fbq
Varpu Hintsanen

Lapsensa syövälle menettäneen Varpu Hintsasen riipaiseva päivitys: "Neljäs syntymäpäiväsi, mitä vietämme ilman sua"

Muusikko Sami Hintsasen Varpu-puoliso jakaa avoimesti ajatuksiaan ja tuntemuksiaan julkisesti.

Varpu menetti vuonna 2019 tuolloin 8-vuotiaan Senja-tyttärensä syövälle, ja hän onkin toiminut tärkeänä vertaistukena vastaavaa kokeneille. Vuonna 2021 julkaistiin varpun ja Emilia Salorannan kirjoittama kirja Valo joka ei kadonnutkaan (WSOY), jossa hän kertoo vaikeista kokemuksistaan.

Sami ja Varpu menivät naimisiin vuonna 2018. Perheeseen kuuluu lisäksi Varpun jo omillaan asuva tytär.

Varpu Hintsanen kipuilee suurta elämänmuutosta: "Koitat pysyä kaistojen välissä kun itkettää"

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Tänään (30.1.) on ollut Varpulle vaikea päivä. Hän julkaisi Instagram-sivunsa tarinaosiossa materiaalia kauniista kukkakimpusta.

- Itkuinen päivä. Oltiin juuri lähdössä haudalle, kun kukkalähetti kurvasi pihaan. Se yleensä tarkoittaa vain yhtä asiaa - niin tänäänkin, Varpu kirjoittaa ystävien lähettämistä kukista kuvaamansa videon yhteyteen.

Seuraavassa tarinassa hän videokuvaa tyttärensä hautakiveä. Profiiliinsa Varpu on julkaissut koskettavan videon, johon on koonnut kuvia ja videoita Senjan kauniin elämän varrelta.

- Tänään 12 vuotta sitten sinä synnyit. Ja tänään jo neljäs syntymäpäiväsi, mitä vietämme täällä ilman sua, Varpu kirjoittaa videon alla.

“Veikö lapsen syövän kanssa pärjääminen kaiken huomion?” - Varpu Hintsanen pohtii elämänsä kriisejä somessa

Päivä on ollut haikea ja täynnä erilaisia tunteita. Varpu kertoo niistä tarkemmin videon alla olevassa kuvatekstissä. Syntymäpäivä on herättänyt runsaasti ajatuksia menetyksen kokeneessa äidissä.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

- Mietin aamulla, mitenköhän sä tätä päivää siellä vietät. Sami sanoi, että makoilet flamingo-patjalla, kuuntelet musiikkia, tanssit ja syöt kakkua. Meille sä lähetit tänne tän räntäsateen. Joka vuosi on taivaalta tänä päivänä jotain satanut ja ollut kova tuuli - niin tänäänkin, hän kirjoittaa.

Senjan perhe ja ystävät ovat muistelleet Varpun kanssa tyttöä. Reppuun kaatunut jauhelihakeitto on yllättäen muistuttanut lenkkipolulla lapsivedestä kastuneista tuulihousuista, ja ikävä on painanut niin, että kännyköitä on unohdeltu linja-autoon. 

- Sä olet siellä näille varmasti tänään naureskellut - ”samaa sähellystä kuin ennenkin”. Sun kummitädin kanssa syödään tänään täällä sateenkaarikakkua ja muistellaan sua, Varpu kirjoittaa tunteikkaasti.

- Meillä kaikilla täällä on niin ikävä. Lohduton ikävä, mutta myös toivo siitä, että sulla on siellä kaikki hyvin. Tiedäthän, että niin moni sua täällä kaipaa ja tänäänkin muistelee. Onneksi on muistot.

Lapsensa menettäneen Varpu Hintsasen sydäntäsärkevä päivitys: "Äiti ajatteli, että josko tämä joulu olisi helpompi"

Julkaisun kommenttikenttä on täynnä sydämiä ja lohdutuksen sanoja ystäviltä ja seuraajilta.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

- Tänään on juhlat jossain, niissä on menoa, musiikkia, naurua ja vino pino eläimiä mukana. Onnea sinne jonnekin ja toiveena nähdä tänään jotain sellaista mikä muistuttaa siitä että sinä olet täällä, yksi kirjoittaa.

- Voi Varpu, halauksia koko perheelle. Senjalle värikästä ja lempeää syntymäpäivää. Pilven yllä paistaa aina aurinko, eräs muistuttaa.

- Hyvää syntymäpäivää pilven reunalle ja voimaa perheelle, toinen toivoo.

Varpu Hintsanen julkaisi haikeita kuvia kuolleesta tyttärestään: "Jos sä eläisit..."