fbq
Salma ja Renny

Kirjapaljastus: Renny Harlinilla oli tulinen salasuhde Salma Hayekin kanssa - hurjassa naisruletissa julkkiskaunottaria Katariina Sourista Playboyn keskiaukeamatyttöön

Renny Harlin, 62, kertoo Veli-Pekka Lehtosen kirjoittamassa elämäkerrassa Renny Harlin - Ainutlaatuinen elämäni (Tammi) avoimesti varsin vilkkaasta naisruletistaan. Rennyn naiskaartiin kuuluvat jo aiemmin julkisuudessa mainitut Hollywood-näyttelijät Laura Dern ja Geena Davis.

Uutta tietoa sen sijaan on se, että Renny on seurustellut myös näyttelijä Salma Hayekin kanssa 90-luvun alussa.

- Styylasin noihin aikoihin tovin Salma Hayekin kanssa. Olimme tavanneet jossakin juhlissa. Salma oli meksikolaisen telenovelan tähti, joka vasta etsi jalansijaa Hollywoodista. Nyt hänet tiedetään filmitähtenä, jonka suurempi ura alkoi Robert Rodriguezin elokuvista.

- Salma oli huumorintajuinen ja tulinen, mutta myös latino potenssiin sata. Suhde kävi tukahduttavaksi, sillä Salma oli niin omistava suhteessa minuun.

Salma Hayek kuvattuna läpimurtonsa aikoihin 90-luvulla.
Salma Hayek kuvattuna läpimurtonsa aikoihin 90-luvulla.

Renny on pyöritellyt ahkerasti myös suomalaiskaunottaria, kuten Miss Suomena tutuksi tullutta Tarja Smuraa ja kilpapyöräilijä Katariina Ebelingiä. Hänen ja Katariina Sourin (ent. Kärkkäinen) suhde paljastuu puolestaan vasta kirjan sivuilta.

- Joulun jälkeen lensin Markuksen ja Kata Kärkkäisen kanssa muutamaksi päiväksi Barbadokselle. Kata oli esiintynyt Playboyssa, ja seurustelimme hyvin lyhyen aikaa. Jatkoin lomasaarilta Losiin, Renny kertoo 90-luvun alun tapahtumista.

Toisinaan Renny ihastui pelkästään näkemänsä naisen kuvaan, ja assistentit selvittivät yhteystiedot ja loppu oli historiaa. Esimerkiksi kesken Cliffhanger-kuvauksia Italian Alpeilla, hän halusi tavata Playboy-lehden aukeamalla keikistelleen naisen.

- Ajattelin, että voi vitsi mikä mimmi, ja kun pääsin illalla kotiin hirsihuvilalle, soitin yhdelle kaverilleni Losiin. Sillä oli kontakteja sinne ja tänne. Kerroin Playboyn naisesta ja pyysin ottamaan selvää, kiinnostaisiko häntä Italian-matka. Muutaman päivän päästä keskiaukeamatyttö lensi luokseni Cortinaan.

- Hänellä oli vaaleanpunainen lumipuku, ja kasvoja kiertäneessä hupussa oli vaaleanpunaista tekokarvaa. Hän oli mukavaa seuraa yksinäiselle elokuvaohjaajalle.

Lähes yhtä identtisesti kävi kanadalaiselle taitouimarille Estella Warrenille, jonka Renny bongasi Sports Illustrated -lehdestä. Hänelle Renny tarjosi roolia Driven-elokuvasta, vaikka naisella ei ollut näyttelijäkokemusta.

- Kiinnostuin. Estella oli malli sekä mestaritason taitouimari. Uskoin, että hän sopisi elokuvaan, vaikka hänellä ei ollut minkäänlaista näyttelijäkokemusta. Estella tuli mukaan, ja käytimme hänen uintiosaamistaan uima-allaskohtauksessa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

- Sitten kävi myös niin, että minä ja Estella ryhdyimme seurustelemaan, vaikka toimittajille kerroinkin toista.

Estella Warren tähditti Rennyn ohjaamaa Driven-elokuvaa.
Estella Warren tähditti Rennyn ohjaamaa Driven-elokuvaa.

Kirjassaan Renny kertoo aina tunteneensa vetoa urheilullisiin naisiin.

- Triathlonisti Katariina Ebelingistä näin ensin valokuvan. Olin tulossa Roomasta kuvauksista ja koneessa luin Helsingin Sanomia. Etusivulla oli ruokakauppa Valintatalon mainos, jonka kuvassa Katariina hymyili.

- Kasvot kuvassa vastasivat naisenkuvaa, jonka olin nähnyt unessa. Soitin Markukselle. Etsi tämä kaunis blondi. Sain Katariinan tulemaan Planet FunFunin avajaisiin.

Renny Harlin ja Katariina Ebeling seurustelivat 90-luvun alkupuolella.
Renny Harlin ja Katariina Ebeling seurustelivat 90-luvun alkupuolella.

Lopulta Katariinasta tuli Harlinin ja Selinin Gladiaattorit-televisio-ohjelman toinen juontaja Juha-Pekka Jalon rinnalle sekä Harlinin rakastajatar. Renny väittää suhteen päättyneen siihen, että hän havaitsi pyrkyryyttä.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

- Olin hurmaantunut Katariinasta, mutta välimme alkoivat viiletä, kun toiveemme alkoivat sojottaa eri suuntiin. Ratkaiseva oli käynti Suomessa joulun aikaan 1992. Katariinan vanhemmat kutsuivat minut ja Liisa-äitini kylään, ja kahvikupin ääressä Katariinan äiti alkoi vihjailla kihlajaisista. Se oli äidilleni punainen vaate, ja hän katsoi minua merkitsevästi. Äiti oli superhyvä ihmistuntija: hän aisti tilanteessa pyrkyryyttä. Katariina ei ollut minulle se oikea. Äiti aavisti sen. Tiesin sen itsekin.

Myös hänen Johanna-vaimonsa on saanut isohkon rooliin Rennyn tuoreimmassa kauhujännärissä The Refuge.

- Annoin Johannalle elokuvasta ison roolin. Samalla Johanna alkoi käyttää Harlin-sukunimeä.

Renny ja Johanna Harlin menivät naimisiin tänä vuonna vain vuoden seurustelun jälkeen.
Renny ja Johanna Harlin menivät naimisiin tänä vuonna vain vuoden seurustelun jälkeen.

Renny myöntää avoimesti, että hänellä on ollut lukuisia naissuhteita.

- Naissuhteissani olen aina ollut jättävä osapuoli. Syyt ovat vaihdelleet.

- Olen ollut naissuhteissani seikkailija. Suhteita on ollut paljon, ja niitä on ollut joka maassa. Olen aina antanut mahdollisuuden vakavalle ja loppuiän kestävälle yhteiselämälle, mutta suhteet ovat aina kaatuneet. Ei riitojen vuoksi vaan siksi, että en ole sittenkään nähnyt, että juuri tämä nainen on perfect match, jota olen etsinyt. En ole nähnyt jatkuvuutta, vaikka toinen osapuoli olisi ollut valmis sen näkemään tähdenkuvat silmissään.

- Olen uskonut, että jotain spessumpaa on tulossa ja että ruoho on vihreämpää aidan toisella puolen.

Kursivoidut kohdat ovat suoria lainauksia Renny Harlinin elämäkerrasta.