fbq
Kotimaa
26.05.2021 21:04
Teksti: Monica Ollas|Kuvat: Seiskan arkisto, Instagram
Evelina Tammenlaakso
Laulaja Evelina julkaisi pysäyttävän kirjoituksen somessa: "Mua on seksuaalisesti ahdisteltu elämäni aikana tuhansia kertoja"
Kotimaa
26.05.2021 21:04
Teksti: Monica Ollas|Kuvat: Seiskan arkisto, Instagram

Laulaja Evelina, 25, julkaisi pysäyttävän kirjoituksen Instagram-tilillään tänään keskiviikkona (26.5.).

Evelina kertoo saaneensa runsaasti palautetta hänen julkaistuaan erään seuraajan yksityisviestin videotarinassaan. Laulajan mukaan viesti oli sisältänyt seksuaalista häirintää. Evelina mainitsi vastaanottavansa melkein päivittäin samankaltaisia viestejä.

- Jaoin pari päivää sit screenshotin mulle lähetetystä DMstä joka sisälsi seksuaalista häirintää. Tällaset viestit on mulle valitettavasti aika arkipäiväisiä. En odottanut että se ois herättänyt mun lähipiiriä myöten niin paljon yllättyneisyyttä, kyselyä siitä et ”kirjoittaako joku oikeesti noin” - mulle ja todella monelle muulle toi on asia johon on totuttu, Eveliina kirjoittaa.

- Täysin väärin, täysin järjetöntä. Valtaosa reaktioista oli oksennusemojeita, viestejä omista kokemuksista, voimien lähettämistä, tukea, kiitosta siitä että uskallan näyttää mitä meistä liian monen arki sisältää.

 

Lue myös: Muusikkokaunotar Evelina lumoaa hehkeänä keijukaisena pikkutopissa - kuvat! 

Evelina paljastaa kokeneensa seksuaalista häirintää elämänsä aikana. 

Mua on seksuaalisesti ahdisteltu elämäni aikana tuhansia kertoja. Tuhansia. Se on alkanu tosi nuorena, aiheuttanu paljon häpeää ja toiminut kuten sen ollaan tarkotettu toimivan: hiljentäen. Sitä on tapahtunut ennen mun uraa ja sitä on tapahtunut mun uran aikana. Se on ollu kommentteja, viestejä, koskettamista, lääppimistä, kourimista, groomaamista, huutelua. Tuhansia kertoja.

Lue myös: Mitä mahtaa olla luvassa? Pitsimekon hylännyt Evelina saapui Emma-gaalaan salaperäisenä - vihjaa uusista työkuvioista

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Evelina (@evelinavirallinen)

Evelinan ajatukset ahdisteluviesteistä 

Laulajan mukaan useat miehet olivat ottaneet häneen yhteyttä Evelinan julkaistuaan näyttökuvan hänelle lähetetystä inhottavasta viestistä.

Sain DMn jakamisesta viestejä miehiltä joissa oltiin sitä mieltä että tää on vaan läppää ”:Ddd”. Viestejä miehiltä joissa kerrottiin mulle että toi on vaan flirttailua. Viestejä joissa vähän selitettiin tytölle miten julmasti kiusaakaan viestejä lähettänyttä miestä.

Lue myös: Rankka vuosi mursi laulajan! Evelina avautui kyynelehtien kovasta ikävästään: ”Ei ole ollut noin normaalia oloa, v**tu mä en muista koska viimeksi”

Evelina toteaa kirjoituksessaan, että myös naiset syyllistyvät ahdisteluun. Hän haluaa, että kaikki uhrit tulevat kuulluksi. 

Sain myös viestejä joissa kerrottiin että kyllä naisetkin ahdistelee - uskon. Kaikki uhrit ansaitsee tuntee olonsa niin kuulluks että olo tuntuu turvalliselta jakaa omia kokemuksia ja hakea apua ja tukea.

- Jos tää kuitenkin mainitaan ainoastaan sillon ku puhutaan miesten haitallisesta ja uhkaavasta käytöksestä, se vie sillon tilaa kummaltakin keskustelulta. Mun kokemista tuhansista kerroista KAHDESTI tekijä on ollu nainen. 

Muusikko pohdiskeli myös julkisuuden varjopuolia julkaisussaan, ja päätti kirjoituksensa vakavaan kysymykseen.

- Ystäväni laittoi sanoiksi pohdinnan julkisuudesta ja ”kyllä se pitää kestää kun on sen ammatin valinnu” -huutelusta: mikä on se seuraajamäärä joka automaattisesti purkaa ihmisen oikeuden koskemattomuuteen?

 

Lue myös: Huh, mikä povi! Kurvikas Evelina esitteli sulojaan Vain elämää -konsertissa – kuvat! 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Evelina (@evelinavirallinen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Evelina (@evelinavirallinen)

Tilaa Seiskan uutiskirje! »