Kyllä madame Jalonen on ollut vahvasti meikäläisen uran takana. On ollut helppo keskittyä omaan hommaan, kun Sari on hoitanut kotia ja perhettä. Hän on tehnyt paljon uhrauksia eikä ole siksi välttämättä päässyt toteuttamaan kaikkia omia haaveitaan.

Leijonien päävalmentajan Jukka Jalosen vaimo lukee miestään kuin avointa kirjaa: ”Pystyn tulkitsemaan Jukan peliliikkeitä – hänestä paistoi sellainen…”

Jukka muistuttaa huippu-urheilun voivan olla aika itsekästä ja julmaakin touhua, sillä muuten huipulle ei ole asiaa.

Jukka ja Sari Jalonen ovat pitäneet yhtä yli 30 vuotta. – Vaimo on joutunut tekemään paljon uhrauksia urani eteen, Jukka tietää.
Jukka ja Sari Jalonen ovat pitäneet yhtä yli 30 vuotta. – Vaimo on joutunut tekemään paljon uhrauksia urani eteen, Jukka tietää.

– Onneksi vaimo on ollut myötämielinen. Totta kai välillä tulee sanomista ja on vaikeita hetkiä, mutta olemme olleet yhdessä yli 30 vuotta ja meillä synkkaa edelleen hyvin. Jokainen tekee omat valintansa. Niin hänkin on tehnyt, kun on halunnut olla kanssani.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy